• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP LaserJet Managed MFP E77820, E77830, E72520, E72530 - Skrivarspecifikationer

obs!
Följande specifikationer är korrekta vid tiden för publicering, men kan komma att ändras. Aktuell information finns på http://www.hp.com/support/ljE72500mfp, http://www.hp.com/support/colorljE77800mfp.
Tekniska specifikationer
E77822dn, E77822z, E77825dn, E77825z, E77830dn, E77830z
Modellnummer
Produktnummer
E77822dn
X3A78A
E77822z
X3A77A
E77825dn
X3A81A
E77825z
X3A80A
E77830dn
X3A84A
E77830z
X3A83A
Pappershantering
Fack 1 (rymmer 100 ark)
Fack 2 (rymmer 520 ark)
Fack 3 (rymmer 520 ark)
Pappersmatare för 2 x 520 ark
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Inmatningsfack med hög kapacitet för 2 000 ark
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Skrivarskåp
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Efterbehandlare för häftning/stapling1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Efterbehandlingstillbehör för häftningsenhet1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Inre efterbehandlingstillbehör1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
2/3 hålslagningstillbehör1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
2/4 hålslagningstillbehör1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillbehör för hålslagning, svensk1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP utskriftsavskiljare
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP andra utmatning
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP Spacer
Tillval
Tillval
Tillval
N/A
N/A
N/A
Automatisk dubbelsidig utskrift
Anslutning
10/100/1000 Ethernet LAN-anslutning med IPv4 och IPv6
Hi-Speed USB 2.0
Lättåtkomlig USB-port för utskrifter utan en dator och för uppgradering av den inbyggda programvaran
Hardware Integration Pocket (HIP) för anslutning av tillbehör och enheter från tredje part
Minne
6 GB basminne
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
7 GB basminne
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Datalagring
320 GB HP Säker hårddisk med höga prestanda
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
2 x 320 GB HP Säker hårddisk med hög prestanda
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
16 GB inbäddad Multi-Media Controller (eMMC)
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Säkerhet
HP TPM (Trusted Platform Module)
Teckenfönster på kontrollpanelen
Kontrollpanel med färgpekskärm
Indragbart tangentbord
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skriva ut
Skriver ut 22 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och på papper i Letter-storlek.
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skriver ut 25 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och på papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skriver ut 30 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och på papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Lättåtkomlig USB-utskrift (ingen dator behövs)
Fax
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Kopiera och skanna
Kopierar 80 sidor per minut (spm) för papper i A4-storlek och för papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Kopierar 120 sidor per minut (spm) för papper i A4-storlek och för papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Dokumentmatare med två huvuden med automatisk dubbelsidig kopiering och skanning med plats för 100 ark
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Dokumentmatare med två huvuden med automatisk dubbelsidig kopiering och skanning med plats för 250 ark
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
HP EveryPage-tekniker, bland annat flerarksmatningsavkänning via ultraljud
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Inbyggd optisk teckenigenkänning (OCR) ger möjlighet att konvertera utskrivna sidor till text som kan redigeras eller genomsökas på en dator.
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
SMART etikettfunktion som känner av papperets kanter för automatisk sidbeskärning
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Automatisk sidorientering för sidor med minst 100 tecken text
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Automatisk tonjustering ställer in kontrast, ljusstyrka och borttagning av bakgrund för varje sida.
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Sända digitalt
Skicka dokument till e-post, USB och delade mappar i ett nätverk
Skicka dokument till SharePoint®
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
1Hålslagningstillbehör är tillval för häftning/stapling, inre efterbehandlare och häftningsenheten.
E72525dn, E72525z, E72530dn, E72530z, E72535dn, E72535z
Modellnummer
Produktnummer
E72525dn
X3A60A
E72525z
X3A59A
E72530dn
X3A63A
E72530z
X3A62A
E72535dn
X3A66A
E72535z
X3A65A
Pappershantering
Fack 1 (rymmer 100 ark)
Fack 2 (rymmer 520 ark)
Fack 3 (rymmer 520 ark)
Pappersmatare för 2 x 520 ark
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Inmatningsfack med hög kapacitet för 2 000 ark
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Skrivarskåp
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Efterbehandlare för häftning/stapling1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Efterbehandlingstillbehör för häftningsenhet1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Inre efterbehandlingstillbehör1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
2/3 hålslagningstillbehör1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
2/4 hålslagningstillbehör1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillbehör för hålslagning, svensk1
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP utskriftsavskiljare
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP andra utmatning
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
HP Spacer
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Automatisk dubbelsidig utskrift
Anslutning
10/100/1000 Ethernet LAN-anslutning med IPv4 och IPv6
Hi-Speed USB 2.0
Lättåtkomlig USB-port för utskrifter utan en dator och för uppgradering av den inbyggda programvaran
Hardware Integration Pocket (HIP) för anslutning av tillbehör och enheter från tredje part
Minne
6 GB basminne
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
7 GB basminne
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Datalagring
320 GB HP Säker hårddisk med höga prestanda
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
2 x 320 GB HP Säker hårddisk med hög prestanda
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
16 GB inbäddad Multi-Media Controller (eMMC)
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Säkerhet
HP TPM (Trusted Platform Module)
Teckenfönster på kontrollpanelen
Kontrollpanel med färgpekskärm
Indragbart tangentbord
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skriva ut
Skriver ut 25 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och på papper i Letter-storlek.
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skriver ut 30 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och på papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Skriver ut 35 sidor per minut (spm) på papper i A4-storlek och på papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Lättåtkomlig USB-utskrift (ingen dator behövs)
Fax
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Tillval
Kopiera och skanna
Kopierar 80 sidor per minut (spm) för papper i A4-storlek och för papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Kopierar 120 sidor per minut (spm) för papper i A4-storlek och för papper i Letter-storlek
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Dokumentmatare med två huvuden med automatisk dubbelsidig kopiering och skanning med plats för 100 ark
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Dokumentmatare med två huvuden med automatisk dubbelsidig kopiering och skanning med plats för 250 ark
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
HP EveryPage-tekniker, inklusive flerarksmatningsavkänning via ultraljud
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Inbyggd optisk teckenigenkänning (OCR) ger möjlighet att konvertera utskrivna sidor till text som kan redigeras eller genomsökas på en dator.
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
SMART etikettfunktion som känner av papperets kanter för automatisk sidbeskärning
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Automatisk sidorientering för sidor med minst 100 tecken text
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Automatisk tonjustering ställer in kontrast, ljusstyrka och borttagning av bakgrund för varje sida.
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
Sända digitalt
Skicka dokument till e-post, USB och delade mappar i ett nätverk
Skicka dokument till SharePoint®
Stöds inte
Stöds inte
Stöds inte
1Hålslagningstillbehör är tillval för häftning/stapling, inre efterbehandlare och häftningsenheten.
Operativsystem som kan användas
Följande information gäller de skrivarspecifika Windows PCL 6- och HP-drivrutinerna för OS X och för installationsprogrammet.
Windows: HP:s installationsprogram kan hämtas från webbplatsen för skrivarsupport för den här skrivaren. Den installerar utskriftsdrivrutinen "HP PCL.6" version 3, utskriftsdrivrutinen "HP PCL 6" version 3 eller utskriftsdrivrutinen "HP PCL-6" version 4, beroende på vilket Windows-operativsystem som används, tillsammans med valfri programvara när du använder installationsprogrammet. Hämta utskriftsdrivrutinen "HP PCL.6" version 3, utskriftsdrivrutinen "HP PCL 6" version 3 och utskriftsdrivrutinen "HP PCL-6" version 4 från webbplatsen för skrivarsupport för den här skrivaren: http://www.hp.com/support/ljE72500mfp, http://www.hp.com/support/colorljE77800mfp.
OS X: Mac-datorer stöds för den här produkten. Hämta HP Easy Start, antingen från 123.hp.com/LaserJet eller från sidan med utskriftssupport, och använd sedan HP Easy Start för att installera HP-utskriftsdrivrutinen. HP Easy Start medföljer inte HP:s installationsprogram.
  1. Följ angivna steg för att ladda ned skrivarens programvara.
Linux: Mer information om Linux-utskriftsdrivrutiner hittar du på www.hp.com/go/linuxprinting.
UNIX: Mer information om UNIX®-skrivardrivrutiner hittar du på UNIX® www.hp.com/go/unixmodelscripts.
Operativsystem och skrivardrivrutiner som stöds
Operativsystem
Utskriftsdrivrutinen är installerad (från programvaran på webben)
Anteckningar
Windows® XP SP3, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen "HP PCL.6" installeras för det här operativsystemet som en del av programinstallationen.
Microsoft-support för Windows XP upphörde i april 2009. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade operativsystemet XP. Vissa funktioner och sidstorlekar i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows Vista®, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen "HP PCL.6" installeras för det här operativsystemet som en del av programinstallationen.
Microsofts support för Windows Vista upphörde i april 2012. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade operativsystemet Vista. Vissa funktioner och sidstorlekar i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows Server 2003 SP2, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL.6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Microsoft-support för Windows Server 2003 upphörde i juli 2010. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade Server 2003-operativsystemet. Vissa funktioner och sidstorlekar i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows 7 SP1, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av programinstallationen.
Windows 8, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 installeras för det här operativsystemet som en del av programinstallationen.
Stöd för Windows 8 RT tillhandahålls genom Microsoft IN OS version 4, 32-bitars drivrutin.
Windows 8.1, 32-bitar och 64-bitar
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen "HP PCL-6" V4 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programinstallationen.
Stöd för Windows 8.1 RT tillhandahålls genom Microsoft IN OS version 4, 32-bitars drivrutin.
