HP DeskJet, OfficeJet 5200-skrivare - Trådlösa skrivarinställningar (Windows)

Detta dokument gäller för HP DeskJet Ink Advantage 5275 och OfficeJet 5255 All-in-One-skrivare.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du ansluta skrivaren till nätverket, och därefter installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.
Steg 1: Förbered installationen
Innan du installerar skrivaren i ditt trådlösa nätverk, hämta nätverksnamn och lösenord och slå sedan på router, skrivare och dator.
  obs!
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverkets namn är detsamma som SSID (Service Set Identifier).
    • Nätverkslösenord: Lösenordet kallas även WEP-nyckel eller WPA-lösenordsfras.
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.
Steg 2: Anslut till det trådlösa nätverket
Anslut skrivaren till ditt nätverk med guiden för trådlös installation så att HP:s installationsprogram kan hitta skrivaren vid installationen.
  1. På startskärmen i skrivarens kontrollpanel trycker du på ikonen Trådlöst .
  2. Tryck på ikonen Inställning .
  3. Tryck på Guiden för trådlös installation.
    Figur : Trådlösa inställningar visas
    Trådlösa inställningar visas
  4. Tryck på namnet på ditt nätverk i listan över tillgängliga nätverk och tryck på OK.
    Figur : Exempel på nätverksnamn
    Exempel på nätverksnamn
  5. Om ditt nätverksnamn inte finns i listan trycker du på Ange nytt nätverksnamn och följer sedan instruktionerna på skärmen för att ange nätverksnamnet.
  6. Skriv in WEP- eller WPA-nyckeln (nätverkslösenord), om du uppmanas att göra det, och tryck sedan på Klar.
    En summeringsskärm visas.
  7. Tryck på OK för att återgå till startskärmen.
      obs!
    Om ett anslutningsfelmeddelande visas kontrollerar du att du skrev in stora (versaler) och små (versaler) bokstäver för nätverksnamnet och lösenordet exakt. Följ uppmaningarna för att ange informationen igen.
Steg 3: Ladda ned och installera drivrutinen
Hämta och installera den senaste versionen av skrivarens fullständiga programvara från HP:s webbplats.
  obs!
Som en alternativ metod för att hämta programvaran, kan du använda installations-CD:n.
  1. Gå till:
  2. Vid behov, välj modellnumret i menyn, klicka Börja och klicka sedan på Hämta för att hämta och köra HP Easy Start.
  3. Följ instruktionerna som visas på skärmen för att installation av anslutningen och drivrutinen.
    • Om HP Easy Start hittar flera skrivare, välj den skrivare som du vill installera och fortsätt sedan genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.
    • Om HP Easy Start inte hittar skrivaren, följ anvisningarna som visas på skärmen för att ansluta skrivaren till nätverket.
      Om installationsprogrammet fortfarande inte hittar skrivaren, gå till Skrivaren hittades inte under installationen av nätverksdrivrutinen (Windows) för detaljerade felsökningssteg.
  4. Återgå till sidan 123.hp.com i din webbläsare för att slutföra skrivarens registrering och aktivering.
Vanliga frågor
Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen.