HP-surfplattor och HP löstagbara Notebook Tablet PC - Skärmen roterar inte (Windows 8)

Detta dokument avser HP-surfplattor och HP löstagbara Notebook Tablet PC med Windows 8.
Skärmen roterar inte när surfplattan eller notebook-datorn gör det. I det här dokumentet beskrivs hur du aktiverar funktionen för skärmrotation. När funktionen för skärmrotation är aktiverad roterar skärmen beroende på hur du håller den. Sensorer i surfplattan avgör om den hålls vertikalt eller horisontellt.
obs!
Följ stegen nedan i den ordning de visas.
obs!
Bilderna i det här dokumentet kan variera beroende på produkten.
Om du har en löstagbar notebook-dator med surfplattefunktioner kontrollerar du att funktionen Automatisk rotation är aktiverad. För att aktivera eller avaktivera funktionen Automatisk rotation trycker du på tangenterna Windows + O.
obs!
Dessa steg fungerar inte på HP Stream-surfplattor, endast på löstagbara Notebook-datorer.
Figur : Automatisk rotation på
Bild: Automatisk rotation på
Figur : Automatisk rotation av
Bild: Automatisk rotation av
Om funktionen Automatisk rotation fortfarande inte fungerar går du vidare till nästa steg.

Aktivera skärmrotation från skrivbordet

Följ stegen nedan om du vill aktivera automatisk skärmrotation från skrivbordet:
  1. Från skrivbordet, högerklicka på (eller om produkten är i surfplatteläge, tryck på skärmen i 2-3 sekunder), välj sedan Skärmupplösning.
    Figur : Skärmupplösning
    Alternativ för att högerklicka på skrivbordet med skärmupplösning markerat
  2. I fönstret skärmupplösning, kontrollera Tillåt skärmen att rotera automatiskt.
    Figur : Tillåt skärmen att rotera automatiskt
    Tillåt skärmen att rotera automatiskt är markerad
  3. Klicka på Verkställ och sedan på OK.
    Figur : Verkställ uppdateringen rotera automatiskt
    Rutan Rotera automatiskt är ifylld och Verkställ och OK markerade
Om problemet inte löstes genom dessa steg fortsätter du med nästa del.

Aktivera skärmrotation från Enhetshanteraren

Följ stegen nedan om du vill aktivera automatisk skärmrotation från Enhetshanteraren:
  1. Från Startskärmen skriver du Enhetshanterare och väljer Enhetshanterare från sökresultaten.
    Figur : Enhetshanteraren
    Enhetshanterarens sökresultat
  2. Dubbelklicka på Sensor I/O-enheter.
    Figur : Sensor I/O-enheter
    Enhetshanteraren med Sensor I/O-enheter markerade
    Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB-enheten visas.
    Figur : Kionix-enheten
    Kionix-enhet
  3. Högerklicka Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB och välj sedan Avinstallera.
    Figur : Avinstallera Kionix
    Avinstallera valt
  4. Se till att Ta bort drivrutinsprogrammet för den här enheten inte är markerad och klicka sedan på OK.
    Figur : Bekräfta avinstallation av enhet
    Ta bort drivrutinen avmarkerad och OK markerat
  5. Klicka på ikonen Sökning efter maskinvaruförändringar .
    Figur : Sök efter maskinvaruförändringar
    Ikonen Sök efter maskinvaruförändringar är markerad
  6. Om din skärmrotation fortfarande inte fungerar, gå till http://www.hp.com/cposupport/software.html för att installera om den senaste Kionix-G-drivrutinen.
  7. Uppdatera BIOS till den senaste versionen. Läs något av följande supportdokument baserat på din produkt.
Om problemet inte löstes genom dessa steg fortsätter du med nästa del.

Aktivera skärmrotation via Windows-registret

För att aktivera automatisk skärmrotation via Windows-registret använder du följande steg:
obs!
Följande avsnitt innehåller avancerade steg. Om du behöver hjälp, kontaktar du HP:s kundsupport.
  1. På startskärmen för Windows kan du skriva in regedit för att öppna snabbknappen Sök och sedan välja regedit.
    Figur : Regedit i sökresultaten
    Regedit i sökresultaten
    Fönstret Registereditorn visas.
    Utför följande steg för att skapa en kopia av registret. Om problem uppstår efter att dessa steg utförts dubbelklickar du på den kopierade filen för att återställa registret.
    1. Klicka på Arkiv och sedan Exportera.
    2. Skriv ett filnamn som är lätt att komma ihåg och klicka på Spara.
  2. I Registereditorn, navigera till mappen HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AutoRotation.
    Figur : Mappen AutoRotation Registry
    HKEY_LOCAL_MACHINE och mappen AutoRotation Registry är markerad
  3. Från mappen AutoRotation högerklickar du på Aktivera och väljer sedan Ändra.
  4. I värdedata, ange 1, klicka sedan på OK.
    Figur : Aktivera tillvalen Ändra
    Värdet data inställt på 1 och OK markerat
  5. Om automatisk rotation fortfarande inte fungerar skapar du ett nytt användarkonto eller utför en systemåterställning. För att utföra en systemåterställning, se ett av följande supportdokument baserat på din produkt.