Samsung laserskrivare med multifunktion - Skicka ett fax från datorn

Innan du skickar ett fax, måste du kontrollera att telefonlinjen är ansluten till linjeporten på baksidan av skrivaren och till telefonjacket på väggen. Skrivarporten ser ut som i exemplet nedan:
Figur : Exempel på fax
  obs!
För att kunna skicka fax från datorn, måste programmet Samsung Network PC Fax installeras. Det här programmet installeras automatiskt när du installerar skrivardrivrutinen.
Skicka ett fax från datorn
Följ dessa anvisningar för att skicka ett fax från datorn.
  1. Öppna det dokument som ska faxas. (För de här anvisningarna används ett Microsoft Word-dokument i Windows 7 som exempel.)
  2. Klicka på Fil.
    Figur : Klicka på Fil
  3. Klicka på Skriv ut från menyn Fil. Fönstret Skriv ut öppnas. (Det kan se annorlunda ut än på bilden nedan beroende på vilket program som används.)
    Figur : Klicka på Skriv ut
  4. Klicka på skrivarens modellnamn. En utökad lista med alla skrivare öppnas.
    Figur : Klicka på skrivarnamnet
  5. Klicka på Samsung Network PC Fax i listan över skrivare. (Du kanske måste bläddra nedåt för att hitta den.)
    Figur : Klicka på Samsung Network PC Fax
  6. Klicka på Skriv ut.
    Figur : Klicka på Skriv ut
  7. Skärmbilden Faxalternativ visas. Detta är den sista skärmbilden som visas innan faxet skickas.
    1. Ange telefonnumret till faxmottagaren.
    2. Välj bland de andra alternativen:
      • Faxkvalitet
      • Originaltyp (om faxet endast innehåller foton, endast text eller båda)
      • Försättsblad
      • Meddela mig vid mottagande (markera rutan för att få reda på när faxet tas emot)
    3. Klicka på Förhandsgranska för att se hur det fax som ska skickas kommer att se ut.
    4. Klicka på Skicka för att skicka faxet.
    Figur : Skärmbilden för faxalternativ
    Faxet har nu skickats. Om kryssrutan Meddela mig vid mottagande markerades får du ett meddelande när faxet levereras till mottagaren.
  obs!
Om faxet inte kan skickas kontrollerar du att telefonlinjen är ordentligt ansluten till telefonlinjeporten och att det finns en kopplingston när den används med en annan telefon.