HP Color LaserJet Pro M180-skrivare - Första konfiguration av skrivaren

Detta dokument gäller för HP Color LaserJet Pro MFP M180n, M180nw och M181fw-skrivare.
För att installera skrivaren för första gången, ta ut skrivaren ur förpackningen och ta bort all förpackningsmaterial, anslut strömsladden, ställ in egenskaperna för kontrollpanelen, och ladda sedan ned och installera skrivarprogrammet.
obs!
Om du letar efter skrivarens programvara du gå till 123.hp.com/laserjet.

Steg 1: Ta skrivaren ur förpackningen

Ta ut skrivaren ur förpackningen och ta bort all skyddstejp, klistermärken och förpackningsmaterial från skrivaren.
obs!
Tonerkassetterna är redan installerade i skrivaren. Du behöver inte ta bort tonerkassetterna från skrivaren.
  1. Ta ur skrivaren ur förpackningen.
  2. Ta bort all skyddstejp och allt förpackningsmaterial från utsidan av skrivaren och ta sedan bort plasten från skrivarens kontrollpanel.
  3. Återvinn förpackningsmaterialet.

Steg 2: Fyll på vanligt papper i inmatningsfacket

Fyll på vanligt papper, till exempel A4, U.S. letter- eller legal-papper i inmatningsfacket.
  1. Dra ut inmatningsfacket och dra sedan ut pappersledarna så långt det går. Om du lägger i Legal-papper ska du dra ut inmatningsfackets förlängare.
    Figur : Skjuter ut pappersledarna
    Skjuter ut pappersledarna
  2. Fyll på upp till 150 ark papper med utskriftssidan uppåt och den övre delen vänd mot skrivarens framsida. Om du lägger i hålat papper, lägg i papperet med hålen mot den vänstra sidan av facket.
    Figur : Fyller på vanligt papper i inmatningsfacket
    Fyller på vanligt papper i inmatningsfacket
  3. Skjut pappersledarna inåt tills de nuddar pappersbuntens kanter.
    Figur : Skjuter pappersledarna inåt
    Skjuter pappersledarna inåt
  4. Stäng inmatningsfacket.
  5. Tryck ned utmatningsfackets förlängning för att öppna det och sänk sedan utmatningsfackets förlängning.

Steg 3: Anslut strömsladden och slå på skrivaren

Koppla skrivaren till ett eluttag och starta sedan skrivaren.
obs!
Anslut inte USB-kabeln ännu. Anslutningen till datorn görs medan programvaran installeras.
  1. Anslut strömsladden till baksidan av skrivaren och anslut den andra änden av strömsladden till eluttaget.
    Figur : Ansluter nätsladden
    Ansluter nätsladden
  2. Starta skrivaren.
    Skrivaren initieras och kalibreras sedan automatiskt.
  3. Vänta tills skrivaren har slutat arbeta och är tyst innan du fortsätter.

Steg 4: Ställ in språkpreferens (skrivare med en tvåradig skärm)

Ange språkpreferens för din skrivare. Gå vidare till steget för att installera skrivarprogramvaran om skrivaren inte har en tvåradig skärm.
  1. Tryck på knappen Inställningar på skrivarens kontrollpanel.
  2. Tryck på högerpilen tills systeminställningar visas och tryck sedan på OK.
  3. Välj språk och tryck sedan på OK.
  4. Tryck på högerpilen för att söka efter önskat språk i listan, om det behövs.
  5. Välj språk och tryck sedan på OK.
HP-skrivarens maskinvara är nu konfigurerad och du kan installera skrivarens programvara.

Steg 5: Installera skrivarprogrammet

Hämta den senaste versionen av skrivarens programvara från 123.hp.com/laserjet och följ sedan anvisningarna på skärmen för att installera programvaran.