HP LaserJet Enterprise - Installera, visa och hantera certifikat för att vitlista fjärrappar på skrivaren

Inledning

Använd sidan Hantera fjärrappar för att hantera certifikat för att vitlista fjärrappar på skrivaren. Certifikat hanteras från sidan Säkerhet fliken > Hantera fjärrappar i den inbyggda webbservern.
Skrivaren kan användas med följande importformat för certifikat:
  • .DER (binär)
  • .CER (binär eller Base64)
  • .PEM (Base64, installerar ett certifikat)

Steg ett: Öppna HP:s inbyggda webbserver (EWS)

1. Från startskärmen på skrivarens kontrollpanel trycker du på ikonen Nätverk för att visa IP-adressen eller värdnamnet.
  2. Öppna en webbläsare och ange IP-adressen eller skrivarens värdnamn på adressraden, exakt så som det visas på skrivarens kontrollpanel. Tryck på Retur på tangentbordet. Då öppnas den inbyggda webbservern (EWS).
    Figur : Exempel på en IP-adress i ett webbläsarfönster
    obs!
    Om webbläsaren visar ett meddelande som anger att åtkomst till webbplatsen kanske inte är säker väljer du alternativet för att fortsätta till webbplatsen. Åtkomst till den här webbplatsen skadar inte datorn.

Steg två: Installera fjärrappscertifikaten

1. Logga in i den inbyggda webbservern genom att använda autentiseringsuppgifterna för administratören.
  2. Klicka på Säkerhet med hjälp av de övre navigeringsflikarna.
  3. Klicka på Hantera fjärrappar i det vänstra navigeringsfönstret.
  4. Klicka på Bläddra bredvid fältet Välj fil.
  5. Leta fram certifikatet som ska importeras och klicka sedan på Öppna.
    obs!
    Certifikatet kan vara ett självsignerat certifikat.
  6. Klicka på Import.

Steg tre: Hantera de installerade fjärrappscertifikaten

Följande procedurer kan även utföras på sidan Hantera fjärrappar på fliken Säkerhet.
Visa information om ett fjärrappscertifikat
  1. Klicka på Säkerhet med hjälp av de övre navigeringsflikarna.
  2. Klicka på Hantera fjärrappar i det vänstra navigeringsfönstret.
  3. Välj ett certifikat i området Registrerade fjärrappscertifikat.
  4. Klicka på Visa detaljer.
Ta bort ett certifikat
  1. Klicka på Säkerhet med hjälp av de övre navigeringsflikarna.
  2. Klicka på Hantera fjärrappar i det vänstra navigeringsfönstret.
  3. Välj ett certifikat i området Registrerade fjärrappscertifikat.
  4. Klicka på Ta bort ....
  5. Bekräfta borttagning på Bekräftelsesidan som visas genom att klicka på knappen Ta bort.
Exportera ett certifikat
  1. Klicka på Säkerhet med hjälp av de övre navigeringsflikarna.
  2. Klicka på Certifikathantering i det vänstra navigeringsfönstret.
  3. Välj ett certifikat i området Registrerade fjärrappscertifikat.
  4. Klicka på Export ....