Sprout by HP - Hur bakgrunden tas bort med Sprout by HP

Videoöversikt
Se videon innan du börjar med stegen i det här dokumentet.
  obs!
För bästa resultat vid användning av uppringda anslutningar bör du vänta tills videon hämtats helt innan du tittar på den.
Ta bort bakgrunden från en bild
Om bilden har en bakgrund kan den tas bort. Borttagning av bakgrunden fungerar bäst när bakgrunden är enhetlig och när det finns en tydlig, synlig avskiljning mellan förgrund och bakgrund.
Att ta bort blå himmel bakom en stadssilhuett fungerar t.ex. bättre än att ta bort bladverk bakom någon som har på sig gröna kläder.
Utför följande steg:
  1. Välj bild och flytta den till mattan. Klicka för att ge bilden en blå kontur. (En röd kontur betyder att bilden är nålad och låst.)
    Figur : Välja bilden
    Välja bilden
  2. I menyn till höger trycker du på Redigera och sedan på Bakgrund.
    Figur : Använda bakgrundsverktyget
    Använda bakgrundsverktyget
    Du får se en före- och efterhandsgranskning på skärmen.
    Figur : Före- och efterhandsgranskning innan borttagning av bilden
    Före- och efterhandsgranskning innan borttagning av bilden
  3. Verktyget Behåll till vänster väljs automatiskt. Använd fingret för att markera de områden som du vill behålla. När du rör fingret syns blå linjer på duken.
      obs!
    Tryck på Förstora för att zooma in och ut och panorera valt föremål för att få mer kontroll över vilka områden som väljs. Tryck på Förstora igen för att stänga av zoomningen. Förhandsgranskningen uppdateras inte när Förstora används.
    Figur : Välja områden att behålla
    Välja områden att behålla
  4. För att markera vilken bakgrundsdel som ska tas bort trycker du på verktyget Ta bort . Dra med fingret på bakgrunden utanför bilden (eller inom en bakgrundsdel) för att markera det område som ska tas bort. När du rör fingret syns röda linjer på duken och förhandsgranskningen uppdateras automatiskt.
    Figur : Välja områden att ta bort
    Välja områden att behålla
  5. När områdena som ska tas bort eller behållas är markerade granskar du före- och efterhandsgranskningen så att allting är som du tänkt.
    Figur : Före- och efterhandsgranskning efter redigering
    Före- och efterhandsgranskning efter redigering
  6. När redigeringen är färdig trycker du på den blå bocken för att spara ändringarna.
  7. Du kan nu lägga till andra bilder i projektet eller spara den redigerade bilden. För att spara den redigerade bilden markerar du den med ett tryck och trycker sedan på Till galleriet i menyn till höger. Tryck på Ja för att spara det valda objektet.
    Figur : Spara den redigerade bilden med bakgrunden borttagen
    Spara den redigerade bilden med bakgrunden borttagen
  8. För att spara den redigerade bilden som ett projekt markerar du den med ett tryck och öppnar sedan menyn Mer och trycker på Spara. Ange projektets namn och tryck på Spara.
    Den redigerade bilden sparas som ett projekt. Originalbilden förblir oförändrad i Bildgalleriet.
    Figur : Redigerad bild i gallerierna Projekt och Bilder
    Redigerad bild i gallerierna Projekt och Bilder