HP-datorer - Alternativ för återställning av programvara (Windows 10)

Det här dokumentet avser HP-datorer som levererats med Windows 10.
Syftet med det här dokumentet är att hjälpa dig att fastställa den bästa metoden för att återställa Windows 8-programvaran.
En HP-dator levereras med många programvaruverktyg som du kan använda för att återställa programvara på datorn. Namnen på verktygen kanske låter liknande och det kan vara svårt att veta vilket verktyg som ska användas. Använd det här dokumentet för att bättre förstå vilket verktyg du ska använda för att återställa programvara beroende på tillfälle. HP och Microsoft tillhandahåller flera olika alternativ för återställning av programvara på datorn. Om du vet vilket alternativ som passar bäst innan du börjar, sparar du både tid och kraft. Titta i följande tabell för att jämföra alternativen för programvaruåterställningar.
Programvaruverktyg
Beskrivning
Förutsättningar
Genomsnittstid
Microsoft Systemåterställning
Återställer systemfiler från en tidigare tidpunkt.
Du hittar mer information om systemåterställning i Använda Microsoft Systemåterställning (Windows 10, 8).
När ska den användas?
  • Du vill att datorn ska fungera som det gjorde vid en tidigare tidpunkt.
  • Du vill reparera systemkraschar eller låg prestanda som inträffar när du har installerat programvara eller uppdateringar.
  • Ett problem uppstår i Windows som inte tidigare har inträffat.
  • Datorn hänger sig.
  • Relaterade Windows-felmeddelanden visas när datorn används.
  • Datorns prestanda har försämrats.
  • Viktiga systemfiler har tagits bort eller ändrats av misstag.
~ 30 till 45 minuter
Microsoft snabbåterställning
Återställ din dator med hjälp av alternativet Behåll mina filer
Återställer systemfiler samtidigt som dina personliga filer, inställningar och appar behålls.
Mer information om återställning av datorn finns i Microsoft snabbåterställning (Windows 10).
När ska den användas?
  • Ett problem inträffar i Windows och det fungerar inte att använda Systemåterställning.
  • Systemet har infekterats av ett virus eller annat säkerhetsproblem och virusskyddet löser inte problemet.
~ 15 till 20 minuter
Microsoft snabbåterställning
Återställ datorn med alternativet Ta bort allt
Tar bort alla personliga filer, appar och inställningar. Formaterar om Windows och datapartitionen. Återställer systemet tillbaka till den ursprungliga programavbildningen.
Mer information om återställning av datorn finns i Microsoft snabbåterställning (Windows 10).
När ska den användas?
  • Du vill ta bort all programvara på datorn och återställa systemet som det var när du slog på det första gången.
  • Du vill sälja, skänka eller ge bort datorn.
  • Systemet har allvarligt påverkats av ett virus eller andra säkerhetsproblem eller Microsoft snabbåterställning: Alternativet Behåll mina filer löser inte problemet.
  • Ett problem inträffar i Windows och vid användning av Microsoft Systemåterställning och Microsoft snabbåterställning: Alternativet Behåll mina filer löser inte problemet.
~2 eller flera timmar
HP Recovery Manager
Återställ programvara eller drivrutiner
Återställer specifika program eller drivrutiner.
Mer information om återställning av programvara och drivrutiner finns i Använda Återställningshanteraren för att återställa programvara och drivrutiner (Windows 10).
När ska den användas?
  • Använd när ett problem inträffar med en typ av programvara. Om t.ex. volymkontrollknapparna på tangentbordet slutar att fungera, kan felet avhjälpas om du installerar om programvaran till HP-tangentbordet.
  • Du vill installera om en programvara som ursprungligen levererades med datorn.
  • Du vill installera om drivrutinen.
~ 3 till 10 minuter
HP Recovery Manager
Återställ datorns systemavbildning från en hårddiskpartition
Återställer den ursprungliga systemavbildningen och hårddiskens ursprungliga konfiguration från en återställningspartition för hårddisken.
Mer information om de olika metoderna för systemåterställning finns i Utföra en HP Systemåterställning (Windows 10).
När ska den användas?
  • Du vill återställa hela programvarubilden som den var när du köpte datorn.
  • Alternativet Microsoft snabbåterställning går inte att genomföra.
~ 45 till 60 minuter
HP Recovery Manager
Återställa datorns systemavbildning från skivor eller en USB-enhet
Återställer den ursprungliga systemavbildningen och ursprungliga hårddiskkonfigurationen från optiska skivor eller en USB-port.
Mer information om hur du återställer systemavbildningen från skivor eller en USB-enhet finns i Utföra en HP Systemåterställning (Windows 10).
När ska den användas?
  • Använd bara lösningen när de andra återställningsalternativen har provats.
  • Du vill återställa hela programvarubilden som den var när du köpte datorn.
  • En hårddiskåterställning och/eller alternativet Microsoft snabbåterställning kan inte användas.
  • Den primära håddisken byttes ut.
Kan ta flera timmar