HP-datorer - Använda Snap (Windows 10)

Detta dokument avser HP- och Compaq-datorer med Windows 10, 8 eller 7.
Det här dokumentet beskriver hur du använder Windows tidslinjen och Snap produktivitet funktionerna. Använd tidslinje för att hitta och återuppta aktiviteter på skrivbordet eller organisera aktiviteter med virtuella datorer. Använd Snap för att snabbt ordna öppna fönster på skrivbordet så att du kan se och interagera med fler än en app i taget.

I Windows 7

Windows tidslinje hjälper till att du hittar och återuppta aktiviteter du arbetar med inom de senaste 30 dagarna eller aktiviteter för närvarande öppna på datorn. Du kan också hitta och återuppta aktiviteter som har tagits synkroniserade över din Windows-enheter eller skapa virtuella stationära datorer, så att du kan sortera och organisera aktiviteter enligt dina behov.

Aktivera funktionen Windows tidslinje

Windows 10 April 2018 uppdateringen ger Windows tidslinje som standard. Däremot kan du behöva aktivera Windows tidslinje manuellt, beroende på sekretess eller företagets inställningar.
  1. I Windows söker du efter och öppnar Inställningar för Filhistorik.
    Klicka på ”aktivitet historik sekretessinställningar” i listan över resultat.
  2. Klicka på kryssrutan bredvid Låt Windows samla in min aktiviteter från den här datorn.
    Windows 7 och Windows 8
    Välj ”låt Windows samla min aktiviteter från den här datorn”

Använd Windows tidslinje för att återuppta, hitta eller ta bort aktiviteter

Använd Windows tid för att snabbt hitta, återuppta eller ta bort aktuella eller föregående aktiviteter som du har hittat arbetar inom de senaste 30 dagarna. Du kan också komma åt aktiviteter från andra enheter när du loggar in på ditt Microsoft-konto.
I Aktivitetsfältet, klicka på ikonen Aktivitetsvy, eller tryck och håll tangenterna Windows och fliken samtidigt.
obs!
Om du har en Multimonitor setup, visas öppna fönster endast på deras respektive bildskärmar. Till exempel om du har två bildskärmar i utökad skärm och du klicka på ikonen aktivitetsvy, öppna fönster i visas 1 är ordnade i tidslinjen på bildskärmen, medan de öppna fönstren på Visa 2 är ordnade i tidslinjen på som bildskärmen.
Senaste aktiviteter visas i Windows tidslinje

Använd virtuella datorer i Windows tidslinje

Windows tidslinje ger dig skapa virtuella datorer där du kan organisera och ordna dina aktiviteter till bäst passar dina behov. Till exempel om du vill öppna dokument aktiviteter på en stationär och personliga eller entertainment aktiviteter öppen på en annan, kan virtuella datorer hjälpa dig att organisera utifrån detta.
obs!
Du kan använda virtuella datorer snabbt komma åt aktiviteter, men inte andra Windows stationära funktioner. Om du ändrar separat konfiguration på stationära miljön, t.ex ändra skrivbordets bakgrund, visas fäster en app i Aktivitetsfältet eller lägger till en ikon på skrivbordet, de ändringarna i alla andra Virtual stationära datorer.

Snäpp fast aktiviteter från Windows tidslinje

Snap är en produktivitetsfunktion i Windows som utformats för att det ska bli lättare att hantera och se flera fönster på skärmen. Du kan t. ex. chatta, surfa på webben, lyssna på musik och använd kalkylblad samtidigt. Du kan fästa upp till fyra aktiviteter till vänster, höger, upp eller ned sidorna av skärmen.
Fäster appen till vänster sida på skärmen.
Använd den musen eller tangentbordet för att fästa upp till fyra aktiviteter på skrivbordet för att kontrollera vilken aktiviteter visas.
  • |||UNTRANSLATED_CONTENT_START|||Snap an activity:|||UNTRANSLATED_CONTENT_END||| Högerklicka på en enskild aktivitet, och välj sedan Snap vänster eller snäpp åt höger. Du kan också klicka på namnlisten av ett öppet aktivitet, dra den till vänster, höger, övre eller nedre kanten av skärmen, och släpp musknappen.
    För att fästa en aktivitet med tangentbordskommandon, klicka på namnlisten av ett öppet aktivitet, och sedan tryck och håll i Windows och vänsterpil, HÖGERPIL, uppåtpileller nedåtpil, beroende på var du vill aktivitet till visas.
    Fönstret fästs till den nya platsen. Snap ändrar storleken varje fönster så att alla fästa aktiviteter anpassas till skärmen och föreslår andra öppna aktiviteter genom att visa aktiviteter som panelerna i den återstående skrivbordsutrymme automatiskt.
    Dra en app till vänster eller höger sida av skärmen.
  • Unsnap en aktivitet: Dubbelklicka på namnlisten av en aktivitet.
    Aktiviteter återgå till sina föregående storlek.
  • Ändra storlek på en aktivitet fönster: Se ett tagna aktivitet fönster bredare eller smalare. För att göra det, fästa en ny aktivitet, klicka på surfplattans sida i fönstret, dra muspekaren över skärmen och när fönstret är den önskade bredden, släpp musknappen. Eftersom du fästa ytterligare aktiviteter, Snap automatiskt ändrar storleken varje fönster så att alla fästa aktiviteter anpassas till skärmen

Ändra datorinställningar

Du kan ändra Snap för att välja platsen för en snap, ändra storlek windows när du knäpps dem eller föreslå andra appar att fästa till skrivbordet.
  1. I Windows söker du efter och öppnar Inställningar.
  2. Skärmen Välj System.
    Inställningar för Windows-skärmen med System markerat
  3. Skärmen System, Välj flerprogramskörning.
    System-skärmen med flerprogramskörning markerat
    Skärmen App visas.
    Placering av Snap alternativ i flerprogramskörning
  4. Växla skjutreglagen på eller av för att ändra alternativ.
    • Arrange windows automatiskt genom att dra dem till sidorna eller hörnen på skärmen: Windows 98 Windows 98 SE Windows Me För att avaktivera Snap, flyttar du skjutreglaget till av
    • När jag snäpp ett fönster, automatiskt storlek den för att fylla tillgängligt utrymme: När du fäster en app och ändrar dess storlek så fyller nästa app upp som du fäster det återstående utrymmet på skärmen. Inaktivera det här alternativet om du föredrar att Snap alltid fäster nästa app på halva eller en fjärdedel av skärmen, även om du ändrar storleken på första appen.
    • När jag fäster ett fönster visas vad jag kan fästa bredvid det: När du fäster den första appen föreslår Snap automatiskt andra öppna appar genom att visa apparna som plattor i det återstående skrivbordsutrymmet. Inaktivera det här alternativet om du vill visa skrivbordet utan föreslagna appar.
    • När jag ändra storlek på ett tagna fönster, samtidigt ändra storlek på alla angränsande tagna fönster: Den här funktionen gäller för två tagna aktiviteter sida vid sida. Expandera eller contract en aktivitet och titta på den andra aktiviteten ändra storlek utifrån detta.