HP-datorer - Pekskärmskompatibilitet med penna och pekpenna

Det här dokumentet avser HP-datorer som är kompatibla med HP-pennor och pekpennor.
Pennor och pekpennor från andra märken kan klassificeras som en aktiv pekpenna eller passiv pekpenna:
  • En aktiv pekpenna (kallas även en digital pekpenna) använder en digitaliserar som är inbyggd i skärmen för att tillåta kommunikation mellan pekskärmen och pekpennan. En aktiv pekpenna kan användas för många eller alla funktioner som stöds av en mus, till exempel kan du högerklicka och dra över skärmen. Många aktiva pekpennsmodeller kan blockera märken från handen som vilar på skärmen eller när du sveper med handflatan under skriften, så att skärmen endast registrerar markeringar som görs med pekpennan.
    Aktiva pekpennor från andra märken stöds inte på HP-datorer och kanske inte är kompatibla.
  • En passiv pekpenna (kallas även kapacitiv pekpenna) fungerar på samma sätt som om du använder fingret på skärmen. Passiva pekpennor kräver inte batterier och de fungerar på alla pekskärmsenheter.
    Passiva pekpennor från andra märken stöds inte av HP, men de flesta fungerar med HP-datorer och -surfplattor med pekskärm.