HP-datorer - Skapa och Dela 3D-teckningar med Microsoft 3D-appar (Windows 10)

Det här dokumentet avser HP-datorer med Windows 10 Creators Update.
Windows 10 Creators Update ger Microsoft Paint 3D-funktioner. Dessutom startade Microsoft en ny onlinegemenskap för 3D-element som kallas Remix 3D där du kan hitta och dela 3D-skapelser. Det här dokumentet ger dig en introduktion till Paint 3D, View 3D och Remix 3D.
Skapa 3D-bilder i Paint 3D
Utför följande steg för att skapa en 2D-teckning och omvandla den till en 3D-teckning i Paint 3D.
Visa 3D-skapelser från olika vinklar i View 3D
Med View 3D kan du se din modell från alla vinklar. Använd kontrollerna panorera, zooma och omloppsbana med musen, touch, penna eller tangentbord.
Så här använder du View 3D-appen.
  1. View 3D öppnar med huvudskärmen.
    Klicka på Öppna i det övre vänstra hörnet.
    Figur : View 3D huvudskärm
    View 3D huvudskärm
  2. I fönstret öppna väljer du filen och klickar på Öppna.
    Figur : Öppna en fil
    Öppna en fil
  3. View 3D öppnar filen. Kontrollerna panorera, zooma och omloppsbama för att manipulera modellen finns längst ned på skärmen.
    Om du vill utföra mer redigering, klicka på Paint 3D eller Remix 3D i det övre högra hörnet.
    Figur : View 3D-appen
    View 3D-appen
Dela dina skapelser i Remix 3D
Remix 3D är en gemenskap där du kan dela ditt arbete och hitta 3D-skapelser. Utför följande steg för att komma igång.
  1. För att komma igång med Remix 3D, gå till Remix3D:s webbplats (på engelska). För att skapa din profil anger du ett alias och klickar på Starta.
    Figur : Skapa en profil för Remix 3D
    Skapa en profil för Remix 3D
  2. Remix 3D öppnar med startsidan. Härifrån kan du skicka en modell du har skapat eller se modeller som andra har skapat.
    Figur : Remix 3D webbplats
    Remix 3D webbplats
  3. Du kan se modeller i följande kategorier: Anställdas val, 3D-Essentials (uppsättningar av modeller som t.ex. byggnader eller träd), Startpaket, Gemenskap och Trender.
    I kategorin Startpaket väljer du ett paket som en startpunkt för din egen modell.
    Figur : Välja ett startpaket
    Välja ett Startpaket
  4. Startpaket innehåller element som du kan använda i 3D Paint för att skapa din egen modell. Paketet Skapa en Emoji innehåller t.ex. ansikten, glasögon, hattar, ögon och andra ansiktsdelar. Startpaketet Build-a-bot innehåller robothuvuden och överkroppar.
    Figur : Exempel på Startpaket för Build-a-bot
    Exempel på Startpaket för Build-a-bot
  5. För att t.ex. börja skapa i paketet Build-a-bot klickar du på ditt favoritrobothuvud och klickar sedan på Remix i Paint 3D.
    Figur : Öppna ditt Startpaket-element i Paint 3D
    Öppna ditt Startpaket-element i Paint 3D
  6. Paint 3D öppnas med din valda modell. Du kan lägga till andra element i din modell från Remix 3D eller skapa nya i Paint 3D.
    Figur : Redigera i Paint 3D
    Redigera i Paint 3D
  7. När du skapat din modell i Paint 3D sparar du den och skickar den sedan till Remix 3D.
    Figur : Skicka din modell till Remix 3D
    Skicka din modell till Remix 3D
  8. Remix 3D sparar modellerna du skickat i Mina material. Du kan skapa offentliga eller privata anslagstavlor som hjälper dig att organisera dina modeller.
    Figur : Fliken anslagstavlor i Mina material
    Fliken anslagstavlor i Mina material