• Information
    Välkommen, Samsungkunder

Behöver du support för din Samsung skrivare? HP finns här till hjälp! Läs mer

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Kontrollista för felsökning

Följ dessa steg när du försöker lösa ett problem med produkten:
Kontrollera att strömmen till produkten är på
  1. Om strömbrytaren inte lyser trycker du på den för att slå på produkten.
  2. Om strömbrytaren inte verkar fungera kontrollerar du att strömkabeln är ansluten till både produkten och eluttaget.
  3. Om produkten fortfarande inte startar kontrollerar du strömkällan genom att ansluta strömkabeln till ett annat eluttag.
Se efter om det visas några felmeddelanden på kontrollpanelen.
Kontrollpanelen bör visa att produkten är redo. Om ett felmeddelande visas löser du problemet.
Testa utskriftsfunktionerna
  1. Öppna kontrollpanelens instrumentpanel (dra med fingrarna nedåt över fliken för instrumentpanelen högst upp på någon av skärmarna eller tryck på bandet längst upp på startskärmen).
  2. Tryck på (Konfigurera) på kontrollpanelens instrumentpanel.
  3. Tryck på Rapporter och sedan på Status för skrivare för att skriva ut en testsida.
  4. Om rapporten inte skrivs ut kontrollerar du att papper har fyllts på i facket. Kontrollera sedan på kontrollpanelen om det finns papperstrassel i produkten.
      obs!
    Kontrollera att pappret i pappersfacket uppfyller specifikationerna för produkten.
Testa kopieringsfunktionerna
  1. Placera skrivarstatussidan i dokumentmataren och gör en kopia. Om pappret inte matas smidigt genom dokumentmataren behöver du kanske rengöra rullarna och separationsplattan. Kontrollera att pappret uppfyller specifikationerna för produkten.
  2. Placera skrivarstatussidan på skannerglaset och gör en kopia.
  3. Om utskriftskvaliteten på de kopierade sidorna inte är acceptabel, rengör du skannerglaset och den lilla glasremsan.
Testa faxsändningsfunktionerna
  1. Gå till skrivarens kontrollpanel och tryck på ikonen Fax.
  2. Tryck på ikonen Faxinställningar i displayen.
  3. Tryck på Verktyg och sedan på Kör faxtest.
Testa faxmottagningsfunktionerna
  1. Gå till skrivarens kontrollpanel och tryck på ikonen Fax.
  2. Tryck på ikonen Faxinställningar i displayen.
  3. Tryck på Verktyg och sedan på Kör faxtest.
  4. Använd en annan faxmaskin för att skicka ett fax till produkten.
  5. Granska och återställ produktens faxinställningar.
Försök skicka ett utskriftsjobb från en dator
  1. Använd ett ordbehandlingsprogram för att skicka ett utskriftsjobb till produkten.
  2. Om jobbet inte skrivs ut kontrollerar du att du har valt rätt skrivardrivrutin.
  3. Avinstallera och installera därefter om produktens programvara.
Testa plug-and-print USB-funktionen
  1. Spara en PDF, en Microsoft Office-fil (förutom Excel) eller ett foto på en USB-flashenhet, och sätt in den i USB-porten på skrivarens vänstra sida.
  2. Menyn Alternativ för minnesenhet öppnas. Försök skriva ut dokumentet eller fotot.
  3. Om inga dokument visas provar du med en annan typ av USB-flashenhet.
Faktorer som påverkar produktens prestanda
Flera faktorer påverkar hur lång tid det tar att skriva ut ett jobb:
  • Vilken programvara du använder och dess inställningar
  • Användning av specialpapper (som t.ex. tungt papper och papper med anpassad storlek)
  • Produktens bearbetnings- och hämtningstid
  • Grafikens storlek och komplexitet
  • Hastigheten för datorn du använder
  • USB- eller nätverksanslutningen
  • Typen av USB-lagringsenhet, om du använder en sådan
  • Om skrivaren skriver ut på en sida eller på två sidor
  • Antalet olika medietyper som används i utskriften
  • Att skriva ut från fack 1 när det är inställt på Valfri storlek och Valfri typ, vilket innebär att produkten behöver hantera många olika storlekar och typer av medier
  • Fler utskrifter med färre sidor