HP-skrivare - Guide för skrivarinställningar (Mac)

Det här dokumentet gäller alla HP-skrivare och Mac-datorer.
Hitta och ändra inställningar för utskrift, till exempel välja papperstyp och storlek, skriva ut i färg eller svartvitt och förbättra utskriftskvalitet.
obs!
Tillgängliga utskriftsinställningar och menyplatser varierar beroende på skrivarmodell, enhetstyp och appen du skriver ut från. HP rekommenderar att du använder Apple AirPrint för att konfigurera och använda skrivaren. Gå till Skriva ut med Apple AirPrint (macOS och OS X) för mer information.
  1. Öppna ett dokument, ett foto eller en webbsida, klicka på Arkiv och klicka sedan på Skriv ut för att öppna dialogrutan Skriv ut.
  2. Om en knapp Visa detaljer visas längst ned i dialogrutan, klicka på den för att visa alla tillgängliga menyalternativ. Knappen ändras till Dölj detaljer när du klickar på den.
    Dialogrutan Skriv ut i macOS
  3. Välj din skrivare från menyn Skrivare.
  4. Välj ett alternativ på menyn Förinställningar som gäller för ditt utskriftsjobb eller papperstyp.
  5. Klicka på menyn utskriftsalternativ utan namn vid avgränsaren om du vill visa fler inställningsalternativ.
    Popup-meyn utskriftsalternativ utan namn
  6. Ändra valfria utskriftsinställningar för jobbet.
    • Skriva ut i färg eller svarvitt: Markera eller avmarkera alternativet Svartvitt i huvuddialogrutan. Menyn Förinställningar innehåller även alternativ för färg och svartvitt.
    • Papperstyp (foto, vanligt specialpapper): Att välja papperstyp säkerställer att skrivaren fördelar bläcket som ligger i skrivaren korrekt på papperet du fyllde på. Klicka på Media och kvalitet och klicka sedan på menyn Papperstyp.
    • Pappersstorlek: Välj papperet i menyn Pappersstorlek i huvuddialogrutan, om tillämpligt. Du kan också klicka på Pappershantering, välja Skala för att passa till pappersstorlek, och välja sedan papperet i menyn Målpappersstorlek.
    • Skapa en anpassad pappersstorlek: Klicka på Hantera anpassade storlekar i menyn Pappersstorlek, om tillämpligt. Funktionen kan också vara tillgänglig i appens meny Arkiv under Utskriftsformat. Gå till Skapa egna pappersstorlekar för mer information.
    • Anpassa utskriftskvalitet: Klicka på Media och kvalitet och flytta sedan skjutreglaget för Kvalitet till den inställning som önskas.
    • Dubbelsidig utskrift (duplex): Välj Dubbelsidig utskrift i huvuddialogrutan Layout i menyn utskriftsalternativ, och välj sedan ett bindningsalternativ i menyn Dubbelsidig utskrift. Gå till Skriva ut på båda sidor av papperet (Mac) för detaljerade instruktioner om hur du fyller på och vänder på papperet för din typ av skrivare.
    • Lägg till eller ta bort en ram: Klicka på Layout och klicka sedan på menyn Kant för att välja en kantbredd eller välj Ingen för utskrifter utan kanter.
    • Spegelvänd utskrift: Vänd bilden eller dokumentet för utskrift på Iron-on-transfer-papper. Klicka på Layout och välj sedan alternativet Vänd horisontellt.
  7. För att spara dina inställningar för framtida utskriftsjobb, klicka på Spara aktuella inställningar som förinställningar i menyn Förinställningar.