• Information
    Vi håller på att uppgradera vår hemsida

Vid tillfälliga problem, vänligen försök igen senare.

Läser in...

HP-skrivare - Skriv ut med en Mopria-utskriftslösning

Inledning
Mopria är en mobil utskriftsstandard som möjliggör grundläggande utskrift mellan mobila enheter och Mopria-certifierade skrivare från många tillverkare inklusive miljoner av trådlösa och nätverksanslutna HP-skrivare.
Mopria-utskriftslösningen ger dig möjlighet att upptäcka och skriva ut till kompatibla skrivare eller tillbehör för mobil utskrift.
De primära fördelarna med en Mopria-utskriftslösning är att du kan skriva ut på flera skrivare från olika tillverkare, som t.ex HP med ett insticksprogram för enad utskrift som kan hämtas gratis från Google Play Store.
De följande lösningarna möjliggör utskrift till valfri Mopria-certifierade skrivare:
Mopria Print Service för smarttelefoner och surfplattor (Android 4.4 och senare)
HP Slate Mobile Print – Mopria för HP Slate-surfplattor (Android 4.1 – 4.3)
Steg ett: Kontrollera kompatibilitet
  1. Kontrollera att du har en surfplatta eller smarttelefon som är kompatibel med Mopria med korrekt Mopria-insticksprogram installerat.
    • Android-smarttelefon eller -surfplatta med version 4.4 och senare
    • HP Slate-surfplatta som kör Android 4.1 till 4.3
  2. Kontrollera att du har en Mopria-certifierad skrivare eller tillbehör som t.ex. HP 1200w.
    • Titta efter Mopria-logotypen på rutan för vald HP-skrivare och tillbehör för mobil utskrift, eller
    • Kontrollera listan över certifierade skrivare på HP.com för att ta reda på om din befintliga skrivare nyligen har blivit Mopria-certifierad. Gå till Mopria-certifierade HP-skrivare.
Steg två: Välj skrivaren och skicka ett utskriftsjobb
Gör så här om du vill skriva ut webbsidor, dokument, e-post, foton och innehåll:
  1. På de flesta enheter trycker du på menyn och väljer Skriv ut.
    På vissa Samsung-enheter kan du behöva välja Google Böcker när du väljer du Skriv ut.
      obs!
    Vissa appar kanske inte stöder utskriftsfunktionen. Om Skriv ut inte visas som ett alternativ, betyder det att du inte kan skriva ut från den appen via en Mopria-utskriftslösning.
  2. Tryck på Alla skrivare i menyn för utskriftsinställningar.
  3. Välj en Mopria-certifierad skrivare i listan över tillgängliga skrivare.
      obs!
    För skrivare som kräver i HP 1200w NFC/Wireless-tillbehör för utskrift från mobilenheter, kommer tillbehöret att visas (istället för skrivare) i listan över tillgängliga skrivare.
  4. I menyn utskriftsinställningar ändrar du skrivarinställningar och/eller trycker på Skriv ut om du vill skicka utskriftsjobbet.
Gå till Felsök Mopria-utskrift om du vill felsöka ett problem.
Steg tre: Hantera utskriftsjobb
En dialogruta för utskrift visas på meddelandelistan medan en utskrift skickas till skrivaren. Informationen är inte längre tillgänglig när utskriften är klar. Medan utskriften pågår ha du möjlighet att visa utskriftskön och övervaka eller avbryta utskriften.
Visa utskrifter och övervaka utskriftskön
  • Om du vill visa utskriftskön och kontrollera status för utskriften sveper du ned meddelandelistan överst på skärmen och tryck på menyns skrivaravsnitt.
Avbryta en utskrift
Det finns två sätt att avbryta en utskrift med en Mopria-utskriftslösning:
  • Från skrivarens kontrollpanel: Tryck på knappen ”Avbryt” om du vill avbryta en utskrift.
  • Från Android-enheten: Svep ned meddelandelistan överst på skärmen, välj skrivaravsnittet och tryck sedan på Avbryt i menyn.
Ändra inställningar för utskriftsjobb
Med Mopria Print Service kan du styra och hantera utskriftsinställningarna inklusive färg, antal kopior och pappersstorlek samt orientering från appar som har stöd för Android-utskrift.
  obs!
Tillgång till inställningsalternativ kan variera beroende på vilken Android-app och skrivare som har valts.
  1. Tryck på Kopior i menyn för utskriftsinställningar och ange sedan önskat antal kopior.
    Figur : Välja antalet kopior
  2. I menyn för utskriftsinställningarna trycker du på Pappersstorlek, och välj därefter alternativet för pappersstorlek (Letter, A4).
      obs!
    Tillgång till pappersstorlekar som t.ex. 4 x 6 och 5 x 7 varierar beroende på appen eller skrivaren.
    Figur : Välja pappersstorleken
  3. Tryck Orientering i menyn för utskriftsinställningar och välj därefter alternativet Orientering.
      obs!
    Tillgång till orienteringsalternativ som t.ex. Auto, Stående eller Liggande varierar beroende på appen eller skrivaren.
    Figur : Välja orienteringen
  4. I menyn för utskriftsinställningar trycker du på Sidor om du vill skriva ut flera sidor, och välj sedan sidintervallet.
      obs!
    Tillgång till alternativet Sidor varierar beroende på programmet och filtypen, som t.ex. PDF.
    Figur : Välja sidintervallet
  5. I menyn för utskriftsinställningar trycker du på Färg och välj sedan alternativet.
      obs!
    Tillgång till färgalternativ som t.ex. Auto, Svartvitt eller Färg varierar beroende på appen eller skrivaren.
    Figur : Välja färgläget