• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP OfficeJet-skrivare - Konfigurera skrivaren för första gången

Det här dokumentet gäller för följande skrivare:
HP OfficeJet 8600-skrivarserie
HP OfficeJet Pro 8625 e-allt-i-ett-skrivare
HP OfficeJet Pro 8710 All-in-One-skrivare
HP Officejet Pro 8610 e-allt-i-ett-skrivare
HP OfficeJet Pro 8630 e-allt-i-ett-skrivare
HP OfficeJet Pro 8715 All-in-One-skrivare
HP Officejet Pro 8615 e-allt-i-ett-skrivare
HP Officejet Pro 8640 e-allt-i-ett-skrivare
HP OfficeJet Pro 8718 All-in-One-skrivare
HP Officejet Pro 8616 e-allt-i-ett-skrivare
HP Officejet Pro 8660 e-allt-i-ett-skrivare
HP OfficeJet Pro 8719 All-in-One-skrivare
HP Officejet Pro 8620 e-allt-i-ett-skrivare
HP OfficeJet 8702 All-in-One-skrivare
För att installera skrivaren för första gången, ta ur skrivaren ur förpackningen och ta bort all förpackningsmaterial, anslut strömsladden, ställ in egenskaperna för kontrollpanelen, lägg papper i inmatningsfacket, installera bläckpatronerna och ladda sedan ned och installera skrivarprogrammet.
  obs!
Om du letar efter skrivarens programvara, gå till:
Steg 1: Ta skrivaren ur förpackningen
Ta ut skrivaren ur förpackningen och ta sedan bort allt tejp, klistermärken och förpackningsmaterial från skrivaren.
Innehållet kan variera i olika länder/regioner. Se förpackningen för information om vilka artiklar som medföljer i kartongen.
  1. Ta ur skrivaren ur förpackningen.
  2. Ta bort all tejp och allt förpackningsmaterial på skrivarens utsida.
    Figur : Ta bort förpackningsmaterialet
    Bild: Ta bort tejpen och förpackningsmaterialet
  3. Ta bort skyddsfilmen från kontrollpanelsfönstret.
  4. Placera fingrarna i öppningen på skrivarens vänstra sida och dra sedan för att öppna bläckpatronens åtkomstlucka.
    Figur : Öppningen på skrivarens vänstra sida
    Bild: Öppningen på skrivarens vänstra sida
  5. Ta bort all tejp och allt förpackningsmaterial på skrivarens insida.
  6. Stäng luckan till bläckpatronen.
  7. Återvinn förpackningsmaterialet.
Steg 2: Installera tillbehöret för dubbelsidig utskrift (duplexenhet)
När skrivaren är uppackad installerar du duplexenheten.
  1. Hitta duplexenheten i kartongen.
  2. Ta ut duplexenheten ur dess förpackningsmaterial och ta sedan bort all tejp från duplexenheten.
  3. Vänd skrivaren så att baksidan är vänd mot dig.
  4. Håll duplexenheten i sidorna på valsarna är vända mot skrivaren, sätt in den i facket på baksidan av skrivaren och skjut in duplexenheten i skrivaren tills den snäpper fast.
      obs!
    Duplexenheten har ingraverade pilar som hjälper dig med positioneringen.
    Figur : Sätt i duplexenheten
    Bild: Sätt i duplexenheten baktill på skrivaren
  5. Vänd skrivaren så att baksidan är riktad mot dig
Steg 3: Installera fack 2 (tillval)
Fack 2 är ett tillbehör. Om skrivaren inte har fack 2 ska du fortsätta till nästa steg.
  1. Ta ut Fack 2 ur förpackningen, ta bort dess förpackningsmaterial och ta sedan bort all tejp från facket.
  2. Ställ facket på en slät, horisontell yta där du har tänkt använda skrivaren.
  3. Lyft skrivaren och håll den ovanför pappersfacket. Sänk sedan ned skrivaren till pappersfacket.
      varning!
    Håll undan fingrar och händer från skrivarens undersida.
    Figur : Sätta skrivaren ovanpå Fack 2
    Bild: Sänk ned skrivaren på Fack 2.
  4. Kontrollera noggrant att skrivaren är kant-i-kant med fackets vänstra, högra och bakre sida.
Steg 4: Anslut strömsladden och gör dina inställningar
När du har installerat duplexenheten ska du ansluta skrivaren till en strömkälla, starta skrivaren och sedan ställa in dina inställningar.
  obs!
Anslut inte USB-kabeln ännu. Om du tänker använda en USB-kabel för att ansluta skrivaren till datorn visas ett meddelande under programinstallationen när det är dags att göra det.
  1. Anslut strömsladden till baksidan av skrivaren och anslut den andra änden av strömsladden till eluttaget.
    Figur : Anslut strömsladden
    Bild: Anslut strömsladden till skrivaren och eluttaget
  2. Starta skrivaren.
  3. På skrivarens kontrollpanel, tryck på det språk du vill använda och tryck sedan på Fortsätt för att bekräfta ditt val.
