HP DeskJet 3700-skrivare - Trådlös skrivarinstallation (Mac)

Detta dokument gäller för datorer med OS X och HP DeskJet 3720, 3730, 3732, 3733, 3752, 3755, 3758 och DeskJet Ink Advantage 3775, 3776, 3778, 3785, 3786, 3787 och 3788 All-in-One-skrivare.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi), återställer du skrivarens trådlösa inställningar till fabriksinställningarna, installerar utskriftsdrivrutinen och programvaran och konfigurerar sedan den trådlösa anslutningen.
Steg 1: Förbered installationen
Innan du installerar skrivarprogrammet och ansluter till det trådlösa nätverket måste du kontrollera kraven, slå på datorn och routern samt ställa in skrivaren.
  1. För att använda skrivaren i ett trådlöst nätverk behöver du följande:
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till.
  3. Ställa in skrivaren, fyll på papper i inmatningsfacket och installera bläckpatronerna. För mer information om hur du ställer in skrivaren, gå till Första inställning av skrivaren.
  4. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  5. Koppla bort USB-kabeln från skrivaren, om nödvändigt.
Steg 2: Återställ standardinställningarna för trådlös användning på skrivaren
Återställ skrivarens trådlösa inställningar så att anslutningen slutförs.
  1. På skrivarens kontrollpanel ska du kontrollera att lampan för trådlöst blinkar och strömlampan lyser stark. Om lampans ljus inte är skarpt, tryck på strömbrytaren för att väcka skrivaren från energisparläget.
  2. Om den trådlösa lampan inte blinkar, tryck och håll in knapparna Trådlöst och Avbryt samtidigt i 3 sekunder.
    Lampan för trådlöst blinkar. Upprepa dessa steg om lampan för trådlöst inte blinkar.
  3. Gå omedelbart vidare till nästa steg för att installera programvaran. Du har cirka 120 minuter att slutföra programvaruinstallationen med funktionen HP Auto Wireless Connect.
Steg 3: Installera programmet och skrivardrivrutinen
Börja installationen av HP:s drivrutin och programvaran på datorn som du vill skriva ut från.
  1. Gå till 123.hp.com/dj3700 och klicka sedan på Hämta.
  2. När programvaran hämtas ska du öppna HP Easy Start.
  3. Klicka på Installera skrivare.
  4. Klicka på Acceptera på skärmen Allmänna villkor.
  5. Klicka på Fortsätt på skärmen Förberedelse.
    Figur : Skärmen Förberedelse
    Skärmen Förberedelse
  6. Se till att ljuset lyser skarpt från lampan för ström på skrivarens kontrollpanel. Om lampans ljus inte är skarpt, tryck på strömbrytaren för att väcka skrivaren från energisparläget.
  7. Skärmen Anslutning listar din skrivarserie och ditt serienummer som [Redo att ansluta]. Om skrivaren inte visas ska du upprepa stegen för att återställa standardinställningarna för trådlöst.
  8. Välj skrivaren på skärmen Anslutning och klicka sedan på Fortsätt.
    Figur : Skärmen Anslutning
    Skärmen Anslutning
  9. När installationen kontrollerar din nätverkskonfiguration visar skärmen Anslutning din skrivare och det trådlösa nätverkets SSID med knappen Anslut till mellan dem.
    • Klicka på Anslut till om skrivarnamnet stämmer.
    • Om nätverkets namn inte är korrekt, klicka på nätverkets namn, välj rätt nätverk från den nedrullningsbara listan och klicka sedan på Anslut till.
    När du har klickat på Anslut till är datorn tillfälligt bortkopplad från det trådlösa nätverket medan anslutningen konfigureras.
      obs!
    På skärmen Anslutning kan du namnge skrivaren (t.ex, Home Office-skrivaren), om så önskas.
    Figur : Skärmen Anslutning med knappen för alternativet sammanfoga och byta namn på skrivaren
    Skärmen Anslutning med knappen för alternativet sammanfoga och byta namn på skrivaren
  10. När HP Easy Start frågar efter åtkomst till det valda trådlösa nätverkets nyckelring på Mac-datorn klickar du på Tillåt. Den här åtkomsten gör att appen kan hämta lösenordet för det trådlösa nätverket och använda det för att ansluta skrivaren.
    • Om du klickar på Neka uppmanas du av HP Easy Start att ange lösenordet manuellt.
    • Om HP Easy Start inte kan hitta lösenordet för trådlöst nätverk, ombeds du ange lösenordet manuellt.
    Figur : Nyckelringbegäran
    Nyckelringbegäran
  11. När lösenordet för det trådlösa nätverket har accepterats konfigurerar HP Easy Start skrivaren och ansluter den till nätverket. När markeringe visas klickar du på Fortsätt.
    Figur : Skärmen Slutförd anslutning
    Skärmen Slutförd anslutning
  12. Läs och besvara varje installationsskärm tills Inställningsskärmen visas.
  13. Välja HP:s nödvändiga programvara, HP Easy Scan och någon ytterligare programvara som du vill installera för skrivaren och klicka sedan på installera.
      obs!
    Bläddra nedåt för att se alla alternativ, inklusive HP Easy Scan och HP Uninstaller.
    Figur : Installationsskärmen
    Installationsskärmen
  14. När det valda programmet installeras, klicka på Fortsätt.
  15. Läs och besvara varje installationsskärm tills skärmen Möjliggör utskrift visas.
  16. Klicka på Lägg till skrivare för att skapa en utskriftskö.
    Figur : Skärmen Aktivera utskrift
    Skärmen Aktivera utskrift
  17. I fönstret Lägg till, välj namnet på skrivaren med texten Bonjour listad under Typ, klicka i kryssrutan Använd eller Skriv ut med och välj sedan namnet på din skrivare i popup-menyn.
      obs!
    AirPrint är standarddrivrutinen. Välj HP-skrivarens namn för att få åtkomst till alla skrivarfunktioner.
    Figur : Välj skrivarens namn i fönstret Lägg till
     Välj skrivarens namn i fönstret Lägg till
  18. Klicka på Lägg till för att lägga till skrivaren i listan.
  19. Klicka på Skriv ut testsida för att bekräfta att skrivaren installerats korrekt.
  20. När testsidan har skrivits ut klickar du på Fortsätt.
Du kan nu skriva ut, kopiera eller skanna.
Vanliga frågor och svar (FAQ)
Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen.