HP skrivare - "Ofullbordad nätverksinstallation" fel (Windows)

Detta dokument gäller för HP-skrivare som är anslutna till en Windows-dator.
När du försöker installera den fullständiga skrivardrivrutinen och programvaran (HP Printer Assistant) i ett trådlöst nätverk, visas felmeddelandet Ofullbordad nätverksinstallation.
obs!
Om ett annat fel, till exempel kan inte hitta skrivaren visas under installationen, gå till Skrivaren hittas inte under inställning av nätverksdrivrutinen för ytterligare information.
Figur : Exempel på felmeddelandet ofullbordad nätverksinstallation
Exempel på felmeddelandet ofullbordad nätverksinstallation

Steg 1: Starta om datorn, skrivaren och routern

Starta om datorn, skrivaren och routern för att lösa eventuella anslutningsfel.
obs!
Följande steg kopplar tillfälligt från nätverks- och Internet-anslutningar och kräver att datorn startas om. Utför några åtgärder eller pågående hämtningar innan du fortsätter.
  1. Stäng av routern genom att trycka på strömbrytaren eller att koppla ur strömsladden.
  2. Stäng av skrivaren och dra ut alla USB- eller Ethernet-kablar.
    obs!
    När en USB- eller Ethernet-kabel är ansluten till skrivaren kan inte skrivaren ansluta trådlöst.
  3. Stäng alla program som körs på datorn och stäng sedan av datorn.
  4. Anslut strömsladden till routern igen och vänta tills Internetaktivitetslampan visar en normal anslutningsstatus.
  5. Starta skrivaren.
  6. Starta datorn och gå sedan vidare till nästa steg.

Steg 2: Avinstallera HP-drivrutinen och programvaran

Vissa HP-programkomponenter kanske har installerats korrekt, även om skrivardrivrutinen och skrivarinstallationen inte har slutförs. Ta bort din skrivardrivrutin och programvara med verktyget avinstallera ett program i Windows-program och funktioner.
  1. Om skrivaren ansluts till datorn med en USB-kabel kopplar du bort kabeln från skrivaren.
  2. Sök i Windows efter program och funktioner och klicka på Program och funktioner i resultatlistan.
  3. Klicka på HP-skrivaren i listan över installerade program och klicka sedan på Avinstallera eller Ja.
  4. Om ett Kontroll av användarkonto-fönster öppnas klickar du på Ja.
  5. Följ anvisningarna på skärmen och slutför borttagning av programvaran.
    Om programvarans avinstallation inte startar eller ett felmeddelande visas medan du avinstallerar det ska du ladda ned Åtgärda problem som blockerar program från installeras eller tas bort (på engelska) från Microsofts webbplats och försök sedan avinstallera igen.
  6. När avinstallationen av programvaran har slutförts, starta om datorn och fortsätt sedan till nästa steg.

Steg 3: Återställ systemfiler

Använd verktyget Microsoft System filen Checker (SFC) för att reparera skadade eller korrupta systemfiler.
  1. Stäng alla öppna program och appar som körs i Windows.
  2. Sök i Windows efter kommando högerklicka kommandotolken från träfflistan och välj Kör som administratör.
  3. Skriv sfc /scannow i kommandotolken och tryck på Retur.
    Verktyget Microsoft SFC försöker söka efter och reparera eventuella skadade eller korrupta filer.
    • Om ett meddelande om Windows Resource Protection inte hittade några integritetsförbrytelser visas, fortsätter du till nästa steg.
    • Om ett Windows Resource Protection hittade korrupta filer och har reparerats dem meddelande visas, fortsätter du med stegen nedan.
    • Om ett meddelande om Windows Resource Protect inte kan utföra begärda operationer eller inte har åtgärdat korrupta filer visas, gå till använd verktyget systemkontroll för att reparera saknade eller korrumperad systemfiler (på engelska) för mer information.
  4. Försök sedan att installera HP-drivrutinen och programvaran igen.
I fönstret med felmeddelandet klickar du på Avbryt och fortsätt sedan till nästa steg.

Steg 4: Använd lösningen Microsoft Fix it

För datorer med Windows 7 och tidigare, har Microsoft lanserat en automatisk lösning som löser installationsproblem.
Gå till https://support.microsoft.com/en-us/help/17588/fix-problems-that-block-programs-from-being-installed-or-removed (på engelska). Följ instruktionerna på skärmen och gå sedan vidare till nästa steg.
I fönstret med felmeddelandet klickar du på Avbryt och fortsätt sedan till nästa steg.

Steg 6: Andra installationsmetoder att testa

Om de föregående stegen inte löste problemet, testa med följande metoder för att installera skrivaren.
  1. Slå på skrivaren om den inte redan är igång.
  2. Om du så uppmanas, välj en metod för att identifiera din skrivarmodell och följ sedan anvisningarna på skärmen för att gå till sidan för hämtning.
  3. Klicka på Driver-Universal Print Driver.
    Om Driver-Universal Print Driver inte visas, finns ingen universell skrivardrivrutin tillgänglig för din skrivarmodell. Gå vidare till nästa steg.
  4. Om en universell skrivardrivrutin är tillgänglig, till exempel HP Universal ut Driver för Windows PostScript (64-bit), klicka på Hämta bredvid den universella skrivardrivrutinen.
  5. När nedladdningen har slutförts, leta upp drivrutinsfilen i webbläsarfältet hämtningar eller mappen nedladdningar på datorn och dubbelklicka sedan på filen med drivrutinen.
    Figur : Exempel på HP-drivrutinsfil i en webbläsares hämtningsstapel
    Exempel på HP-drivrutinsfil i en webbläsares hämtningsstapel
    Figur : Exempel på HP-drivrutinsfil i en dators hämtningsmapp
    Exempel på HP-drivrutinsfil i datorns hämtningsmapp
  6. Följ instruktionerna som visas på skärmen för att installation av anslutningen och drivrutinen.
Om skrivaren inte slås på går du vidare till nästa steg.

Steg 7: Kontakta HP:s kundsupport

Om du har genomfört felsökningsstegen i det här dokumentet och du inte kan installera skrivaren i ett trådlöst nätverk, kontakta HP:s kundsupport för ytterligare hjälp.