• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP-skrivare - Anslutningsfel i nätverksskanner (Mac)

Detta dokument gäller för HP-flerfunktionsskrivare anslutna till en Mac-dator i ett trådbundet eller trådlöst nätverk.
När du försöker skanna, hittas inte datorn eller skannern, eller så uppstår skannerfel. Ett felmeddelande visas:
  • Det inträffade ett fel vid kommunikation med skannern
  • Ingen dator upptäcktes
  • Skannern hittades inte

Steg 1: Återställ utskriftssystemet

Att återställa utskriftssystemet rensar alla feltillstånd genom att ta bort alla HP- och icke-HP-skrivare, utskriftsjobb och egenskaper för skrivare.
  1. Klicka på Apple-menyn och sedan på Systeminställningar.
  2. Klicka på Skriv ut och faxa, Skriv ut och skanna eller Skrivare och skannrar.
  3. Högerklicka (eller kontroll-klicka) på en valfri plats i fönstret Skrivare och klicka sedan på Återställ utskriftssystemet.
     Återställning av utskriftssystemet på en Mac-dator
  4. Klicka på Återställ i bekräftelsefönstret.
  5. Ange administratörsnamn och lösenord och klicka sedan på OK för att slutföra återställningen.
Försök att skanna. Fortsätt till nästa steg om felet kvarstår.

Steg 2: Avinstallera och installera skrivardrivrutinen och programvaran på nytt

Lösa skanningsproblem genom att avinstallera skrivarens programvara innan du installerar om den senaste drivrutinen.
  1. Koppla vid behov bort USB-kabeln från skrivaren.
  2. Klicka på Finder i Dockan.
  3. I menyraden klickar du på , klickar på Program och öppnar sedan mappen HP eller Hewlett Packard.
    • Om HP:s avinstallationsprogram finns i mappen ska du dubbelklicka på den för att avinstallera programvaran och gå vidare till steget för att förbereda skrivaren för installationen av drivrutinen.
    • Om HP avinstallationsprogram inte är i mappen fortsätter du till nästa steg.
  4. Klicka och dra mappen HP eller Hewlett Packard till ikonen Papperskorgen i Dockan.
  5. I menyraden klickar du på , klickar på Gå till mapp, skriver /Library/Printers och klickar sedan på .
  6. Klicka och dra mappen HP eller Hewlett Packard till ikonen Papperskorgen i Dockan.
  7. Högerklicka eller Ctrl + klicka på ikonen för Papperskorgen och välj sedan Töm papperskorgen.
  8. Förbereda skrivaren för installationen av drivrutinen. Se till att skrivaren är påslagen, bläckpatroner är installerade och att det ligger vanligt papper i huvudfacket.
  9. Gå till 123.hp.com. Den här guidade tjänsten lokaliserar automatiskt rätt drivrutin eller appen till datorns operativsystem.
  10. Följ instruktionerna för att hämta och installera drivrutinen eller appen. Under installationen ska du välja HP Smart eller den fullständiga programvaran för att få ut mesta möjliga av HP-skrivaren och följ sedan stegen för att konfigurera skrivaranslutningen.
Försök att skanna. Fortsätt till nästa steg om felet kvarstår.

Steg 3: Felsök skrivaranslutningen

Skrivaren är förnärvarande förmodligen inte ansluten till nätverket eller datorn. Felsök din skrivares anslutningstyp.