HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Konfigurera HP Digital fax

Du kan använda HP Digital Fax om du vill ta emot fax automatiskt och spara dem direkt i datorn. På så sätt sparar du papper och bläckpatroner.
Mottagna fax sparas med formatet TIFF (Tagged Image File Format) eller PDF (Portable Document Format).
Filerna namnges enligt följande princip: XXXX_YYYYYYYY_ZZZZZZ.tif, där X är avsändarens information, Y är datumet och Z är den tid då faxet togs emot.
obs!
Faxa till dator är endast tillgängligt för mottagning av svartvita fax. Färgfax skrivs ut.

Krav för HP Digital fax

• Destinationsmappen på datorn måste alltid vara tillgänglig. Fax sparas inte om datorn är i vänte- eller viloläge.
  • Det måste finnas papper i inmatningsfacket. Mer information finns i avsnittet Fylla på utskriftsmaterial.

Så här konfigurerar du HP Digital fax

Konfigurera HP Digital fax (Windows)

1. Öppna skrivarprogramvaran. Mer information finns i avsnittet Öppna skrivarprogramvaran (Windows).
  2. Klicka på Skriv ut, skanna, faxa.
  3. Klicka på fliken Fax och sedan på Guide för konfiguration av digital fax.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Konfigurera HP Digital fax (OS X)

1. Öppna HP Verktyg. Mer information finns i avsnittet Öppna HP-verktyget.
  2. Välj skrivaren.
  3. Klicka på Digitalt faxarkiv i sektionen Faxinställningar.

Konfigurera HP Digital fax i EWS

1. Öppna den inbäddade webbservern. Mer information finns i avsnittet Öppna EWS..
  2. Klicka på fliken Fax.
  3. Klicka på HP Digital fax och sedan på Profil för digital fax.
  4. I avsnittet Digital fax till nätverksmapp eller Digital fax till e-post klickar du på Konfigurera och följer instruktionerna på skärmen.

Så här ändrar du inställningar för HP Digital fax

Ändra inställningar för HP Digital fax(Windows)

1. Öppna skrivarprogramvaran. Mer information finns i avsnittet Öppna skrivarprogramvaran (Windows).
  2. Klicka på Skriv ut, skanna, faxa och sedan på Guide för konfiguration av digital fax.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Ändra inställningar för HP Digital fax(OS X)

1. Öppna HP Verktyg. Mer information finns i avsnittet Öppna HP-verktyget.
  2. Välj skrivaren.
  3. Klicka på Digitalt faxarkiv i sektionen Faxinställningar.

Ändra inställningarna för HP Digital fax i EWS

1. Öppna den inbäddade webbservern. Mer information finns i avsnittet Öppna EWS..
  2. Klicka på fliken Fax.
  3. Om dialogrutan Omdirigerar till säker sida visas följer du instruktionerna på skärmen och klickar på OK.
  4. Klicka på HP Digital fax och sedan på Profil för digital fax.
  5. I avsnittet Digital fax till nätverksmapp eller Digital fax till e-post klickar du på Konfigurera och följer instruktionerna på skärmen.

Så här stänger du av HP Digital Fax

1. Öppna kontrollpanelens instrumentpanel (dra med fingrarna nedåt över fliken för instrumentpanelen högst upp på någon av skärmarna eller tryck på bandet längst upp på startskärmen).
  2. Tryck på (Konfigurera) på kontrollpanelens instrumentpanel.
  3. Tryck på Faxinställningar och sedan på Inställningar.
  4. Peka på HP Digital fax.
  5. Peka på Stäng av HP Digital fax och sedan på Ja.