Samsung ProXpress MFP SL-C4060, SL-C4062 - Omfördelning av toner

När tonerkassetten är nära slutet av sin livslängd:
  • Vita ränder eller ljus utskrift förekommer och/eller tätheten varierar från sida till sida.
  • Statuslysdioden blinkar orange. Ett meddelande om att tonernivån är låg kanske visas på skärmen.
  • Programfönstret med Samsung utskriftsstatus visas på datorn och anger vilken kassett som har låg tonernivå, se Så här använder du Samsung Printer Status.
Om detta händer kan du som användare tillfälligt förbättra utskriftskvaliteten genom att omfördela den kvarvarande mängden toner i kassetten. I vissa fall syns vita ränder eller ljus utskrift fortfarande trots att användaren har omfördelat tonern.
  obs!
Illustrationer i den här användarhandboken kan se annorlunda ut jämfört med din skrivare, beroende på dess tillval och modell. Kontrollera skrivartypen, se Skrivaröversikt.
  varning!
Om du får toner på kläderna ska du torka bort det med en torr trasa och sedan tvätta kläderna i kallt vatten. Om du använder varmt vatten fastnar tonern i tyget.
Följande anvisningar visar hur du omfördelar toner för skrivare i serierna SL-C4060, SL-C4062:
  1. Öppna den främre luckan.
    Figur : Exempel på hur du öppnar den främre luckan
  2. Ta försiktigt tag i tonerkassettens handtag och dra försiktigt ut tonerfacket.
    Figur : Exempel på att ta bort tonerfacket med handtag
  3. Ta bort önskad tonerkassett genom att lyfta den rakt upp.
    Figur : Exempel på hur man tar bort önskad tonerkassett
  4. För att omfördela tonern ska du försiktigt skaka tonerkassetten från sida till sida.
    Figur : Exempel på hur man skakar tonerkassetten
  5. Sätt tillbaka tonerkassett i tonerfacket.
    Figur : Byta tonerkassett i tonerfacket
  6. Skjut in tonerfacket tillbaka in i skrivaren.
    Figur : Exempel på att skjuta in tonerfack i skrivaren
  7. Stäng främre luckan.
    Figur : Exempel på att stänga främre luckan