  4. Dra fingret ner på skärmen för att välja specifikt land/region, och tryck sedan på Fortsätt för att bekräfta valet.
  5. Tryck på Datum och Tid och dra sedan fingret uppåt- och nedåt på skärmen för att ställa in månad, dag och år.
  6. Tryck på Klar.
Steg 5: Fyll på papper i Fack 1
Lägg vanligt papper i formatet U.S. Letter eller A4 i Fack 1.
  1. Fatta undersidan av Fack 1 och dra sedan ut facket.
    Figur : Dra ut pappersfacket
    Bild: Dra ut pappersfacket.
  2. Ta tag i pappersledarna för bredd och skjut sedan pappersledarna för bredd till det yttersta läget.
    Figur : Skjut ut pappersledarna för bredd
    Bild: Skjut ut pappersledarna för bredd.
  3. Lägg i vanligt vitt papper i pappersfacket. Se till att utskriftssidan är vänd nedåt och att kortsidan är vänd framåt.
      varning!
    Fyll inte på papper ovanför de gula linjerna med punkter på sidorna av pappersfacket.
    Figur : Fyll på papper i pappersfacket
    Bild: Fyll på papper i pappersfacket.
  4. Om det behövs, för pappersledarna för bredd inåt tills de ligger an mot pappersbunten.
  5. Tryck facket mot skrivaren tills det låser på plats.
    Figur : Tryck in pappersfacket
    Bild: Tryck in pappersfacket.
  6. Dra ut det utgående fackets förlängningsdel och fäll sedan upp pappersuppsamlaren.
    Figur : Dra ut fackets förlängningsdel
    Bild: Dra ut fackets förlängningsdel.
Steg 6: Fyll på papper i fack 2 (tillval).
Om du har Fack 2 kan du fylla på med papper i facket. Om skrivaren inte har fack 2 ska du fortsätta till nästa steg.
  1. Fatta undersidan av Fack 2 och dra sedan ut facket.
    Figur : Dra ut Fack 2
    Bild: Dra ut Fack 2.
  2. Skjut ut pappersledarna för bredd till det yttersta läget.
    Figur : Skjut ut pappersledarna för bredd i pappersfack 2.
    Bild: Skjut ut pappersledarna för bredd i fack 2.
  3. Lägg i en bunt vanligt vitt papper i mitten av facket. Kontrollera att utskriftssidan ligger nedåt.
      varning!
    Fyll inte på papper ovanför de röda linjerna på mätarna på sidorna av facket.
  4. Skjut pappersledarna inåt så att de ligger an mot pappersbunten.
    Figur : Skjut in pappersledarna i pappersfack 2
    Bild: Skjut in pappersledarna i pappersfack 2
  5. Skjut försiktigt tillbaka facket in i skrivaren.
  6. Dra ut det utgående fackets förlängningsdel och fäll sedan upp pappersuppsamlaren.
    Figur : Dra ut fackets förlängningsdel
    Bild: Dra ut fackets förlängningsdel.
Steg 7: Installera INSTÄLLNINGS-bläckpatronerna
Installera HP INSTÄLLNIGNS-bläckpatronerna som kommer i kartongen tillsammans med din skrivare.
  varning!
Du måste installera INSTÄLLNINGS-bläckpatronerna när du först konfigurerar skrivaren, annars uppstår ett bläckpatronfel.
  1. Placera fingrarna i öppningen på skrivarens vänstra sida och dra sedan för att öppna bläckpatronens åtkomstlucka.
    Figur : Placera fingrarna i öppningen på skrivarens vänstra sida
    Bild: Öppningen på skrivarens vänstra sida
  2. Vänta tills skrivaren har slutat arbeta och är tyst innan du fortsätter.
  3. Ta ut bläckpatronen ur förpackningen.
      obs!
    När du tagit ut en bläckpatron från dess förpackning ska du installera den snarast för att undvika att bläcket skadas.
  4. Håll fast bläckpatronen i sidorna med munstyckena mot skrivaren, sätt i bläckpatronen i dess fack och tryck den sedan framåt tills den knäpper fast.
    Figur : Installera bläckpatronen
    Bild: Sätt in bläckpatronerna
  5. Upprepa dessa steg när du installerar alla nya bläckpatroner.
  6. Stäng luckan till bläckpatronen.
  7. Vänta tills skrivaren har riktat in bläckpatronerna.
    När inriktningen är slutförd skriver skrivaren ut en inriktningssida.
      obs!
    Om din skrivare är HP Officejet 8640 visas ett meddelande för att använda endast äkta HP bläckpatroner. Tryck på Ja för att acceptera användarvillkoren.
Steg 8: Installera skrivarprogrammet
HP-skrivarens maskinvara är nu konfigurerad och du kan installera skrivarens programvara. Försök inte att ansluta skrivaren till en dator förrän du uppmanas att göra det i programvaran för skrivaren.
Hämta den senaste versionen av skrivarens programvara från följande HP-webbplatser: