HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Skanna med hjälp av Webbskanning

Skanna med hjälp av Webbskanning

Webscan är en funktion i HP Embedded Web Server (EWS) som gör att du kan skanna foton och dokument från skrivaren till datorn med hjälp av en webbläsare.
Den här funktionen är tillgänglig även om du inte har installerat skrivarprogramvaran på datorn.
obs!
  • Webscan är avstängt som standard. Du kan aktivera den här funktionen från EWS.
  • Om du inte kan öppna Webscan i EWS kan det bero på att nätverksadministratören har inaktiverat det. Om du vill ha mer information kan du kontakta din nätverksadministratör eller den person som har konfigurerat nätverket.
Så här aktiverar du WebScan
  1. Öppna den inbäddade webbservern. Mer information finns i avsnittet Öppna EWS..
  2. Klicka på fliken Inställningar.
  3. I sektionen Säkerhet klickar du på Administratörsinställningar.
  4. Välj WebScan från EWS och klicka på Använd.
Så här skannar du med Webbskanning
Vid skanning med WebScan får du tillgång till grundläggande skanningsfunktioner. Om du vill ha fler skanningsalternativ eller funktioner bör du skanna från HPs skrivarprogramvara.
  1. Lägg originalet med trycksidan nedåt på skannerglaset eller med trycksidan uppåt i den automatiska dokumentmataren.
    Mer information finns i Fylla på skannern och Fylla på dokumentmataren.
  2. Öppna den inbäddade webbservern. Mer information finns i avsnittet Öppna EWS..
  3. Klicka på fliken Skanna.
  4. Klicka på WebScan, ändra eventuella inställningar och klicka sedan på Starta skanning.