Samsung ProXpress SL-M3820, SL-M4020 - Skriva ut på specialpapper

Tabellen nedan visar specialpapperet som kan användas i respektive fack.
Inställningen för papper i skrivaren och drivrutinen måste stämma överens för utskrift utan felpassning av papperet.
För att ändra pappersinställningen i skrivaren, välj från Samsung Easy Printer Manager(Växla till avancerat läge) > Enhetsinställningar.
Om din skrivare har stöd för bildskärm kan du ställa in detta via knappen (Meny) på kontrollpanelen.
Ställ in papperstypen i fönstret Utskriftsinställningar > fliken Papper > Papperstyp, se Öppna utskriftsinställningar.
För att skriva ut etiketter, väljer du till exempel Etiketter som Papperstyp.
  obs!
  • När du använder specialpapper rekommenderar HP att pappret matas ett åt gången. Kontrollera det maximala antalet inmatat papper för varje fack, se Specifikationer för utskriftspapper.
  • Illustrationer i den här användarhandboken kan se annorlunda ut jämfört med din skrivare, beroende på alternativ och modell. Kontrollera skrivartypen, se Öppna utskriftsinställningar.
Information om pappersvikt för varje ark, se Specifikationer för utskriftspapper.
Typer
Fack 1
Extrafacka
Flerfunktions- eller manuellt matningsfack
Vanligt
X
X
X
Tjockt
X
X
X
Tjockare
X
Tunt
X
X
X
Finpapper
X
X
X
Färg
X
Kartong
X
X
X
Etiketter
X
OH-film
X
Kuvert
X
Förtryckt
X
Bomull
X
Returpapper
X
X
X
Arkiv
X
X
X
s. Denna funktion är tillgänglig när ett ytterligare fack är installerat, se Olika funktioner.
X: Inkluderat
Tomt: Ej tillgängligt
Kuvert
Framgångsrik utskrift på kuvert beror kuvertens kvalitet. För att skriva ut ett kuvert, placera det som visas i följande figur:
Figur : Kuvertmatning
Om kuverten skrivs ut med veck, rynkor eller svarta feta linjer, öppna luckan på baksidan luckan och försök skriva ut igen. Håll den bakre luckan öppen under utskrift.
Om Kuvert väljs från fönstret Utskriftsinställningar, men de utskrivna bilderna enkelt raderas, välj Tjockt kuvert och försök skriva ut igen. Men kan det orsaka vissa ljud vid utskrift.
  • Överväg följande faktorer när du väljer kuvert:
    • Vikt: Överstig inte 90 g/m2 då det annars kan leda till papperstrassel.
    • Konstruktion: Måste ligga plant med mindre än 6 mm böjning och bör inte innehålla luft.
    • Problem: Inte är skrynkligt, skårade eller skadad.
    • Temperatur: Måste motstå skrivarens värme och tryck under användning.
  • Använd endast välkonstruerade kuvert med skarpa och välvikta veck.
  • Använd inte stämplade kuvert.
  • Använd inte kuvert med spännen, knappar, fönster, bestruken insida, självhäftande stängning eller andra syntetiska material.
  • Använd inte skadade eller bristfälligt tillverkade kuvert.
  • Se till att sömmen i båda ändarna av kuvertet förlängs hela vägen till hörnet av kuvertet.
      Figur : Sömmar
    1. Acceptabla
    2. Oacceptabla
  • Kuvert med avdragbar klisterremsa eller med mer än en flik som viks över för försegling måste använda lim som är kompatibla med skrivarens fixeringstemperatur under 0,1 sekunder i 170° C (338° F). De extra flikarna och remsorna kan orsaka veck, rynkor eller papperstrassel och kan även skada fixeringsenheten.
  • Placera för bästa utskriftskvalitet marginalerna högst 15 mm från kanten av kuvertet.
  • Undvik att skriva ut över området där kuvertets sömmar möts.
OH-film
För att undvika att skada skrivaren, använd endast OH-film som utvecklats för användning i laserskrivare.
Figur : OH-film
  • Måste kunna tåla skrivarens fixeringstemperatur.
  • Lägg dem på en plan yta efter att du tagit bort dem från skrivaren.
  • Lämna inte oanvänd OH-film i facket under en längre tid. Damm och smuts kan samlas på dem, vilket resulterar i fläckig utskrift.
  • För att undvika fläckar på grund av fingeravtryck, hantera dem försiktigt.
  • För att undvika blekning, utsätt inte utskrivna OH-film för solljus under en längre tid.
  • Se till att OH-filmen inte skrynklas, böjs eller har några trasiga kanter.
  • Använd inte OH-filmer som separerar sig arket.
  • För att förhindra att OH-filmerna fastnar i varandra, låt inte utskrivna ark samlas hög när de skrivs ut.
Etiketter
För att undvika skador på skrivaren, använd endast etiketter utformade för användning i laserskrivare.
Figur : Etiketter
  • Överväg följande faktorer när du väljer etiketter:
    • Lim: Måste vara stabilt vid skrivarens fixeringstemperatur. Kontrollera skrivarens specifikationer för att se fixeringstemperaturen (cirka 170° C (338° F)).
    • Arrangement: Använd endast etiketter utan exponerat stöd mellan dem. Etiketter kan dra av ark som har mellanslag mellan etiketterna, vilket kan orsaka trassel.
    • Böjt: Måste ligga plant med högst 13 mm böjning i valfri riktning.
    • Problem: Använd inte etiketter med veck, bubblor eller andra tecken på separation.
  • Kontrollera att det inte finns exponerade självhäftande material mellan etiketterna. Exponerade områden kan orsaka att etiketterna dras av under utskrift, vilket kan orsaka papperstrassel. Exponerat lim kan orsaka skador på skrivarkomponenterna.
  • Kör inte ett ark med etiketter genom skrivaren mer än en gång. Självhäftande stöd är utformade för att endast köras en gång genom skrivaren.
  • Använd inte etiketter som är separerade från stödarket eller är skrynkliga, har bubblor eller är skadade.
Kartong och papper av anpassad storlek
Figur : Kartong och anpassat papper
  • I programmet ställer du in in marginalerna till minst 6,4 mm (0,25 tum) från kanterna av materialet.
Förtryckt papper
När du fyller på förtryckt papper, placera den tryckta sidan uppåt med en ovikt kant framåt. Om det uppstår problem med pappersmatningen, vrid på papperet. Observera att utskriftskvaliteten inte garanteras.
Figur : Pappret med ovansidan uppåt
  • Måste skrivas ut med värmebeständigt bläck som inte smälter, förångas eller avger farliga utsläpp när det utsätts för skrivarens fixeringstemperatur i 0,1 sekund (cirka 170 °C (338 °F)).
  • Bläck på förtryckt papper måste vara brandsäkert och får inte påverka skrivarens valsar negativt.
  • Innan förtryckt papper läggs i måste det kontrolleras att bläcket på papperet är torrt. Under fixeringsprocessen kan vått bläck lossna från förtryckt papper och försämra kvaliteten på utskriften.
Glättat foto
  • Rekommenderat: Glättat papper (brev) för den här skrivaren av HP-broschyrpapper (produkt: Q6611A) endast.
  • Rekommenderat: Glättat papper (A4) för den här skrivaren av HP Superior Paper 160 glossy (produkt: Q6616A).