HP Notebook-datorer - Identifiera äkta HP-adaptrar och batterier

Dokumentet avser HP:s bärbara datorer.
HP har implementerat säkerhetslösningar som är utformade för att hjälpa HP-kunder identifiera och köpa äkta HP-produkter.
En sådan lösning är HP-säkerhetsetiketten som ingår på eller i produktförpackningarna till äkta HP-produkter.
Figur : HP-säkerhetsetikett
HP-säkerhetsetikett

Identifiera äkta HP-delar

För att identifiera äkta HP-adaptrar och -batterier ska du använda följande anvisningar:
  1. Kontrollera den blå hologramkopian för att bekräfta att:
    • OK och bockmarkeringen () rör sig i motsatt riktning när du vänder upp-och-ned på lådan.
    • OK och bockmarkeringen ( ) rör sig i samma riktning när du lutar lådan från vänster till höger.
    Figur : Det blåa hologrammet
    Det blåa hologrammet för att kontrollera rörelsen av bockmarkeringen och OK när lådan lutas.
  2. Hitta HP-säkerhetsetiketten och öppna din app för QR-kodsskanning. Appen är tillgänglig i App Store eller Google Play.
    Figur : QR-kod
    QR-koden på säkerhetsetikett
  3. Använd din smarttelefons kamera för att skanna QR-koden på HP-säkerhetsetiketten.
  4. När din skanner behandlar QR-koden ska du kontrollera att samma serienummer visas på skärmen. Serienummer som inte matchar är med stor sannolikhet förfalskade.
    Figur : Serienummer från QR-koden
    Serienummer på skärmen

Identifiera förfalskade batterier

Batterier som inte är äkta kan orsaka säkerhets- och kvalitetsproblem. HP rekommenderar att du endast använder äkta HP-batterier. Ett förfalskat batteri är inte enkelt att identifiera, men det finns vissa detaljer på själva batteriet och förpackningen som hjälper dig att identifiera ett förfalskat batteri. Förfalskade batterier kan finnas i välkända butiker, samt online och i mindre välkända butiker. Kontrollera följande information för att säkerställa att du köpte ett äkta HP-batteri:
  • Pris
    När du köper ett batteri, bör du vara uppmärksam på HP:s rekommenderade pris. Om ett batteri säljs av HP för 75 dollar eller mer och du hittar någon som säljer ett som ser ut som en HP-produkt för 20 dollar eller 30 dollar, kan du anta att de ta säljer förfalskade batterier.
  • Förpackning
    HP-batterier finns i officiella HP-förpackningar. Om du köpte ditt batteri på internet och det är i ett vanligt omslag eller endast i bubbelplast, kan du ha en fått en förfalskning.
    Figur : Förfalskad förpackning
    Förfalskad förpackning
    Figur : Äkta HP-förpackning
    Äkta HP-förpackning
  • Komponentspårningsnummer
    Batteriet har en etikett med ett komponentspårningsnummer. Äkta HP-batterier börja med nummer 6.
    Figur : Förfalskning – Börjar inte med nummer 6
    Förfalskning – Börjar inte med nummer 6
    Figur : Äkta – börjar med nummer 6
    Äkta – börjar med nummer 6
  • Felstavade ord på etiketterna
    Se efter felstavade ord på etiketterna. Några exempel felstavningar omfattar:
    Figur : "RATING" felstavat – PATING
    "RATING" felstavat – PATING
    Figur : "Address" felstavat - Addres
    "Address" felstavat - Addres
    Figur : "burns" felstavat - ser ut som "bums"
    "burns" felstavat - ser ut som "bums"