• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP Color LaserJet Enterprise MFP M681, M682 - Skrivarspecifikationer

obs!
Följande specifikationer är korrekta vid tiden för publicering, men kan komma att ändras. Aktuell information finns på www.hp.com/support/colorljM681MFP or www.hp.com/support/colorljM682MFP.
Tekniska specifikationer
Modellnamn
Produktnummer
M681dh
J8A10A
M681f
J8A11A
Flow M681f
J8A12A
Flow M681z
J8A13A
Flow M682z
J8A17A
Pappershantering
Fack 1 (rymmer 100 ark)
Fack 2 (rymmer 550 ark)
Pappersmatare för 1 x 550 ark
  obs!
M681dh- och Flow M681f-modellerna kan som tillval hantera upp till två pappersmatare för 1 x 550 ark. Fack 3 levereras med M68f-modellen, som kan ta emot en extra pappersmatare för 1 x 550 ark.
Tillval
Tillval
Tillval
Stöds inte
Stöds inte
1 x 550-arks pappersmatare med stativ
Tillval
Tillval
Stöds inte
Stöds inte
3 x 550-arks pappersmatare med stativ
Tillval
Stöds inte
Tillval
Stöds inte
HCI-matare med stativ för 1 x 550/2 000 ark
Tillval
Stöds inte
Tillval
Stöds inte
Häftnings-/staplingsenhet med 3 fack
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Automatisk dubbelsidig utskrift
Konnektivitet
10/100/1000 Ethernet LAN-anslutning med IPv4 och IPv6
Hi-Speed USB 2.0
Lättåtkomlig USB-port för utskrifter utan en dator och för uppgradering av den inbyggda programvaran
Hardware Integration Pocket (HIP) för anslutning av tillbehör och enheter från tredje part
HP interna USB-portar
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Inbyggd HP Wireless Direct-funktion för utskrift från mobilenheter
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
HP Jetdirect 3000w NFC/trådlöst tillbehör för utskrift från mobilenheter
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP Jetdirect 2900nw skrivarserver, tillbehör för trådlös anslutning
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Minne
2 GB basminne
  obs!
Basminnet kan utökas till 2,5 GB genom att man lägger till en DIMM-minnesmodul.
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
2,5 GB basminne
  obs!
Basminnet kan utökas till 3 GB genom att man lägger till en DIMM-minnesmodul.
Stöds inte
Stöds inte
Datalagring
320 GB hårddiskenhet
Säkerhet
HP Trusted Platform Module för kryptering av alla data som passerar genom skrivaren
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Skärm och tangentbord på kontrollpanelen
Kontrollpanel med färgpekskärm
Fysiskt tangentbord
Stöds inte
Stöds inte
Skriva ut
Skriver ut 50 sidor per minut (spm) för papper i Letter-storlek och 47 spm för A4-papper
Stöds inte
Skriver ut 60 sidor per minut (spm) för papper i Letter-storlek och 56 spm för A4-papper
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Lättåtkomlig USB-utskrift (ingen dator behövs)
Lagra jobb i skrivarens minne för att skriva ut dem senare eller skriva ut privat
Fax
Tillval
Kopiera och skanna
  obs!
Kopierings- och skanningshastigheterna kan ändras. Den senaste informationen finns på www.hp.com/support/colorljM681MFP or www.hp.com/support/colorljM682MFP.
Kopierar 50 sidor per minut (spm) för papper i Letter-storlek och 47 spm för papper i A4-storlek
Stöds inte
Kopierar 60 sidor per minut (spm) för papper i Letter-storlek och 56 spm för papper i A4-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skannar 75 bilder per minut (bpm) (enkelsidigt eller dubbelsidigt)
Skannar 90 bilder per minut (bpm) (enkelsidigt)
Stöds inte
Stöds inte
Skannar 180 bilder per minut (bpm) (dubbelsidigt)
Stöds inte
Stöds inte
Dokumentmatare med två huvuden med automatisk dubbelsidig kopiering och skanning med plats för 150 ark
HP EveryPage-tekniker, bland annat flerarksmatningsavkänning via ultraljud
Stöds inte
Stöds inte
Inbyggd optisk teckenigenkänning (OCR) ger möjlighet att konvertera utskrivna sidor till text som kan redigeras eller genomsökas på en dator.
Stöds inte
Stöds inte
SMART etikettfunktion som känner av papperets kanter för automatisk sidbeskärning
Stöds inte
Stöds inte
Automatisk sidorientering för sidor med minst 100 tecken text
Stöds inte
Stöds inte
Automatisk tonjustering ställer in kontrast, ljusstyrka och borttagning av bakgrund för varje sida.
Stöds inte
Stöds inte
Sända digitalt
Skicka dokument till e-post, USB och delade mappar i ett nätverk
Skicka dokument till SharePoint®
Stöds inte
Stöds inte
Operativsystem som kan användas
Följande information gäller de skrivarspecifika Windows PCL 6- och HP-drivrutinerna för OS X och för installationsprogrammet.
Windows: HP:s installationsprogram installerar utskriftsdrivrutinen HP PCL.6 version 3, utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 version 3 eller utskriftsdrivrutinen HP PCL-6 version 4, beroende på vilket Windows-operativsystem som används, tillsammans med valfri programvara när du använder installationsprogrammet. Hämta utskriftsdrivrutinen HP PCL.6 version 3, utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 version 3 och utskriftsdrivrutinen HP PCL-6 version 4 från webbplatsen för skrivarsupport för den här skrivaren: www.hp.com/support/colorljM681MFP or www.hp.com/support/colorljM682MFP.
OS X: Mac-datorer stöds för den här produkten. Hämta HP Easy Start, antingen från 123.hp.com/LaserJet eller från sidan med utskriftssupport, och använd sedan HP Easy Start för att installera HP-utskriftsdrivrutinen. HP Easy Start medföljer inte HP:s installationsprogram.
  1. Följ angivna steg för att ladda ned skrivarens programvara.
Linux: Mer information om Linux-utskriftsdrivrutiner hittar du på www.hp.com/go/linuxprinting.
UNIX: Mer information om UNIX®-skrivardrivrutiner hittar du på UNIX® www.hp.com/go/unixmodelscripts.
Operativsystem och skrivardrivrutiner som stöds
Operativsystem
Utskriftsdrivrutin (för Windows eller installationsprogrammet på webben för OS X)
Anteckningar
Windows® XP SP3, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL.6 installeras för det här operativsystemet som en del av programvaruinstallationen.
Microsoft-support för Windows XP upphörde i april 2009. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade operativsystemet XP. Vissa funktioner i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows Vista®, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL.6 installeras för det här operativsystemet som en del av programvaruinstallationen.
Microsofts support för Windows Vista upphörde i april 2012. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade operativsystemet Vista. Vissa funktioner i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows Server 2003 SP2, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Microsoft-support för Windows Server 2003 upphörde i juli 2010. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade Server 2003-operativsystemet. Vissa funktioner i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows 7, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av programvaruinstallationen.
Windows 8, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av den grundläggande programvaruinstallationen.
Stöd för Windows 8 RT tillhandahålls via drivrutinen för Microsoft IN OS version 4, 32-bitars.
Windows 8.1, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL-6 V4 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programinstallationen.
Stöd för Windows 8.1 RT tillhandahålls via drivrutinen för Microsoft IN OS version 4, 32-bitars.
Windows 10, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL-6 V4 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programinstallationen.
Windows Server 2008 SP2, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Microsoft-support för Windows Server 2008 upphörde i januari 2015. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade Server 2008-operativsystemet. Vissa funktioner i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows Server 2008 SP2, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Microsoft-support för Windows Server 2008 upphörde i januari 2015. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade Server 2008-operativsystemet.
Windows Server 2008 R2, SP 1, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Windows Server 2012, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Windows Server 2012 R2, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
OS X 10.10 Yosemite, OS X 10.11 El Capitan, OS X 10.12 Sierra
HP-utskriftsdrivrutinen finns tillgänglig för hämtning från 123.hp.com/LaserJet. HP-installationsprogrammet för OS X medföljer inte HP:s installationsprogram.
För OS X hämtar du installationsprogrammet från 123.hp.com/LaserJet.
  1. Följ angivna steg för att ladda ned skrivarens programvara.
  obs!
För en aktuell lista över de operativsystem som stöds, besök www.hp.com/support/colorljM681MFP or www.hp.com/support/colorljM682MFP för att ta del av HP:s heltäckande hjälp för skrivaren.
  obs!
Om du vill veta mer om klient- och serveroperativsystem och stöd för drivrutinerna HP UPD för den här skrivaren går du till www.hp.com/go/upd. Klicka på länkarna under Ytterligare information.
Lägsta systemkrav
Windows
OS X
  • CD-ROM-enhet, DVD-enhet eller en Internetuppkoppling
  • Dedikerad USB 1.1- eller 2.0-anslutning eller en nätverksanslutning
  • 400 MB tillgängligt hårddiskutrymme
  • 1 GB RAM-minne (32-bitars) eller 2 GB RAM (64-bitars)
  • Internetanslutning
  • 1 GB tillgängligt hårddiskutrymme
Lösningar för mobila utskrifter
HP erbjuder flera lösningar för mobila utskrifter och ePrint-lösningar för att göra det enklare att skriva ut till en HP-skrivare från en bärbar dator, surfplatta, smartphone eller annan mobil enhet. Om du vill se en fullständig lista och hitta det bästa valet går du till www.hp.com/go/LaserJetMobilePrinting.
  obs!
Uppdatera skrivarens inbyggda programvara för att se till att alla funktioner för mobil utskrift och ePrint kan användas.
