HP LaserJet Enterprise MFP, HP PageWide Enterprise MFP - Konfigurera standardalternativ för faxsändning

Använd den inbyggda webbservern (EWS) om du vill konfigurera standardalternativ för faxsändning. Justera inställningarna för utskrift på skrivarens kontrollpanel om du vill ändra standardinställningarna för ett särskilt jobb.
obs!
Standardinställningarna gäller för alla faxmetoder: analoga fax, LAN-fax och Internet-fax.

Steg ett: Öppna HP:s inbyggda webbserver (EWS)

Följ dessa steg för att hämta skrivarens IP-adress och öppna sedan den inbyggda webbservern (EWS):
obs!
Stegen varierar beroende på typ av kontrollpanel.
FutureSmart 3
FutureSmart 4
  1. Hämta IP-adressen:
    • FutureSmart 3: Från startskärmen på skrivarens kontrollpanel trycker du på Nätverk för att visa IP-adressen eller värdnamnet.
    • FutureSmart 4: Från startskärmen på skrivarens kontrollpanel trycker du på ikonen Information och sedan på ikonen Nätverk för att visa IP-adressen eller värdnamnet.
  2. Öppna en webbläsare och ange IP-adressen eller skrivarens värdnamn på adressraden, exakt så som det visas på skrivarens kontrollpanel. Tryck på Retur på tangentbordet. Då öppnas den inbyggda webbservern (EWS).
    Figur : Exempel på en IP-adress i ett webbläsarfönster
    obs!
    Om webbläsaren visar ett meddelande som anger att åtkomst till webbplatsen kanske inte är säker väljer du alternativet för att fortsätta till webbplatsen. Åtkomst till den här webbplatsen skadar inte datorn.

Steg två: Konfigurera standardalternativ

Följ dessa steg om du vill konfigurera standardinställningarna för faxsändning i den inbyggda webbservern (EWS):
FutureSmart 3
  1. Klicka på Fax med hjälp av de övre navigeringsflikarna i EWS.
  2. I det vänstra navigeringsfönstret klickar du Faxsändningsinställningar.
  3. I området Skanningsinställningar konfigurerar du standardinställningarna som beskriver originaldokumenten.
FutureSmart 4
  1. Klicka på Fax med hjälp av de övre navigeringsflikarna i EWS.
  2. Klicka på länken Faxsändningsinställningar i det vänstra navigeringsfönstret och klicka sedan på Standardalternativ för utskrift.
  3. På fliken Inställningar för utskrifter väljer du alternativ och klickar sedan på Verkställ.
obs!
Du kan konfigurera Snabbinställningar för att skapa och spara inställningar som används ofta för framtida användning. När en användare väljer en Snabbinställning för en utskrift från skrivarens kontrollpanel åsidosätter snabbinställningen standardinställningarna.
  • FutureSmart 3: I den inbyggda webbservern (EWS) använder du kontrollerna i området Snabbinställning på skärmen Faxsändningsinställningar.
  • FutureSmart 4: I den inbyggda webbservern (EWS) klickar du på Snabbinställningar i det vänstra navigeringsfönstret under Faxsändningsinställningar och väljer önskade inställningar.