Samsung-laserskrivare - Så här uppdaterar du den inbyggd programvara

Korrigeringsfilen med den inbyggda programvaran måste hämtas innan du uppdaterar den inbyggda programvaran för skrivarmodellen.
  obs!
Kontrollera att korrekt inbyggd programvara hämtas för skrivarmodellen.
Använd dessa steg för att uppgradera den inbyggda programvaran korrekt.
  1. Kontrollera att skrivaren är ansluten till datorn via en USB-kabel eller en nätverksanslutning.
  2. Hämta zip-filen med den inbyggda programvaran eller gå till Programvara och drivrutiner som kan hämtas och ange skrivarmodellen i textrutan för att hämta den senaste drivrutinen.
  3. Extrahera zip-filerna.
    Figur : Exempel på att extrahera zip-filerna
    Bild som visar hur zip-filer extraheras
  4. Om skrivarens version av den inbyggda programvaran är V3.xx.01.xx eller tidigare ska du hämta filen SCX3405FW_Upgrade_Patch.exe först. Om versionen av den inbyggda programvaran är V3.xx.02.xx eller senare ska du gå vidare till steg 11 för anvisningar om att hämta den primära inbyggda programvaran.
      obs!
    Om du är ansluten via USB ska du koppla bort alla andra USB-enheter innan du uppdaterar.
    Figur : Exempel på korrigeringsfil med uppgradering
  5. Kontrollera att skrivaren är påslagen.
  6. Välj anslutningstypen USB-ansluten skrivare eller nätverksansluten skrivare.
    Figur : Exempel på verktyget för uppdatering av inbyggd programvara
    Bild som visar anslutningstyp
  7. Klicka på Jag godkänner i avtalet för uppdatering av inbyggd programvara.
    Figur : Exempel på avtalet för uppdatering av inbyggd programvara
    Bild som visar knappen Jag godkänner
  8. Välj skrivaren genom att välja anslutningstyp och klicka sedan på Uppdatera inbyggd programvara.
    Figur : Exempel på hur du markerar anslutningsrutan och uppdaterar den inbyggd programvara
    Bild som visar hur du väljer anslutningstyp och uppdaterar den inbyggda programvaran
  9. När ett varningsfönster visas ska du inte stänga av skrivaren om uppdateringsprogrammet för inbyggd programvara körs.
    Klicka på OK för att stänga varningsfönstret.
    Figur : Exempel på ett varningsfönster
    Bild som visar ett varningsfönster
      varning!
    Stäng inte av skrivaren förrän statuslampan slutar blinka. Stänga av strömmen kan skada skrivaren.
  10. Skrivarlampan lyser grön ca två minuter efter att korrigeringen är klar.
  11. När skrivaren har slagits av och på igen visas F/W Upgrade Mode Upgrade Final FW (Uppgraderingsläge för inbyggd programvara, uppgradera slutgiltig inbyggd programvara) och statuslampan lyser grön med ett fast sken. Avsluta uppdateringsprogrammet för korrigering av inbyggd programvara och öppna filen SCX3405FW_V3.xx.02.02.exe.
    Figur : Exempel på att öppna .exe-filen för inbyggd programvara
    Bild som visar .exe-filen för inbyggd programvara
  12. Kontrollera att skrivaren är påslagen.
  13. Välj anslutningstypen USB-ansluten skrivare eller nätverksansluten skrivare.
    Figur : Exempel på anslutningstyp
    Bild som visar anslutningsalternativ
  14. När du har valt anslutningstyp visas ett varningsfönster. Klicka på OK för att fortsätta.
      obs!
    Stäng inte av skrivaren medan korrigering av inbyggd programvara pågår.
    Figur : Exempel på varningsfönster för korrigering av inbyggd programvara
    Bild som visar ett varningsfönster
  15. Välj skrivaren genom att markera rutan bredvid anslutningstypen och klicka sedan på Uppdatera inbyggd programvara.
    Figur : Exempel på hur du väljer anslutningstyp och sedan uppdaterar den inbyggda programvaran
    Bild som visar hur du väljer anslutningstyp och sedan uppdaterar den inbyggda programvaran
  16. När du har valt anslutningstyp visas ett varningsfönster. Klicka på OK för att fortsätta.
      obs!
    Stäng inte av skrivaren innan skärmen visar klar eller statuslampan har slutat blinka. Detta kan skada skrivaren.
    Figur : Exempel på program för uppdatering av inbyggd programvara
    Bild som visar programfönstret för uppdatering av inbyggd programvara
  17. När skrivaren är på igen och har status färdig ska du stänga uppdatering av inbyggd programvara för att slutföra uppgraderingen.
      obs!
    Om ett fel inträffar efter att den inbyggda programvaran har uppdaterats ska du kontrollera att rätt inbyggd programvara är hämtad och sedan försöka uppdatera den igen.