  • HP Direct (endast trådlösa modeller)
  • HP ePrint via e-post (HP:s webbtjänster måste vara aktiverade och skrivaren måste vara registrerad på HP Connected)
  • Programmet HP ePrint (tillgängligt för Android, iOS och Blackberry)
  • Programmet HP All-in-One Remote för iOS- och Android-enheter
  • Programmet HP ePrint
  • Google Cloud Print
  • AirPrint
  • Android-utskrift
Skrivarens mått
Mått för M681dh- och M681f-modellerna
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1 – 460 mm
2 – 510 mm
3 – 658 mm
Skrivarens vikt – 42,5 kg
1 – 910 mm
2 – 770 mm
3 – 963 mm
Mått för M681f-modellen
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1 – 657 mm
2 – 657 mm
3 – 1108 mm
Skrivarens vikt – 61,6 kg
1 – 1360 mm
2 – 948 mm
3 – 992 mm
Mått för modellen Flow M681z
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1 – 657 mm
2 – 657 mm
3 – 1270 mm
Skrivarens vikt – 74,7 kg
1 – 1529 mm
2 – 967 mm
3 – 992 mm
Mått för modellen Flow M682z
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1 – 657 mm
2 – 657 mm
3 – 1270 mm
Skrivarens vikt – 75,4 kg
1 – 1529 mm
2 – 770 mm
3 – 992 mm
Mått för 1 x 550-arks pappersmatare
Tillbehör helt stängt
Tillbehör helt öppet
1 – 130 mm
2 – 510 mm
3 – 458 mm
Vikt – 6,3 kg
1 – 130 mm
2 – 510 mm
3 – 770 mm
Mått för skrivaren med en 1 x 550-arks pappersmatare
Skrivaren och tillbehören helt stängda
Skrivaren och tillbehören helt öppna
Modell M681dh och Flow M681f
Höjd – 788 mm
Djup – 460 mm
Bredd – 510 mm
Vikt – 48,8 kg
Höjd – 1 040 mm
Djup – 770 mm
Bredd – 963 mm
Modell M681f
Höjd – 1 238 mm
Djup – 657 mm
Bredd – 657 mm
Vikt – 67,9 kg
Höjd – 1 490 mm
Djup – 948 mm
Bredd – 992 mm
Mått för 1 x 550-arks pappersmatare med stativ
Tillbehör helt stängt
Tillbehöret helt öppet
1 – 450 mm
2 – 657 mm
3 – 657 mm
Vikt – 18,6 kg
1 – 450 mm
2 – 992 mm
3 – 948 mm
Mått för skrivaren och 1 x 550-arks pappersmataren med stativ
Skrivaren och tillbehören helt stängda
Skrivaren och tillbehören helt öppna
Höjd – 1 108 mm
Djup – 657 mm
Bredd – 657 mm
Vikt – 61,1 kg
Höjd – 1 360 mm
Djup – 948 mm
Bredd – 992 mm
Mått för 3 x 550-arks pappersmatare med stativ
Tillbehör helt stängt
Tillbehöret helt öppet
1 – 450 mm
2 – 657 mm
3 – 657 mm
Vikt – 22,7 kg
1 – 450 mm
2 – 992 mm
3 – 984 mm
Mått för skrivaren och 3 x 550-arks pappersmataren med stativ
Skrivaren och tillbehören helt stängda
Skrivaren och tillbehören helt öppna
Höjd – 1 108 mm
Djup – 657 mm
Bredd – 657 mm
Vikt – 65,2 kg
Höjd – 1 360 mm
Djup – 984 mm
Bredd – 992 mm
Mått för HCI-mataren med stativ för 1 x 550/2 000 ark
Tillbehör helt stängt
Tillbehöret helt öppet
1 – 450 mm
2 – 657 mm
3 – 657 mm
Vikt – 25,2 kg
1 – 450 mm
2 – 992 mm
3 – 967 mm
Mått för skrivaren och pappersmataren med stativ för 1 x 550/2 000 ark
Skrivaren och tillbehören helt stängda
Skrivaren och tillbehören helt öppna
Höjd – 1 108 mm
Djup – 657 mm
Bredd – 657 mm
Vikt – 67,7 kg
Höjd – 1 360 mm
Djup – 967 mm
Bredd – 992 mm
Effektförbrukning, elektriska specifikationer och akustisk emission
  varning!
Strömkraven baseras på land/region där skrivaren säljs. Frekvensomvandla ej spänningen i nätet. Det skadar skrivaren och gör skrivarens garanti ogiltig.
Område för driftmiljö
Specifikationer för driftmiljö
Miljö
Rekommenderat
Tillåtet
Temperatur
17 till 25 °C
15° till 30 °C
Relativ fuktighet
30 till 70 % relativ luftfuktighet (RH)
10 till 80 % relativ luftfuktighet (RH)
Höjd
Ej tillämpligt
0 till 3048 m