Samsung laserskrivare - så här installerar du den universella skrivdrivarrutinen för Windows

obs!
Den universella skrivardrivrutinen kanske inte fungerar för alla distributioner av ditt operativsystem. Om den universella skrivardrivrutinen inte fungerar ska du försöka att använda drivrutinen för ditt operativsystem om en sådan finns.
Om du ännu inte installerat den universella skrivardrivrutinen går du till Hämta programvara och drivrutiner och ange skrivarmodellen i textrutan för att hämta drivrutinen.
Så här installerar du den universella skrivardrivrutinen
Följ dessa steg för att installera den universella skrivardrivrutinen.
  1. Du startar installationen genom att öppna den universella skrivardrivrutinen.
  2. Välj Installera för att starta installationen av programvaran eller Extrahera för att spara filerna på en viss plats i stället.
    Figur : Exempel på hur man installerar eller extraherar skrivarens programvara
    Bild som visar hur man installerar eller extraherar skrivarens programvara
  3. Klicka på Nästa för att starta installationsguiden.
    Figur : Exempel på installationsguiden
    Bild som visar fönstret Installationsguide
  4. Markera rutan Jag har läst och accepterar installationsavtalet och klicka sedan på Nästa.
    Figur : Exempel på UPD-licensavtalet
    Bild som visar markerade rutan för att välja avtal
  5. Markera inställningsalternativen och klicka sedan på Nästa.
    Figur : Exempel på UPD-inställningsalternativen
    Bild som visar rutor för inställningsalternativ
  6. Guiden söker efter alla USB- eller Samsung-skrivare och visar en lista med skrivare att välja från listan. Välj önskad skrivare genom att markera den.
    Figur : Exempel på skrivare som hittas med sökguide
    Bild på skrivare som valts i listan med skrivare som hittats
      obs!
    Om du får felmeddelandet ”Inga skrivare hittades” ska du prova följande steg och sedan klicka på Sök igen:
    • Kontrollera att USB-kabeln är ordentligt insatt i USB-porten på skrivaren.
    • Prova en annan USB-kabel och kontrollera att kabeln är kortare än 6 fot.
    • Kontrollera att skrivaren är påslagen.
    • Om du ansluter skrivaren via nätverket sak du kontrollera skrivarens nätverksanslutning och sedan försöka att installera igen.
  7. All programvara installeras med en förloppsindikator som visar statusen.
    Figur : Exempel på UPD-förloppsindikator
    Bild som visar förloppsindikator för installation av programvaran
  8. Installationen är klar. Stäng guiden genom att klicka på Slutför.
    Figur : Exempel på fönstret Installation slutförd
    Bild som visar fönstret Installation slutförd