Samsung-laserskrivare - Så här konfigurerar du en Samsung Google Cloud-skrivare

Google Cloud-förberedda skrivare gör trådlös utskrift från en PC, Mac eller Chromebook snabb och bekväm. Genom att ansluta datorn och skrivaren till samma Wi-Fi-nätverk kan du skriva ut från var som helst i ditt hem eller på ditt kontor.
obs!
Innan du påbörjar installationen ska du se till att du har genomfört följande:
  • Skrivaren måste vara Google Cloud-kompatibel. Kontrollera om skrivaren är Google Cloud-kompatibel genom att gå till https://support.hp.com, ange skrivarmodellen och gå sedan till skrivarmodellens specifikationsdokument.
  • Webbläsaren Chrome måste vara installerad eftersom Google Cloud Print fungerar via webbläsaren Chrome. Om du använder en PC eller Mac och aldrig har installerat webbläsaren Chrome går du till webbplatsen för att hämta Google Chrome och hämtar samt installerar den.
  • Skrivaren och datorn måste vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk. Om skrivaren inte redan är ansluten till nätverket och du har en traditionell dator tillgänglig ska du gå till Programvara och drivrutiner som kan hämtas och ange din skrivarmodell i textrutan för att hämta den senaste drivrutinen och sedan följa uppmaningarna för att ansluta skrivaren till Wi-Fi-nätverket. Om du använder en Chromebook ska du läsa i handboken för instruktioner om Wi-Fi-anslutning för den specifika skrivarmodellen.

Konfigurera Google Cloud Print

Följ de här stegen för att konfigurera Google Cloud Print för en PC eller Mac.
  1. Öppna webbläsaren Chrome och ange skrivarens IP-adress i URL-fältet (omnibox).
    Figur : Exempel på URL-fältet i Chrome
    Exempel på URL-fältet i Chrome (omnibox)
    obs!
    Om du inte vet skrivarens IP-adress kan du skriva ut en nätverkskonfigurationsrapport som innehåller detaljerad information såsom skrivarens IP-adress och Mac-adress. Metoden för att skriva ut en nätverkskonfigurationsrapport varierar beroende på skrivarmodell. Gå till https://support.hp.com, ange skrivarmodellen och gå sedan till skrivarmodellens supportalternativ.
  2. Klicka på Logga in i det övre högra hörnet på skärmen.
    Figur : Exempel på inloggningsalternativet
    Bild som visar en pil som pekar på inloggningen
  3. Ange ditt ID och lösenord.
    obs!
    Standardvärdet för användar-ID är Admin och standardlösenordet är sec00000. Om du har glömt-ID och/eller lösenordet ska du återställa skrivarens nätverksinställningar till standardvärdena.
    Figur : Exempel på fönstret med ID och lösenord för SyncThru
    Bild som visar inloggning och lösenordsuppmaning för SyncThru
  4. Ett popup-fönster visas där du kan ändra ditt ID och lösenord. Även om alternativet för att ändra eller uppdatera ditt ID och lösenord visas, betyder det inte att du måste göra det. Klicka på Nej om du vill lämna ditt ID och lösenord som standardvärdena du just angav.
    Figur : Exempel på att ändra inloggningen eller lösenordet
    Bild som visar ett alternativ för att uppdatera inloggningen och lösenordet
  5. Klicka på Inställningar och välj sedan Nätverksinställningar i listrutan.
    Figur : Exempel på hur du väljer Inställningar
    Bild som visar hur du väljer Inställningar och sedan Nätverksinställningar
  6. Klicka på Google Cloud Print på den vänstra ramen. Om Google Cloud Print inte är tillgängligt går du till https://support.hp.com, anger skrivarmodellen och går sedan till skrivarmodellens supportalternativ för att se om det är en skrivare med stöd för Google Cloud.
    Figur : Exempel på inställningar för SyncThru Google Cloud
    Bild som visar Google Cloud Print under Inställningar
  7. Klicka på Ok om ett popup-fönster visas och klicka sedan på URL-adressen under Skrivarbeskrivning för att dirigeras till bekräftelsesidan för Google Cloud.
    obs!
    Om krav-URL inte visas klickar du på ikonen för att uppdatera (de två pilarna i en cirkel) ovanför knappen Ångra.
    Figur : Exempel på krav-URL
    Bild som visar uppdateringspilarna markerade och krav-URL
  8. Om du inte är inloggad ska du logga in med samma Google-/Gmail-konto som du använde för att logga i din Chromebook första gången.
    Figur : Exempel på uppmaning om att logga in på Google/Gmail
    Bild som visar ett exempel på uppmaningen om att logga in på Google/Gmail
  9. Klicka på Slutför skrivarregistreringen när du uppmanas göra det.
    Figur : Exempel på hur du klickar på uppmaningen om att slutföra skrivarregistreringen
    Bild som visar var du ska klicka för att slutföra skrivarregistreringen
  10. När registreringen är slutförd visas ett meddelande som liknar exemplet på bilden. Det kan ta några minuter innan den nyligen tillagda skrivaren visas i listan över skrivare. När skrivaren är tillgänglig kan du börja skriva ut. Om du vill visa tillgängliga skrivare klickar du på Hantera dina skrivare.
    Figur : Exempel på tackmeddelande
    Bild som visar ett tackmeddelande från Google Cloud Print
Du är nu redo att skriva ut. Om du till exempel vill skriva ut ett Google-dokument (genväg: https://docs.google.com/) behöver du bara klicka på utskriftsikonen. Om skrivaren är avstängd eller i viloläge måste du slå på eller väcka den för att den ska skriva ut.
Figur : Exempel på utskriftsikonen för att skriva ut ett Google-dokument
Bild som visar utskriftsikonen på ett verktygsfält för Google-dokument
Du kan alltid komma åt dina inställningar för Google Cloud Print genom att logga in på webbplatsen för Google Cloud Print, https://www.google.com/cloudprint#printers.
Om du upplever problem med att datorn inte identifierar din skrivare eller att skrivaren inte skriver ut korrekt ska du kontrollera att skrivaren är uppdaterad till den senaste inbyggda programvaran. Om du behöver hjälp ska du gå till https://support.hp.com, ange skrivarmodellen och gå sedan till skrivarmodellens supportalternativ. Leta upp skrivarens senaste inbyggda programvaran under Program och drivrutiner och kör uppdateringen av den inbyggda programvaran.