HP-datorer - Använda HP JumpStart (Windows 10)

Det här gäller HP-datorer med HP JumpStart och Windows 10.
HP JumpStart vägleder dig genom en Välkomstprocess i flera steg som inkluderar HP-registrering, McAfee-registreringen, erbjudande om aktivering av HP Dropbox och en HP JumpStart Concierge-skärm med tips för att hjälpa dig att anpassa datorn och installera appar.

Navigera HP JumpStart

Skärmarna och instruktionerna i det här dokumentet kan skilja sig något från det du ser på din dator. Det kan vara mindre ändringar i olika regioner och i framtiden versioner av HP JumpStart. HP JumpStart finns endast på engelska just nu.
obs!
Det här dokumentet beskriver första gången du startar HP JumpStart. Upplevelsen skiljer sig därför under andra, tredje och efterföljande gånger HP JumpStart startas.
  • Andra gången du startar HP JumpStart ser du endast HP-registrering (om du inte redan har registrerats), HP JumpStart Concierge-skärmen och avsluta-skärmen.
  • Under den tredje och efterföljande gångerna du startar HP JumpStart ser du endast HP JumpStart Concierge-skärmen och avsluta-skärmen.
Om du redan har registrerat din dator eller prenumeration på McAfee visas inte dessa skärmar. Du måste vara online för att se erbjudandeskärmen om aktivering av HP Dropbox eller Concierge-skärmen.
Du kan välja att hoppa över ett steg eller gå tillbaka till det senare om du inte är online när du går igenom HP JumpStart.
Utför följande steg för att hjälpa dig genom HP JumpStart:
  1. Klicka på HP JumpStart-panelen i Start-menyn för att öppna appen. Panelen JumpStart är live, vilket betyder att den växlar mellan den huvudsakliga panelen och snabbmeddelandepanelerna.
      Figur : JumpStart-panelerna på Start-menyn
      JumpStart-panelerna på Start-menyn
    1. Panelen JumpStart
    2. JumpStart-panelen visar snabbmeddelanden
    Figur : Öppna JumpStart från startmenyn i Windows 10
    Öppna JumpStart
  2. HP JumpStart öppnas på välkomstbilden, följt av en serie infofunktionsskärmar.
    Figur : Välkomstskärmen
    Välkomstskärmen
    Figur : HP JumpStart
    Startskärmen i HP JumpStart
  3. HP:s registreringsskärm visas. Du bör registrera dig hos HP för att få effektivare support och snabbare service.
    Fyll i formuläret och klicka på Registrera eller klicka på Hoppa över för att registrera dig senare.
    Om du hoppar över nu kan du återgå till den här skärmen genom att öppna HP JumpStart-panelen på startmenyn.
    Om du är uppkopplad men HP-servern är nere eller offline första gången du startar kommer HP JumpStart att stängas. Klicka på Tack, jag kommer tillbaka senare.
    obs!
    Om du redan har registrerat din dator visas inte registreringsskärmen.
    Figur : HP:s registreringsskärm
    HP:s registreringsskärm
    obs!
    Om du är offline under den första starten av HP JumpStart ser du skärmen Du är offline med alternativ för Tips och råd. Klicka på Tack, jag kommer tillbaka senare!
    Figur : HP JumpStart offline-meddelande
    HP JumpStart offline-sida
  4. Dropbox-skärmen visas. Med Dropbox kan du använda och dela filer överallt. Din nya HP-dator levereras med 25 GB utrymme hos Dropbox gratis i 12 månader för nya Dropbox-användare.
    obs!
    Om du är offline visas inte Dropbox-skärmen.
    För att skapa ett konto och aktivera erbjudande för HP Dropbox fyller du i formuläret och klickar på Skapa ett konto.
    obs!
    Du måste vara online för att se erbjudande för HP Dropbox. Om du redan har ett Dropbox-konto kan du logga in på det. Det här erbjudandet gäller inte befintliga användare.
    Klicka på Hoppa över om du inte vill registrera dis hos Dropbox nu. Du kan återvända till den här skärmen genom att öppna HP JumpStart panelen på startmenyn.
    obs!
    HP Dropbox-erbjudandet är inte tillgängligt i alla länder och regioner. Den här skärmen visas inte om du är i ett land eller region där erbjudandet inte är tillgängligt.
    Figur : Skapa ett Dropbox-konto
    Skapa ett Dropbox-konto
  5. Fönstret McAfee visas så att du kan registrera säkerhetsprodukten från McAfee. Du behöver inte registrera för att kunna använda appen, men det rekommenderas. Registrering gör så att du kan se och hantera kontouppgifterna och komma åt hämtningar för att installera om dina prenumerationstjänster.
    Om du vill registrera dig för McAfee LiveSafe anger du din e-postadress i rutan och klickar på Registrera.
    Om du inte vill registrera dig för McAfee LiveSafe nu klickar du på Hoppa över. Du kan registrera när som helst från säkerhetsappen McAfee. Du kan också återvända till den här skärmen genom att öppna HP JumpStart-panelen på startmenyn.
    obs!
    Skärmen McAfee visas inte om du tidigare har registrerat McAfee-produkten.
    Figur : McAfee LiveSafe-skärmen
    McAfee LiveSafe-skärmen
  6. Skärmen App visas. Välj apparna som du vill installera och klicka sedan på Fortsätt och Installera.
    Figur : Skärmen Välj och installera dina favoritappar med två appar valda
    Två appar valda
    obs!
    Du måste vara online för att se skärmen Val av HP-appar. Om du är offline kan du inte installera några appar och du kommer se skärmen Du är offline med alternativ för Tips och råd. Klicka på Tack, jag kommer tillbaka senare!
    Den här funktionen är bara tillgänglig på engelska och blir tillgängligt i andra regioner senare.
  7. Klicka på OK i fönstret Appar som installeras.
    Hämtade appar visas på skrivbordet när hämtningen är klar.
    Figur : Appar som installeras
    Skärmen Appar som installeras
  8. Concierge-skärmen visas. För att se Status för app-installation klickar du på Hämta i det övre vänstra hörnet på skärmen.
    Figur : Få åtkomst till apphämtningsstatus från skärmen Concierge
    Få åtkomst till apphämtningsstatus
  9. Skärmen Status för app-installation visar hämtningsstatus. Klicka på Klar i det nedre högra hörnet på skärmen för att återgå till skärmen Concierge.
    Figur : Status för app-installation
    Hämta fler appar eller Klar
  10. Skärmen Concierge visas med information som hjälper dig att lära dig mer om och anpassa datorn och få tips och råd. Bläddra ned i listan för att se fler alternativ. Dessa länkar kan variera beroende på enhet och kan ändras med tiden.
    Följande lista visar exempel på några av de ämnen som är tillgängliga:
    • Få extra support med SmartFriend
    • Lär dig att flytta foton och videor från telefonen till datorn
    • Håll din dator felfri med HP Support Assistant
    • Uppdatera profilbild, anpassa din låsskärm eller ändra bakgrunden på skrivbordet
    • Läs mer om snabbtangenter
    • Få snabb åtkomst till inställningar och meddelanden
    Klicka på en panel för att få information om detta ämne. Du måste vara online för att få åtkomst till den här innehållet.
    Figur : JumpStart Concierge-skärm
    JumpStart Concierge-skärm
  11. Om du vill installera fler appar, klicka på Hämta fler appar i det övre vänstra hörnet.
    Figur : Hämta fler appar från Concierge-skärmen
    Hämta fler appar från Concierge-skärmen
  12. När du klickar på Hämta fler appar visar app-skärmen alla tillgängliga appar. Du kanske måste bläddra ned för att se alla.
    Välj de ytterligare apparna som du vill installera och klicka sedan på Fortsätt och Installera. Klicka sedan på OK på skärmen Appar som installeras för att återgå till skärmen Concierge.
    obs!
    Du måste vara online för att se skärmen Val av HP-appar.
    Den här funktionen är bara tillgänglig på engelska och blir tillgängligt i andra regioner senare.
    Om du inte väljer att installera några fler appar just nu klickar du på Fortsätt för att återgå till skärmen Concierge.
    Figur : Skärmen Val av appar
    Skärmen Val av appar
  13. Concierge-skärmen visas. Klicka på en panel för att få information om ett ämne.
    Om du vill hoppa över detta nu klickar du på Tack, jag kommer tillbaka senare i det nedre högra hörnet. Du kan återvända till den här skärmen genom att öppna HP JumpStart panelen på startmenyn.
    Figur : HP JumpStart Concierge-skärm
    HP JumpStart Concierge-skärm
  14. När avsluta-skärmen visas klickar du på Ok, jag förstår! för att stänga appen.
    Figur : Stänga HP JumpStart
    Stänga HP JumpStart

Vanliga frågor och svar

Hitta svar på vanliga frågor om HP JumpStart i följande avsnitt: