HP LaserJet Pro M501 - Uppgraderingar av inbyggd programvara (M501)

HP erbjuder periodiska skrivaruppdateringar, nya webbtjänstappar och nya funktioner för befintliga webbtjänstappar. Gör följande när du vill uppdatera den inbyggda programvaran för en enskild skrivare. När du uppdaterar den fasta programvaran uppdateras webbtjänstappar automatiskt.
Två olika metoder stöds för att uppdatera skrivarens fasta programvara. Använd bara en av följande metoder för att uppdatera skrivarens fasta programvara.
Fastställ den installerade revisionen av den inbyggda programvaran (M501)
  obs!
Skriv ut en konfigurationssida för att fastställa den installerade revisionen av inbyggd programvara.
Skriv ut en konfigurationssida från en LCD-kontrollpanel (M501)
  1. På skrivarens kontrollpanel trycker du på knappen OK.
  2. Öppna menyn Rapporter.
  3. Välj Konfigurationsrapport.
Sökväg till konfigurationssidan för den inbyggda programvarans datumkod (M501)
Figur : Sökväg till konfigurationssidan för den inbyggda programvarans datumkod (M501)
Metod ett: Uppdatera den inbyggda programvaran via kontrollpanelen (M501)
Gör följande för att läsa in den fasta programvaran från kontrollpanelen (endast nätverksanslutna skrivare) eller ställa in skrivaren på att automatiskt läsa in framtida uppdateringar av den fasta programvaran. För USB-anslutna skrivare går du direkt till metod två.
  1. Se till att skrivaren är ansluten till ett kabelanslutet (Ethernet) eller trådlöst nätverk med en aktiv internetanslutning.
      obs!
    Skrivaren måste vara ansluten till internet för att uppdatera den fasta programvaran via en nätverksanslutning.
  2. Öppna menyn Konfiguration på startskärmen på skrivarens kontrollpanel.
    • Om kontrollpanelen saknar pekskärm trycker du på vänster eller höger pilknapp.
  3. Bläddra till och öppna menyn Tjänst och öppna sedan menyn LaserJet-uppdatering.
      obs!
    Om alternativet LaserJet-uppdatering inte visas, använder du metod två.
  4. Leta efter uppdateringar.
    • Om kontrollpanelen saknar pekskärm markerar du Leta efter uppdatering.
      obs!
    Skrivaren letar automatiskt efter en uppdatering och om en senare version hittas startas uppdateringsprocessen automatiskt.
  5. Ställ in skrivaren på att automatiskt uppdatera den fasta programvaran när uppdateringar blir tillgängliga.
    Öppna menyn Konfiguration på startskärmen på skrivarens kontrollpanel.
    • Om kontrollpanelen saknar pekskärm trycker du på vänster eller höger pilknapp.
    Bläddra till och öppna menyn Tjänst, öppna menyn LaserJet-uppdatering och välj sedan menyn Hantera uppdateringar.
    Ange att skrivaren ska uppdatera den inbyggda programvaran automatiskt.
    • Om kontrollpanelen saknar pekskärm ställer du in alternativet Tillåt uppdateringarJA och ställer sedan in alternativet Automatisk kontroll.
Metod två: Uppdatera den inbyggda programvaran med verktyget för uppdatering av inbyggd programvara (M501)
Använd de här stegen för att manuellt ladda ned och installera verktyget från HP.com.
  obs!
Den här metoden är det enda alternativet för uppdatering av den fasta programvaran som är tillgänglig för skrivare som anslutits till datorn via en USB-kabel. Den fungerar också för nätverksanslutna skrivare.
  1. Gå till www.hp.com/go/support, klicka på länken Drivrutiner och programvara, skriv skrivarnamnet i sökfältet, tryck på RETUR-knappen och välj sedan skrivaren i listan med sökresultat.
  2. Välj operativsystemet.
  3. Under Firmware (Fast programvara) letar du upp Firmware Update Utility (Verktyg för uppdatering av fastprogramvara)
  4. Klicka på Download (Ladda ned), klicka på Kör och sedan Kör igen.
  5. När programmet startar väljer du skrivaren i listrutan och klickar sedan på Skicka fast programvara.
      obs!
    Om du vill skriva ut en konfigurationssida för att bekräfta den installerade fasta programvarans version före eller efter uppdateringsprocessen, klickar du på Skriv ut konfiguration.
  6. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen och klicka sedan på knappen Avsluta för att stänga verktyget.