HP LaserJet-skrivare - Konfiguration av trådlösa skrivare (Windows)

Detta dokument gäller för datorer med Windows, samt skrivarna HP LaserJet Pro M102w, M104w, M203w, LaserJet Pro MFP M130nw, M132nw och LaserJet Ultra M106w.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.
Steg 1: Förbered installationen
Innan du konfigurerar skrivaren i det trådlösa nätverket, få fram önskade objekt och kontrollera sedan anslutningarna till skrivaren och datorn.
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverksnamnet är detsamma som SSID.
    • Nätverkslösenord (WEP-nyckel eller WPA-säkerhetslösenfras)
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning (rekommenderas) HP rekommenderar bredbandsåtkomst till Internet, till exempel kabel eller DSL.
    • Skrivaren med stöd för trådlös anslutning: Placera skrivaren nära datorn under installationen.
    • USB-kabel: Under installationen blir du uppmanad när du skall koppla bort USB-kabeln.
  2. Kontrollera att skrivaren, routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.
Steg 2: Hämta och installera skrivarens drivrutin
För att installera skrivaren på ett trådlöst nätverk, installera skrivardrivrutinerna, byt sedan tillfälligt plats på USB-kabeln från skrivaren till datorn. Detta gör att skrivaren att hämta trådlösa nödvändig information från datorn.
  obs!
Som en alternativ metod för att hämta programvaran, kan du använda installations-CD:n.
  1. Klicka på Hämta och sedan på Öppna, Spara eller Kör i alla fönster som visas för att hämta drivrutinen till din dator.
  2. Dubbelklicka på filen med drivrutinen med HP Easy Start i namnet i webbläsarens nedladdningsfält eller i mappen Hämtade filer för att starta installationen.
    Figur : Exempel på filen HP Easy Start i webbläsarens nedladdningsfält
    Exempel på filen HP Easy Start i webbläsarens nedladdningsfält
    Figur : Exempel på filen HP Easy Start i mappen Hämtade filer
    Exempel på filen HP Easy Start i mappen Hämtade filer
  3. Följ instruktionerna som visas på skärmen för att installation av anslutningen och drivrutinen.
  4. Återgå till sidan 123.hp.com i din webbläsare för att slutföra skrivarens registrering och aktivering.
Frågor och svar
Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen.