Samsung ProXpress MFP SL-C4060, SL-C4062 - Skriva ut på specialpapper

Följande tabell anger tillgängliga specialpapper för respektive fack.
Inställningen för papper på skrivaren måste stämma överens med inställningen i drivrutinen för att utskrift ska kunna ske utan felpassning av papperet.
För att ändra pappersinställning i skrivaren från SyncThru™ Web Service klickar du på Information > Aktuella inställningar > Skrivarinformation > System > Inmatningsfack. Se fliken Inställningar eller kan användare ställa in det på kontrollpanelen.
Därefter anger du papperstyp i fönstret Utskriftsinställningar > fliken Papper > Papperstyp, se Öppna utskriftsinställningar. För att exempelvis skriva ut etiketter kan användaren välja Etiketter som Papperstyp.
  obs!
När du använder specialpapper rekommenderar vi att du matar in ett pappersark åt gången. Kontrollera det maximala antalet pappersark per fack. Se Pappersspecifikationer.
Typ
Fack 1
Extrafack
Multifunktionsfack
Vanligt
X
X
X
Tjockt
X
X
X
Hög vikt
X
X
X
Extra hög vikt
X
X
Tunt
X
X
X
Bomull
X
X
X
Färg
X
X
X
Förtryckt
X
X
X
Returpapper
X
X
X
Kuvert
X
X
Tjockt kuvert
X
X
Etiketter
X
X
Kartong
X
X
X
Finpapper
X
X
X
Arkiv
X
X
X
Brevpapper
X
X
X
Hålslaget
X
X
X
Glättat foto
X
X
X
Stöds: X
Stöds inte: Tomt
  obs!
Papperstyper visas i fönstret Utskriftsegenskaper. Under alternativet för papperstyp kan användaren ställa in vilken typ av papper som ska fyllas på i facket. Inställningen visas i listan så att användaren kan välja den. Det gör att användare kan få bästa utskriftskvalitet. Om inte, kanske önskad utskriftskvalitet inte uppnås.
Kuvert
Bra utskrift på kuvert beror på kuvertens kvalitet. För att skriva ut ett kuvert ska det placeras enligt bilden.
Figur : Kuvert
  • Överväg följande faktorer när du väljer kuvert:
    • Vikt: Får inte vara större än 90 g/m2 då det annars kan leda till papperstrassel.
    • Konstruktion: Måste ligga plant med mindre än 6 mm böjning och får inte innehålla luft.
    • Skick: Inte är skrynkligt, vikt eller skadat.
    • Temperatur: Måste motstå skrivarens värme och tryck under användning.
  • Använd endast välkonstruerade kuvert med skarpa och välvikta veck.
  • Använd inte stämplade kuvert.
  • Använd inte kuvert med spännen, knappar, fönster, bestruken insida, självhäftande stängning eller andra syntetiska material.
  • Använd inte kuvert som är trasiga eller av dålig kvalitet.
  • Se till att skarven i kuvertets båda ändar förlängs hela vägen till kuvertets hörn.
      Figur : Sömmar
    1. Acceptabla
    2. Oacceptabla
  • Kuvert med avdragbar klisterremsa eller med mer än en flik som viks över för försegling måste använda lim som är kompatibla med skrivarens fixeringstemperatur under 0,1 sekunder i 170°C (338°F). De extra flikarna och remsorna kan orsaka veck, rynkor eller papperstrassel och kan även skada fixeringsenheten.
  • Ställ in, för bästa utskriftskvalitet, marginalerna högst 15 mm från kanten av kuvertet.
  • Skriv inte ut över området där kuvertets sömmar möts.
Etiketter
För att undvika skador på skrivaren ska du endast använda etiketter som utformats för laserskrivare.
Figur : Etiketter
  • Tänk på följande när du väljer etiketter:
    • Klister: Måste vara stabila vid skrivarens fixeringstemperatur på cirka 170°C (338°F).
    • Arrangemang: Använd endast etiketter där fästarket inte exponeras mellan själva etiketterna. Etiketterna kan lossna från fästarket, vilket kan leda till papperstrassel.
    • Böjt papper: Måste ligga plant med högst 13 mm böjning i valfri riktning.
    • Skick: Använd inte etiketter som håller på att lossna från fästarket eller etikettark som på annat sätt är skrynkliga eller har luftbubblor.
  • Kontrollera att inget självhäftande material exponeras mellan etiketterna. Om sådana områden exponeras kan etiketterna lossna under utskriften och leda till papperstrassel. Klistret kan också orsaka skador på skrivarkomponenterna.
  • Kör inte ett etikettark i skrivaren mer än en gång. Fästarket är utformat för enbart en matning genom skrivaren.
  • Använd inte etiketter som är separerade från stödarket eller är skrynkliga, har bubblor eller är skadade.
Kartong och papper i anpassad storlek
Figur : Kartong och papper i anpassad storlek
  • I programmet ska du ställa in marginalerna till minst 6,4 mm (0,25 tum) från kanterna av materialet.
Förtryckt papper
När du fyller på förtryckt papper ska den tryckta sidan vara riktad uppåt med en ovikt kant framåt. Om det uppstår problem med pappersmatning ska du vrida på papperet. Observera att utskriftskvaliteten inte garanteras.
Figur : Förtryckt papper
  • Måste skrivas ut med värmebeständigt bläck som inte smälter, förångas eller avger farliga utsläpp när det utsätts för skrivarens fixeringstemperatur i 0,1 sekund (cirka 170°C (338°F)).
  • Bläck på förtryckt papper måste vara brandsäkert och får inte påverka skrivarens valsar negativt.
  • Innan du lägger i förtryckt papper måste du kontrollera att bläcket på papperet är torrt. Under fixeringsprocessen kan vått bläck lossna från förtryckt papper och försämra kvaliteten på utskriften.