HP DeskJet, ENVY 5000-skrivare - Första konfiguration av skrivaren

Detta dokument gäller för HP DeskJet Ink Advantage 5075, 5076, 5078, 5085, 5088 och ENVY 5020, 5030, 5032, 5034, 5052 och 5055 All-in-One-skrivare.
För att installera skrivaren för första gången, ta ur skrivaren ur förpackningen och ta bort all förpackningsmaterial, anslut strömsladden, ställ in egenskaperna för kontrollpanelen, lägg papper i inmatningsfacket , installera bläckpatronerna och ladda sedan ned och installera skrivarprogrammet.
  obs!
Om du letar efter skrivarens programvara går du till:
Steg 1: Ta skrivaren ur förpackningen
Ta ut skrivaren ur förpackningen och ta sedan bort allt tejp, klistermärken och förpackningsmaterial från skrivaren.
  1. Ta ur skrivaren ur förpackningen.
  2. Ta bort all tejp och allt förpackningsmaterial från utsidan av skrivaren och ta sedan bort plasten från skrivarens kontrollpanel.
    Figur : Ta bort skyddstejpen från skrivaren
    Ta bort skyddstejpen från skrivaren
  3. Fatta försiktigt tag i handtagen på vardera sidan av skrivaren, lyft bläckpatronluckan tills den låses fast och ta sedan bort all tejp och allt emballage från skrivarens insida.
    Figur : Ta bort förpackningsmaterialet inuti skrivaren
    Ta bort förpackningsmaterialet inuti skrivaren.
  4. Stäng luckan till bläckpatronen.
    Figur : Stänga luckan till bläckpatronen
    Stänger luckan till bläckpatronen.
  5. Öppna luckan till pappersfacket, dra inmatningsfacket mot dig så att det förlängs och ta sedan bort förpackningstejpen.
    Figur : Öppna inmatningsfacket och ta bort tejpen
    Öppna inmatningsfacket och ta bort tejpen.
  6. Tryck inmatningsfacket framåt tills det klickar på plats och stäng sedan luckan till inmatningsfacket.
    Figur : Stänga inmatningsfacket
    Stänga inmatningsfacket.
  7. Återvinn förpackningsmaterialet.
Steg 2: Anslut strömsladden och gör dina inställningar
Anslut skrivaren till ett vägguttag, starta skrivaren och ställ sedan in dina inställningar.
  obs!
Anslut inte USB-kabeln ännu. Anslutningen till datorn görs medan installationen av programvaran.
  1. Anslut strömsladden till baksidan av skrivaren och anslut den andra änden av strömsladden till eluttaget.
    Figur : Anslut nätsladden till strömförsörjningen
    Anslut nätsladden till strömförsörjningen
  2. Starta skrivaren.
  3. För att ställa in dina inställningar på kontrollpanelen, tryckt på det språk du vill använda och land/region och tryck sedan på Ja för att bekräfta ditt val.
  4. Välj datum och tid och du uppmanas till det och tryck sedan på Ja för att bekräfta valet.
    En välkomstbild visas på skrivarens kontrollpanel.
  5. Fortsätt till nästa steg för att sätta in bläckpatronerna.
Steg 3: Installera bläckpatronerna
Installera bläckpatronerna som kommer i kartongen tillsammans med din skrivare.
  1. Öppna bläckpatronens åtkomstlucka tills den snäpper fast.
    Skrivarvagnen rör sig något åt vänster.
    Figur : Öppnar åtkomstluckan till bläckpatronen
    Öppnar åtkomstluckan till bläckpatronen.
  2. Vänta tills vagnen har slutat arbeta och har tystnat innan du fortsätter.
  3. Ta ut en av bläckpatronerna från dess förpackning. Var noga med att endast vidröra den svarta plasten på bläckpatronen.
    Figur : Håll i bläckpatronens sidor
    Håller i bläckpatronens sidor.
  4. Ta bort plasttejpen på bläckpatronen.
      varning!
    Rör inte kopparkontakterna eller bläckmunstyckena. Byt inte ut skyddstejpen på kontakterna. Om du vidrör dessa delar kan de täppas till, vilket medför otillräcklig bläcktillförsel och dålig elektrisk anslutning.
    Figur : Ta bort tejpen
    Ta bort tejpen
  5. Lyft locket till bläckpatronhållaren.
    Figur : Lyfta locket till bläckpatronhållaren
    Lyfta locket till bläckpatronhållaren
  6. Med munstyckena mot skrivaren ska du sätta i bläckpatronen i hållaren tills den snäpper fast.
      obs!
    Installera färgpatronen till vänster och den svarta bläckpatronen till höger.
    Figur : Sätt in bläckpatronerna
    Sätt in bläckpatronen.
  7. Stäng locket till bläckpatronplatsen för att säkra bläckpatronen på plats.
  8. Upprepa stegen för de andra bläckpatronerna.
  9. Stäng luckan till bläckpatronen.
Steg 4: Lägg i papper i inmatningsfacket
Lägg vanligt papper, papper i formatet U.S. Letter eller A4 i inmatningsfacket.
  1. Öppna luckan till inmatningsfacket och dra sedan facket mot dig så att det förlängs.
    Figur : Öppna inmatningsfacket
    Öppna inmatningsfacket.
  2. Skjut ut pappersledarna så långt det går.
    Figur : Justera pappersledarna för bredd
    Justera pappersledarna för bredd
  3. Fyll på papper i stående orientering med utskriftssidan vänd nedåt.
    Fyll inte på mer än 250 ark.
    Figur : Fylla på med papper i inmatningsfacket
    Fylla på med papper i inmatningsfacket
  4. Skjut in bunten så långt det går.
  5. Skjut pappersledarna inåt tills de nuddar pappersbuntens kant.
    Skjut inte pappersledarna så kraftigt att de trycker mot pappret.
    Figur : Skjut in pappersledarna för bredd
    Skjut in pappersledarna för bredd och stäng sedan inmatningsfacket.
  6. Skjut in facket i skrivaren och tryck sedan Klar på skrivarens kontrollpanel.
  7. Dra ut utmatningsfacket och lyft sedan ut utmatningsfackets förlängare.
    Figur : Dra ut utmatningsfacket och lyft sedan utmatningsfackets förlängare
    Dra ut utmatningsfacket och lyft sedan utmatningsfackets förlängare
Steg 5: Justera bläckpatronerna
Att justera bläckpatronerna är nödvändigt för att få bästa utskriftskvalitet. Använd justeringssidan från föregående steg för att justera bläckpatronerna.
  1. Öppna skannerlocket.
  2. Lägg inriktningssidan med den tryckta sidan nedåt på skannerglaset. Placera den enligt de ingraverade linjerna nära kanten av glaset.
    Figur : Placera en justeringssida på skannerglaset
    Placera en justeringssida på skannerglaset
  3. Stäng skannerns lock och tryck på OK på skrivarens kontrollpanel.
    Skrivaren justerar bläckpatronerna.
  4. När skrivaren justerar bläckpatronerna ska du trycka på OK på skrivarens kontrollpanel.
HP-skrivarens maskinvara är nu konfigurerad och du kan installera skrivarens programvara.
Steg 6: Installera skrivarprogrammet
Du kan hämta den senaste versionen av programvaran för skrivaren från: