HP-datorer - Använda Återställningshanteraren för att återställa program och drivrutiner (Windows 10)

Det här dokumentet avser HP- och Compaq-datorer som levererats med Windows 10 installerat.
Dokumentet innehåller information om hur du ominstallerar program eller maskinvarudrivrutiner som medföljde datorn vid leverans.
obs!
Om datorn är specialkonfigurerad behöver du kanske ominstallera vissa program med hjälp av installationsskivorna som medföljde datorn.
För business-datorer är återställningsalternativen kanske inte längre tillgängliga eftersom bilden kan ha bytts ut. För att bekräfta, kontakta din företagets IT-avdelning eller din lokala IT.
Följ stegen nedan för att avinstallera det ursprungliga programmet eller drivrutinerna.
  1. I Windows ska du söka efter och öppna HP Recovery Manager.
    Om du behöver ange ett administratörslösenord eller bekräftelse, skriv in lösenordet eller ge bekräftelse. När du uppmanas via Kontroll av användarkonto att tillåta programmet att utföra ändringar i datorn klickar du på Ja.
  2. Under Hjälp klickar du på Installera om drivrutiner och/eller program och vänta på att Recovery Manager skapar en lista.
    Figur : Återställningshanteraren
    Skärmen Recovery Manager öppnas
    Det visas en kombinerad lista över program och drivrutiner som ska ominstalleras, med drivrutiner listade först.
    Figur : Lista över program för ominstallation
    Lista över program för ominstallation
  3. Markera kryssrutan bredvid de drivrutiner du vill installera om.
  4. Bläddra ned i listan över program.
    Figur : Lista över program för ominstallation
    Lista över program för ominstallation.
  5. Välj kontrollrutan bredvid programmet som du vill ominstallera och sedan klicka på Installera.
    Datorn installerar programmen och drivrutinerna.
    obs!
    Vissa datorer kanske inte har några program att installera varför det kanske inte visas något programavsnitt. Det är normalt och programvara bör installeras från HP:s webbplats eller programvarutillverkarens webbplats.
  6. När meddelandet Installationen är slutförd visas klickar du på knappen OK.
    Figur : Installationen är slutförd
    Meddelandet Installationen är slutförd
  7. Stäng alla öppna program och starta sedan om datorn.