Windows 10, 32-bitars och 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen "HP PCL-6" V4 installeras för det här operativsystemet som en del av den fullständiga programinstallationen.
Windows Server 2008 SP2, 32-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen "HP PCL.6" finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Microsoft-support för Windows Server 2008 upphörde i januari 2015. HP fortsätter att tillhandahålla begränsad support för det avslutade Server 2008-operativsystemet. Vissa funktioner och sidstorlekar i utskriftsdrivrutinen stöds inte.
Windows Server 2008 SP2, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Windows Server 2008 R2, SP1, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen HP PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Windows Server 2012, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
Windows Server 2012 R2, 64-bitars
Den skrivarspecifika utskriftsdrivrutinen PCL 6 finns tillgänglig för hämtning från webbplatsen för skrivarsupport. Hämta drivrutinen och använd sedan Microsoft-verktyget Lägg till skrivare för att installera den.
OS X 10.10 Yosemite, OS X 10.11 El Capitan och OS X 10.12 Sierra
Hämta HP Easy Start från 123.hp.com/LaserJet om du vill installera skrivardrivrutinen. Följ de angivna stegen för att installera skrivarens programvara och skrivardrivrutinen.
  obs!
Operativsystem som stöds kan ändras. För en aktuell lista över de operativsystem som stöds, besöker du http://www.hp.com/support/ljE72500mfp, http://www.hp.com/support/colorljE77800mfp för att ta del av HP:s heltäckande hjälp för produkten.
  obs!
Om du vill veta mer om klient- och serveroperativsystem och stöd för drivrutinerna HP UPD för den här skrivaren går du till www.hp.com/go/upd. Klicka på länkarna under Ytterligare information.
Lägsta systemkrav
Windows
OS X
  • En internetanslutning
  • Dedikerad USB 1.1- eller 2.0-anslutning eller en nätverksanslutning
  • 2 GB tillgängligt hårddiskutrymme
  • Internetanslutning
  • 1 GB tillgängligt hårddiskutrymme
Lösningar för mobila utskrifter
HP erbjuder flera lösningar för mobila utskrifter och ePrint-lösningar för att göra det enklare att skriva ut till en HP-skrivare från en bärbar dator, surfplatta, smartphone eller annan mobil enhet. Om du vill se en fullständig lista och hitta det bästa valet går du till www.hp.com/go/LaserJetMobilePrinting.
  • Wi-Fi Direct
  • HP ePrint via e-post (HP:s webbtjänster måste vara aktiverade och skrivaren måste vara registrerad på HP Connected)
  • Programmet HP ePrint (tillgängligt för Android, iOS och Blackberry)
  • Programmet HP All-in-One Remote för iOS- och Android-enheter
  • Programmet HP ePrint
  • Google Cloud Print
  • AirPrint
  • Android-utskrift
Skrivarens mått
Figur : Skrivarens mått
Mått för modellerna E77822dn, E77822z, E77825dn, E77825z, E77830dn och E77830z
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1. Höjd
dn-modeller: 879 mm
z-modeller:927,5 mm
dn-modeller: 1 241 mm
z-modeller:1 375 mm
2. Djup
dn-modeller: 724,3 mm
z-modeller:775,9 mm
dn-modeller: 1 115 mm
z-modeller:1 216 mm
3. Bredd
dn-modeller: 566 mm
z-modeller:585 mm
dn-modeller: 1 010 mm
z-modeller:1 026 mm
Vikt
dn-modeller: 89,55 kg
z-modeller:89,55 kg
Mått för modellerna E72525dn, E72525z, E72530dn, E72530z, E72535dn och E72535z
Skrivaren helt stängd
Skrivaren helt öppen
1. Höjd
dn-modeller: 829 mm
z-modeller:877 mm
dn-modeller: 1 191 mm
z-modeller:1 325 mm
2. Djup
dn-modeller: 724,3 mm
z-modeller:775,9 mm
dn-modeller: 1 115 mm
z-modeller:1 216 mm
3. Bredd
dn-modeller: 566 mm
z-modeller:585 mm
dn-modeller: 1 010 mm
z-modeller:1 026 mm
Vikt
dn-modeller: 68,13 kg
z-modeller:68,13 kg
Effektförbrukning, elektriska specifikationer och akustisk emission
  varning!
Strömkraven baseras på land/region där skrivaren säljs. Frekvensomvandla ej spänningen i nätet. Det skadar skrivaren och gör skrivarens garanti ogiltig.
Område för driftmiljö
Specifikationer för driftmiljö
Miljö
Rekommenderat
Tillåtet
Temperatur
17 till 25 °C
10 till 30 °C
Relativ fuktighet
30 till 70 % relativ luftfuktighet (RH)
10 % till 80 % relativ luftfuktighet (RH)
Höjd
Ej tillämpligt
0 till 3048 m