• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

Felmeddelandet "Bläckpatronsproblem - följande bläckpatroner bläckpatron verkar saknas eller är skadade" visas för HP Photosmart D7200, D7300 och D7400-skrivarserie

Det här dokumentet gäller för Color HP Pro D7200 D7300 och D7400-skrivare.
När en ny patron har installerats visas följande meddelande på skrivarens kontrollpanel: Bläckpatronsproblem - följande bläckpatroner verkar saknas eller vara skadade (symboler identifierar patroner), och skrivaren skriver inte ut.
Steg ett: Använd HP:s äkta bläckpatroner
Se till att du använder äkta HP-bläckpatroner att och patronerna är kompatibla med skrivaren.
Gå till HP SureSupply för att kontrollera bläckpatronernas eller tonerkassetternas kompatibilitet eller köpa nya bläckpatroner och andra tillbehör.
  1. Gå till HP SureSupply.
  2. Så här ställer du in land/region, om det behövs.
    Figur : Land-/region-väljaren
    Välja land/region
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att beställa nya tillbehör eller kontrollera om bläckpatronen är kompatibla med skrivaren.
Äkta HP-bläckpatroner och tillbehör kan även köpas från andra återförsäljare.
Steg två: Rengör bläckpatronens kontakter
  1. Lyft upp den övre luckan.
    Figur : Lyft upp den övre luckan
  2. Hitta bläckpatronen som indikeras i felmeddelandet. Tryck på den gråa knappen under bläckpatronens plats för att lossa spärren. Lyft sedan spärren.
      Figur : Lossa bläckpatronen
    1. Svart bläckpatron
    2. Färgbläckpatroner
  3. Ta ut bläckpatronen som indikeras i felmeddelandet.
    Figur : Uttagning av patronen
  4. Du behöver följande för rengöringen:
    • Destillerat, filtrerat eller vatten på flaska Använd inte kranvatten, alkohol eller rengöringsmedel för skrivvalsar.
    • En luddfri duk eller trasa. En glasögonduk eller ett kaffefilter fungerar bra.
  5. Fukta trasan eller duken lätt med vatten och krama ur överflödigt vatten.
  6. Håll bläckpatronen i handtaget och torka av kopparkontakterna.
      Figur : Torka kontakterna
    1. Kopparkontakter
  7. Byt ut bläckpatronen och stäng spärren och skrivarens övre lucka.
  8. Kontrollera om skrivaren visar ett felmeddelande. Om felmeddelandet kvarstår fortsätter du till nästa steg.
      obs!
    Det kan ta upp till 15 sekunder för skrivaren att ta bort felet och identifiera bläckpatronen efter att luckan stängts.
Steg tre: Återställ skrivaren
En skrivaråterställning kan lösa många bläckpatronsproblem.
  1. Tryck på strömbrytaren () för att slå på produkten.
  2. Dra ut strömkabeln från baksidan av produkten när produkten är påslagen.
  3. Dra ut strömkabeln ur vägguttaget.
  4. Vänta i minst 15 sekunder.
  5. Anslut strömkabeln till vägguttaget igen.
  6. Anslut strömkabeln till produktens baksida igen.
  7. Om produkten inte slås på automatiskt trycker du på strömbrytaren () för att starta den.
Steg fyra: Byt ut bläckpatronen som orsakar problemet
Byt ut den felaktiga bläckpatronen mot en ny äkta HP-patron om felmeddelandet fortsätter.
Om du har en defekt patron eller skrivhuvud, kan garantin gälla. För att kontrollera garantin på bläckmaterialet går du till hp.com/go/learnaboutsupplies, väljer ditt land/region och ser sedan informationen om begränsad garanti för dina förbrukningsartiklar.
  1. Lyft upp den övre luckan.
    Figur : Lyft upp den övre luckan
    Bild: Lyft upp den övre luckan
  2. Hitta bläckpatronen som indikeras i felmeddelandet. Tryck på den gråa knappen under bläckpatronens plats för att lossa spärren. Lyft sedan spärren.
      Figur : Lossa bläckpatronen
      Bild: Lossa bläckpatronen
    1. Svart bläckpatron
    2. Färgbläckpatroner
  3. Ta ut bläckpatronen som indikeras i felmeddelandet.
    Figur : Ta ut bläckpatronen
    Bild: Ta ut bläckpatronen
  4. Byt ut bläckpatronen och stäng spärren och skrivarens övre lucka.
Reparerar eller ersätt din HP-produkt om du har slutfört alla föregående steg.
För att se om din produkt fortfarande är under garanti går du till webbplatsen för garantikontroll http://www.support.hp.com/checkwarranty. Kontakta HP Support för att schemalägga en reparation eller byte. Om du är i Stillahavsområdet ska du kontakta HP Support för att hitta ett lokalt servicecenter i ditt område.
Reparationsavgifter kan tillkomma om garantin inge längre gäller för produkterna.