Samsung Xpress MFP SL-M2070, SL-M2071 - Omfördelning av toner

När tonerkassetten är nära slutet av sin livslängd:
  • Vita ränder eller ljus utskrift förekommer och/eller tätheten varierar från sida till sida.
  • Statuslysdioden blinkar rött.
Om detta händer kan du som användare tillfälligt förbättra utskriftskvaliteten genom att omfördela den kvarvarande mängden toner i kassetten. I vissa fall syns vita ränder eller ljus utskrift fortfarande trots att användaren har omfördelat tonern.
  obs!
Illustrationer i den här användarhandboken kan se annorlunda ut jämfört med din skrivare, beroende på dess tillval och modell. Kontrollera skrivartypen, se Framsidan.
  varning!
  • Undvik skador på tonerkassetten genom att inte utsätta den för ljus i mer än några minuter. Täck över den med ett papper vid behov.
  • Rör inte det gröna området på tonerkassetten. Undvik att röra det här området med hjälp av handtaget på kassetten.
  • Använd inte vassa föremål som t.ex en kniv eller sax för att öppna tonerkassettens förpackning. De kan repa kassettens bildtrumma.
  • Om du får toner på kläderna ska du torka bort det med en torr trasa och sedan tvätta kläderna i kallt vatten. Om du använder varmt vatten fastnar tonern i tyget.
  • När du öppnar en skannerenhet ska du hålla ihop dokumentmataren och skannerenheten.
  1. Lyft upp skannerenheten.
    Figur : Skannerenheten, öppen
  2. Lyft på fliken och öppna luckan till tonerkassetten.
    Figur : Tonerkassettlucka, öppen
  3. Lyft ut tonerkassetten.
    Figur : Ta bort tonerkassetten
  4. För att omfördela tonern ska du försiktigt skaka tonerkassetten fram och tillbaka.
    Figur : Skakande rörelse
  5. Sätt i tonerkassetten så att den sitter fast ordentligt.
    Figur : Installera tonerkassetten
  6. Stäng tonerkassettluckan (bildtext 1) och sedan skannerenheten (bildtext 2).
    Figur : Tonerkassettlucka och skannerenhet
      varning!
    För att undvika skador, var försiktig och se till att inga fingrar kommer i kläm när du stänger skrivaren.