Samsung laserskrivare - meddelandet "Timeout" samt SPL eller SPL-C visas på utskrivna sidor

SPL står för ”Samsung Printer Language” (Samsungs skrivarspråk). Prova följande om detta visas tillsammans med meddelandet timeout när utskrifter görs från datorn:
  • Avinstallera och installera rätt skrivardrivrutin för din modell. Gå till Programvara och drivrutiner och ange din skrivarmodell i textrutan för att hämta den senaste drivrutinen.
  • Ansluten med USB:
    1. Kontrollera att kabeln inte är över 1,8 m lång.
    2. Prova en annan kabel.
    3. Prova en annan USB-port.
  • Ansluten över nätverket:
    1. Försök att skriva ut ett enkelt textdokument från anteckningar.
    2. Om du använder en nätverksansluten enhet eller en extern hårddisk, prova att flytta den önskade filen till huvuddatorn innan du skriver ut.
Om en av åtgärderna ovan fungerar kanske den trådlösa signalen är svag och orsakar felet. Starta om nätverket och försök att ansluta skrivaren till nätverket igen för en bättre signal.