• Information
    Vi håller på att uppgradera vår hemsida

Vid tillfälliga problem, vänligen försök igen senare.

Läser in...

HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Lösa problem vid mottagning av fax

Faxen svarar inte
Faxlinjen har en funktion för röstmeddelanden
  • Lägg till en tjänst för särskilda ringsignaler till telefonen och ändra inställningen Särskild ringsignal på produkten så att den matchar det signalmönster som tillhandahålls av telefonbolaget. Kontakta telefonbolaget om du vill veta mer.
    Mer information finns i avsnittet Ställa in ett uppringningsprefix.
  • Skaffa en separat linje för fax.
Produkten är ansluten till en DSL-telefontjänst
  • Kontrollera installation och funktioner. Med DSL-modem krävs ett högpassfilter på telefonlinjens anslutning till produkten. Du kan köpa ett filter själv eller kontakta din DSL-leverantör.
  • Kontrollera att filtret är anslutet.
  • Byt ut det befintliga filtret för att försäkra dig om att det inte är defekt.
Produkten används med en Fax over IP- eller VoIP-telefontjänst
  • Ställ in FaxhastighetLångsam (9600 bps) eller Medel (14400 bps), eller inaktivera inställningen Snabb (33600 bps).
    Mer information finns i avsnittet Ändra faxhastigheten.
  • Kontakta din tjänsteleverantör och kontrollera att det går att använda faxfunktionerna samt vilka faxhastighetsinställningar som rekommenderas. För en del företag kan det krävas en adapter.
Avsändaren får upptagetton
En telefon är ansluten till produkten
  • Kontrollera att telefonluren ligger på.
  • Slå på Autosvar. Mer information finns i avsnittet Konfigurera faxinställningar.
En telefonlinjedelare tillämpas
  • Om du använder en telefonlinjedelare tar du bort den och installerar telefonen som en direkttelefon.
  • Kontrollera att telefonluren ligger på.
  • Kontrollera att telefonen inte används för ett röstsamtal samtidigt som du försöker faxa.
Det går inte att skicka eller ta emot fax via en PBX-linje
  • Om du använder en PBX-telefonlinje kontaktar du din PBX-administratör och ber honom eller henne konfigurera en analog faxlinje för produkten.