HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise, HP OfficeJet Enterprise - Lös problem med lättåtkomlig USB-utskrift

Inledning

Använd följande anvisningar för att lösa problem vid utskrift från en USB-flashenhet.
obs!
Stegen kan variera beroende på kontrollpanelens inbyggda programvara.
Figur : FutureSmart 3, inbyggd programvara för kontrollpaneler
FutureSmart 3, kontrollpanelsexempel
Figur : FutureSmart 4, inbyggd programvara för kontrollpaneler
FutureSmart 4, kontrollpanelsexempel

Steg ett: Se till att skrivaren är klar

1. Ta bort USB-flashenheten om du har satt in den i den lättåtkomliga USB-porten.
  2. Se till att det finns papper i facket.
  3. Titta efter meddelanden på skrivarens kontrollpanel. Om papper har fastnat i skrivaren tar du bort papperet.
  4. Stäng alla öppna menyer på kontrollpanelen.

Steg två: Se till att USB-porten är aktiverad

Du måste aktivera USB-porten innan du kan skriva ut dokument från en USB-flashenhet. Använd följande anvisningar för att aktivera USB-porten.

Fler felsökningstips

Om problemet kvarstår kan du pröva följande felsökningssteg.

Kontrollera filen du vill skriva ut

Kontrollera om filen eller filerna på USB-flashenheten har följande problem:
  • Det är inte säkert att USB-utskriftsfunktionen hanterar den filtyp som du försöker skriva ut. Skrivaren har stöd för följande filtyper: .pdf, .prn, .pcl, .ps och .cht.
  • Du kanske har för många filer i en och samma mapp på USB-flashenheten. Minska antalet filer i mappen genom att flytta dem till undermappar.
  • Tecknen som du använder i filnamnet kanske inte kan hanteras av skrivaren. I så fall ersätter skrivaren filnamnet med tecken från en annan teckenuppsättning. Byt namn på filen och använd ASCII-tecken.

Kontrollera USB-flashenheten

Kontrollera om USB-flashenheten har följande problem:
  • Det USB-minne eller det filsystem som du använder kanske inte kan hanteras av skrivaren. Spara filerna på en vanlig USB-flashenhet som använder FAT-filsystem (File Allocation Table). Skrivaren kan användas med FAT32-USB-flashenheter.
  • USB-minnet kan ha flera partitioner. (Vissa tillverkare av USB-flashenheter installerar programvaran på tillbehöret som skapar partitioner, ungefär som en CD-skiva.) Formatera om USB-flashenheten för att ta bort partitioner eller använd en annan USB-flashenhet.
  • Eventuellt kräver USB-minnet mer ström än vad som tillhandahålls via skrivaren. Försök med följande steg:
    1. Ta bort USB-flashenheten.
    2. Stäng av skrivaren och starta den.
    3. Använd en USB-flashenhet som har egen strömförsörjning eller kräver mindre ström.
  • USB-flashenheten kanske inte fungerar som den ska. Försök med följande steg
    1. Ta bort USB-flashenheten.
    2. Stäng av skrivaren och starta den.
    3. Försök att skriva ut från en annan USB-flashenhet.