HP ENVY 6200-skrivare - Trådlösa skrivarinställningar (Windows)

Detta dokument gäller för HP ENVY Photo 6220, 6230, 6232, 6234, 6252 och 6255 All-in-One-skrivare samt datorer med Windows.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du ansluta skrivaren till nätverket, och därefter installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.
Steg 1: Förbered installationen
Innan du installerar skrivaren i ditt trådlösa nätverk, hämta nätverksnamn och lösenord och kontrollera därefter att routern, skrivaren och datorn är påslagna.
  obs!
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverkets namn är detsamma som SSID (Service Set Identifier).
    • Nätverkslösenord: Lösenordet kallas även WEP-nyckel eller WPA-lösenordsfras.
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.
Steg 2: Anslut till det trådlösa nätverket
Anslut skrivaren till ditt nätverk med guiden för trådlös installation så att HP:s installationsprogram kan hitta skrivaren vid installationen.
  1. På startskärmen i skrivarens kontrollpanel trycker du på ikonen Trådlöst .
  2. Tryck på ikonen Inställning .
  3. Tryck på Guiden för trådlös installation.
    Figur : Trådlösa inställningar visas
    Trådlösa inställningar visas
  4. Tryck på namnet på ditt nätverk i listan över tillgängliga nätverk och tryck på OK.
    Figur : Exempel på nätverksnamn
    Exempel på nätverksnamn
  5. Om ditt nätverksnamn inte finns i listan trycker du på Ange nytt nätverksnamn och följer sedan instruktionerna på skärmen för att ange nätverksnamnet.
  6. Skriv in WEP- eller WPA-nyckeln (nätverkslösenord), om du uppmanas att göra det, och tryck sedan på Klar.
    En summeringsskärm visas.
  7. Tryck på OK för att återgå till startskärmen.
      obs!
    Om ett anslutningsfelmeddelande visas kontrollerar du att du skrev in stora (versaler) och små (versaler) bokstäver för nätverksnamnet och lösenordet exakt. Följ uppmaningarna för att ange informationen igen.
Steg 3: Ladda ned och installera drivrutinen
Hämta och installera den senaste versionen av skrivarens fullständiga programvara från HP:s webbplats.
Om en skärm för automatisk trådlös anslutning visas under installationen ska du använd den för att slutföra den trådlösa installationen. Annars följer du de guidade stegen i installationsprogrammet för att slutföra installationen.
  obs!
Som en alternativ metod för att hämta programvaran, kan du använda installations-CD:n.
  1. Vid behov kan du välja modellnumret i menyn, klicka på Börja och sedan på Hämta.
  2. Dubbelklicka på filen med drivrutinen med HP Easy Start i namnet i webbläsarens nedladdningsfält eller i mappen Hämtade filer för att starta installationen.
    Figur : Exempel på filen HP Easy Start i webbläsarens nedladdningsfält
    Exempel på filen HP Easy Start i webbläsarens nedladdningsfält
    Figur : Exempel på filen HP Easy Start i mappen Hämtade filer
    Exempel på filen HP Easy Start i mappen Hämtade filer
  3. Följ instruktionerna som visas på skärmen för att installation av anslutningen och drivrutinen.
  4. Återgå till sidan 123.hp.com i din webbläsare för att slutföra skrivarens registrering och aktivering.
Vanliga frågor
Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen.