• Information
    Vi håller på att uppgradera vår hemsida

Vid tillfälliga problem, vänligen försök igen senare.

Läser in...

HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Skanna dokument som redigerbar text

När du skannar dokument kan du använda HP-programvaran för att skanna dokument till ett format som du kan söka i, kopiera, klistra in och redigera. På så sätt kan du redigera brev, tidningsklipp och många andra dokument.
Riktlinjer för att skanna dokument som redigerbar text
  • Kontrollera att skannerglaset eller dokumentmatarfönstret är rent.
    Om det finns smuts eller damm på skannerglaset eller dokumentmatarfönstret kan detta hindra konverteringen av dokumentet till redigerbar text
  • Se till att dokumentet är ilagt på rätt sätt.
    Kontrollera att originalet är korrekt ilagt och att dokumentet inte ligger snett.
  • Se till att texten på dokumentet är tydlig.
    För att dokumentet ska kunna konverteras till redigerbar text måste originalet vara tydligt och ha hög kvalitet.
    Följande förhållanden kan göra att programvaran inte kan konvertera dokumentet:
    • Texten på originalet är blek eller ojämn.
    • Texten är för liten.
    • Dokumentets struktur är för invecklad.
    • Texten är ihoptryckt. Exempel: Om texten saknar bokstäver eller har sammansatta bokstäver kan "rn" tolkas som "m".
    • Textens bakgrund är färgad. Färgad bakgrund kan göra att bilder i förgrunden inte framstår så tydligt.
  • Välj rätt profil.
    Se till att välja en genväg eller en förinställning som tillåter skanning till redigerbar text. Dessa alternativ använder skanningsinställningar som är utformade för att maximera kvaliteten på dina skanningar:
    • Windows: Använd genvägarna Redigerbar text (OCR) eller Spara som PDF.
    • OS X: Använd förinställningen Dokument.
  • Spara filen i rätt format.
    • Om du bara vill extrahera texten från dokumentet utan något av formateringen från originalet väljer du ett rent textformat som Text (.txt) eller TXT.
    • Om du vill extrahera texten och en del formatering från originalet väljer du RTF eller PDF – sökbar.
Skanna ett dokument som redigerbar text (Windows)
  1. Lägg originalet med trycksidan nedåt på skannerglaset eller med trycksidan uppåt i den automatiska dokumentmataren.
    Mer information finns i Fylla på skannern och Fylla på dokumentmataren.
  2. Öppna skrivarprogramvaran. Mer information finns i avsnittet Öppna skrivarprogramvaran (Windows).
  3. Välj Spara som redigerbar text (OCR) och klicka på Skanna.
      obs!
    Klicka på länken Mer längst upp i det högra hörnet i dialogrutan Skanna för att granska och ändra skanningsinställningar.
    Om Visa Visare efter skanning är valt kan du göra justeringar i den skannade bilden på skärmen för förhandsgranskning.
Så här skannar du dokument som redigerbar text (OS X)
  1. Lägg originalet med trycksidan nedåt på skannerglaset eller med trycksidan uppåt i den automatiska dokumentmataren.
    Mer information finns i Fylla på skannern och Fylla på dokumentmataren.
  2. Dubbelklicka på HP Scan-ikonen. Ikonen ligger i mappen HP i mappen Program i roten av hårddisken.
  3. Klicka på knappen Skanna och bekräfta skanningsenhet och inställningar.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra skanningen.
  5. När alla sidor har skannats väljer du Spara på menyn Arkiv. Dialogrutan Spara visas.
  6. Välj typ av redigerbar text:
    Jag vill ...
    Följ stegen nedan
    Extrahera enbart texten utan någon del av formateringen i originalet.
    Välj TXT i popup-menyn Format.
    Extrahera texten och behålla en del av formateringen i originalet.
    Välj RTF i popup-menyn Format.
    Extrahera texten och göra den sökbar i PDF-läsare.
    Välj PDF – sökbar i popup-menyn Format.
  7. Klicka på Spara.