HP Pavilion Wave PC - Konfigurera din HP Pavilion Wave

Den här informationen avser HP Pavilion Wave PC.
Figur : HP Pavilion Wave stationär PC-serien
HP Pavilion Wave 600 stationär PC-serien
I dokumentet beskrivs hur du konfigurerar HP Pavilion Wave PC samt ansluter den till ett nätverk och använder den som en mediahubb.
Installera datorn
Utför följande steg för att ställa in datorn.
  1. Ta ut datorn ur förpackningen.
  2. Anslut nätsladden till strömadaptern. Anslut strömadapter till datorn och anslut sedan strömadaptern till vägguttaget.
      Figur : Ansluter nätsladdarna
      Installera datorn
    1. Anslut nätsladden till skrivaren
    2. Anslut nätsladden till eluttaget
    3. Anslut strömadaptern till datorn
    4. Anslut bildskärmen till väggen
  3. Anslut bildskärmen till datorn och starta den. Datorn har HDMI- och DisplayPort-anslutningar.
    Figur : Ansluta bildskärmen
    Ansluta skärmen till datorn
  4. Om du använder en trådlös mus och tangentbord måste du ta bort plastfliken vid batteriet från både tangentbordet och musen.
    Figur : Ta bort batteriflikarna
    Ta bort batteriflikarna
  5. Aktivera den trådlösa musen. Den trådlösa musen och tangentbordet ansluter till datorn när du slår på den.
    Om du har en trådbunden mus och tangentbord ansluter du dem till USB-portarna på baksidan av datorn.
      Figur : Ansluta tangentbordet och musen
      Ansluta tangentbordet och musen
    1. Anslutning för trådlöst tangentbord och mus
    2. Anslutning för trådbundet tangentbord och mus
  6. Starta datorn genom att trycka på strömbrytaren som sitter på datorns baksida.
    Figur : Strömbrytaren på datorns baksida
    Strömbrytaren på datorns baksida
  7. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra datorinställningarna.
  8. När du uppmanas att ansluta till ett trådlöst nätverk väljer du nätverksikonen i aktivitetsfältets högra hörn och ansluter till ett av de tillgängliga nätverken.
      obs!
    Om du vill konfigurera ett WLAN och ansluta till Internet behöver du ett bredbandsmodem (DSL eller kabel, köps separat), en Internettjänst med hög hastighet från en Internetleverantör samt en trådlös router (köps separat).
Ansluta din HP Pavilion Wave till en TV
Du kan ansluta en bildskärm eller tv till HP Pavilion Wave-datorn som primär bildskärm eller som sekundär bildskärm. Genom att ansluta datorn till en stor skärm kan du spela och visa musik, foton och videor för en grupp mycket lättare än när du använder en bärbar dator eller mobil enhet.
Du kan ansluta TV:n till antingen DisplayPort. eller HDMI-anslutningar på datorn. Men om bildskärmen redan är ansluten till HDMI-porten på datorn måste du köpa en HDMI-till-DisplayPort-adapter.
Figur : HDMI-till-DisplayPort (DP) adapter
Adapter för HDMI till DisplayPort (DP)
Utför följande steg för att ansluta din HP Pavilion Wave-dator till en TV med en HDMI-anslutning:
  1. Stäng av datorn.
  2. Stäng av TV:n.
  3. Anslut en HDMI-kabel till datorn och TV:n.
      Figur : Ansluta HDMI-kabeln
      Ansluta HDMI-kabeln mellan TV:n och datorn
    1. DisplayPort
    2. HDMI
  4. Starta TV:n och Använd knappen INDATA eller KÄLLA på TV:ns fjärrkontroll och välj den HDMI-port som TV:n är ansluten till. Du kan ha fler än en HDMI-port på TV:n. Se till att du väljer rätt, till exempel HDMI 2.
  5. Starta datorn.
Lyssna på musik med Cortana
Med den inbyggda mikrofonen på HP Pavilion Wave kan du prata med Cortana och höra henne prata. Du kan videochatta och höras tydligt; ställa in påminnelser, schemalägga möten eller söka på nätet med rösten; be Cortana att spela upp musik för dig och mycket mer.
Följande information beskriver hur du ställer in Cortana, aktiverar funktionen Hej Cortana och hur du spelar upp musik med Cortana.
Med din HP Pavilion Wave som en medieströmmande hubb
Anslut din HP Pavilion Wave till TV:n som en medieströmmande hubb. Du kan ladda ned och strömma musik, filmer och TV från medietjänster som Netflix, Amazon Prime, iTunes och Napster.
Denna information beskriver hur du strömmar och tittar på en film från Netflix.
  obs!
Netflix är en betald prenumerationstjänst. Ett konto krävs för att strömma media från Netflix.
  1. Datorn måste vara ansluten till Internet.
  2. Se till att datorn är ansluten till TV:n. För mer information, se Ansluta din HP Pavilion Wave till en TV i det här dokumentet.
  3. I Windows söker du efter och öppnar appen Netflix eller installerar appen Netflix från Windows Store.
  4. Logga in på ditt konto (eller skapa ett konto). Netflix öppnas och visar din lista över titlar och förslag.
    Figur : Öppna Netflix
    Öppna Netflix
  5. Välj den titel du vill se och klicka sedan på knappen Spela.
    Figur : Spela upp en film från Netflix
    Spela upp en film från Netflix
För mer information om Netflix, se Titta på filmer med Netflix.