HP Color LaserJet Pro M254dw Printers - konfiguration av trådlösa skrivare (Windows)

Detta dokument gäller datorer med Windows och HP Color LaserJet Pro M254dw skrivare.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.
Steg 1: Förbered installationen
Innan du installerar skrivarprogrammet och ansluter till det trådlösa nätverket måste du kontrollera kraven, slå på datorn och routern samt ställa in skrivaren.
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverksnamnet är detsamma som SSID.
    • Nätverkslösenord (WEP-nyckel eller WPA-säkerhetslösenfras)
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning (rekommenderas): HP rekommenderar bredbandsåtkomst till Internet, till exempel kabel eller DSL.
    • Skrivaren med stöd för trådlös anslutning: Placera skrivaren nära datorn under installationen.
  2. Kontrollera att skrivaren, routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till.
  3. Ställa in skrivaren, fyll på papper i inmatningsfacket och installera bläckpatronerna. För mer information om hur du ställer in skrivaren, gå till Första konfiguration av skrivaren.
  4. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.
Steg 2: Anslut skrivaren till det trådlösa nätverket
Använd guiden för trådlös installation för att ansluta skrivaren till ditt trådlösa nätverket.
  1. På startskärmen på skrivarens kontrollpanel sveper du åt vänster på skärmen och trycker sedan på Inställningar.
  2. Dra uppåt på skärmen, tryck Nätverksinställning, tryck på Trådlöst-menynoch sedan på Guiden för trådlös installation.
    Skrivaren söker efter tillgängliga trådlösa nätverk.
  3. Tryck på namnet på nätverket och följ sedan anvisningarna på kontrollpanelen för att ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket.
När skrivaren ansluts till nätverket, är lampan för trådlöst på och fast sken.
Steg 3: Hämta och installera skrivarens drivrutin
Hämta och installera den senaste versionen av skrivarens fullständiga programvara från HP:s webbplats.
  obs!
Som en alternativ metod för att hämta programvaran, kan du använda installations-CD:n.
  1. Koppla bort USB-kabeln från skrivaren.
  2. Gå till 123.hp.com/laserjet och klicka sedan på Hämta för att hämta och köra HP Easy Start.
  3. Följ instruktionerna som visas på skärmen för att installation av anslutningen och drivrutinen.
    • Om HP Easy Start hittar flera skrivare, välj den skrivare som du vill installera och fortsätt sedan genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.
    • Om HP Easy Start inte hittar skrivaren, följ anvisningarna som visas på skärmen för att ansluta skrivaren till nätverket.
      Om installationsprogrammet fortfarande inte hittar skrivaren, gå till Skrivaren hittades inte under installationen av nätverksdrivrutinen (Windows) för detaljerade felsökningssteg.
  4. Återgå till sidan 123.hp.com i din webbläsare för att slutföra skrivarens registrering och aktivering.
Vanliga frågor och svar (FAQ)
Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen.