HP OfficeJet Pro 7720-skrivare - Trådlösa skrivarinställningar (Mac)

Detta dokument gäller för skrivarna HP OfficeJet Pro 7720 för breda format, samt Mac-datorer.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket och därefter installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.
Steg 1: Förbered installationen
Innan du installerar skrivaren i ditt trådlösa nätverk, hämta nätverksnamn och lösenord och kontrollera därefter att routern, skrivaren och datorn är påslagna.
  obs!
Om du behöver söka efter ditt nätverkslösenord går du till Hitta ditt trådlösa WEP-, WPA-, WPA2-lösenord (Mac).
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverkets namn är detsamma som SSID (Service Set Identifier).
    • Nätverkslösenord: Lösenordet kallas även WEP-nyckel eller WPA-lösenordsfras.
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.
Steg 2: Anslut till det trådlösa nätverket
Anslut skrivaren till ditt nätverk med guiden för trådlös installation så att HP:s installationsprogram kan hitta skrivaren vid installationen.
  1. På skrivarens kontrollpanel, svep ner med fingret för att öppna instrumentpanelen och tryck sedan på ikonen Trådlöst
  2. Tryck på Installera−ikonen.
  3. Tryck på Trådlösa inställningar och sedan på Guide för trådlös installation.
    Figur : Inställningsmeny för trådlöst
    Exempel på en inställningsmeny för trådlöst
  4. Tryck på namnet på ditt nätverk i listan över tillgängliga nätverk och tryck på OK.
    Figur : Exempel på nätverksnamn
    Exempel på nätverksnamn
  5. Om ditt nätverksnamn inte visas i listan trycker du på Ange nytt nätverksnamn och följer sedan instruktionerna på skärmen för att ange nätverksnamnet.
  6. Skriv in WEP- eller WPA-nyckeln (nätverkslösenord), om du uppmanas att göra det, och tryck sedan på Klar.
    En summeringsskärm visas.
  7. Tryck på OK för att återgå till startskärmen.
      obs!
    Om ett anslutningsfelmeddelande visas kontrollerar du att du skrev in stora (versaler) och små (versaler) bokstäver för nätverksnamnet och lösenordet exakt. Följ uppmaningarna för att ange informationen igen.
Steg 3: Hämta och installera skrivarens drivrutin
På den dator du vill skriva ut från ska du installera HP-programmet som guidar dig genom den trådlösa installationen.
  1. Starta skrivaren.
  2. Om skrivaren är ansluten till datorn med en USB-kabel kopplar du bortkabeln från datorn och skrivaren.
  3. Vid behov kan du välja modellnumret i menyn, klicka på Börja och sedan på Hämta.
  4. Dubbelklicka på filen med HP Easy Start i webbläsarens nedladdningsfält eller i mappen Hämtade filer.
      obs!
    Om Easy Start inte öppnas automatiskt ska du dubbelklicka på den andra filen med HP Easy Start i namnet i mappen Hämtade filer.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att förbereda och ansluta skrivaren.
  6. På skärmen Installera bläddrar du ned i listan över tillgängliga program och väljer HP Easy Scan.
  7. När det valda programmet installeras, klicka på Fortsätt.
  8. Läs och besvara varje installationsskärm tills skärmen Lägg till och verifiera enhet visas.
  9. Klicka på Lägg till en enhet.
    Figur : Skärmen Lägg till och verifiera din enhet
    Skärmen Lägg till och verifiera din enhet
  10. Klicka på Skriv ut testsida eller Skanna testsidaför att bekräfta att skrivaren installerats korrekt.
  11. Fortsätt med anvisningarna som visas på skärmen för att slutföra programinstallationen.
Vanliga frågor
Gå igenom listan med vanliga frågor om installation och konfiguration av din HP-skrivare.