Samsung-laserskrivare - Felsök nätverksanslutningen i en Mac-dator

Översikt
Det finns olika orsaker till att en skrivare inte kan ansluta till ett nätverk eller när en dator inte visar en skrivare i nätverket.
Använd det här dokumentet för att felsöka problem med nätverk för en Samsung-skrivare eller en flerfunktionsskrivare ansluten till en Mac-dator.
Checklista för grundläggande felsökning av trådlös nätverksanslutning
Kontrollera att den trådlöst konfigurerade anslutningen uppfyller följande krav:
  • Skrivaren och datorn är anslutna till samma nätverk.
  • Rätt lösenordet har angetts när du uppmanas att ange nätverkssäkerhetsnyckeln.
  • Placera routern närmare skrivaren så att det finns en nätverksanslutning (trådlös signal) mellan skrivaren och routern eller åtkomstpunkten.
      obs!
    Samsung-skrivare stödjer endast en router som har en nätverkssignal med en frekvens på 2,4 GHz.
  • Skrivaren har konfigurerats med en statisk IP-adress i nätverket.
    Anvisningar om att tilldela en statisk IP-adress finns i Felsökningsguiden, under ”Så här tilldelar du skrivaren en statisk IP-adress” i avsnittet Nätverk.
      obs!
    En IP-adress på 169.254.xxx.xx indikerar att en skrivare inte är ansluten till ett nätverk, har förlorat anslutningen till nätverket eller att nätverket inte har någon DHCP-server. Om den här IP-adressen tilldelades en skrivare manuellt, kan den ha några problem med en skrivare. Försök med 192.168.xxx.xxx som IP-adress.
  obs!
Om ett WLAN-supportfel visas ska du se till att det finns något utskriftsjobb i utskriftskön under den första anslutningen efter inställning av det trådlösa nätverket. Slå på skrivaren och kontrollera att den trådlösa signalen slås på efter en minut.
Välj en lämplig länk för att felsöka följande problem: