HP-skrivare - Trådlös skrivarinstallation (OS X)

Detta dokument gäller för följande skrivare på en Mac-dator med OS X:
Skrivarmodell
HP Deskjet Ink Advantage 4515 e-allt-i-ett-skrivare
HP ENVY 5535 e-allt-i-ett- skrivare
HP Deskjet Ink Advantage 4518 e-allt-i-ett-skrivare
HP ENVY 5539 e-allt-i-ett- skrivare
HP Deskjet Ink Advantage 5525 e-allt-i-ett-skrivare
HP Photosmart 5520 e-allt-i-ett-skrivare
HP ENVY 5530 e-allt-i-ett- skrivare
HP Photosmart 5521 e-allt-i-ett-skrivare
HP ENVY 5531 e-allt-i-ett- skrivare
HP Photosmart 5522 e-allt-i-ett-skrivare
HP ENVY 5532 e-allt-i-ett- skrivare
HP Photosmart 5524 e-allt-i-ett-skrivare
HP ENVY 5534 e-allt-i-ett- skrivare
HP Photosmart 5525 e-allt-i-ett-skrivare
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket och därefter installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats på en Mac-dator. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.
Steg 1: Förbered installationen
Innan du installerar skrivaren i ditt trådlösa nätverk, hämta nätverksnamn och lösenord och kontrollera att routern, skrivaren och Mac-datorn är påslagna.
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverkets namn är detsamma som SSID (Service Set Identifier).
    • Nätverkslösenord: Lösenordet kallas även WEP-nyckel eller WPA-lösenordsfras.
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.
Steg 2: Anslut skrivaren till det trådlösa nätverket
Med guiden för trådlös installation kan du på ett enkelt sätt konfigurera och hantera den trådlösa anslutningen till din Mac.
  1. Slå på skrivaren om den inte redan är igång.
  2. På skrivarens kontrollpanel, tryck på ikonen Trådlöst .
    Skärmbilden Sammanställning av trådlöst nätverk visas.
  3. Tryck på Inställningar och sedan på Guide för trådlös installation.
  4. Följ instruktionerna på kontrollpanelen för att ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket.
Steg 3: Ladda ned och installera drivrutinen
Hämta och installera den senaste versionen av skrivarens fullständiga programvara från 123.hp.com.
  obs!
Äldre HP-programvara kanske inte är kompatibel med El Capitan, Yosemite, eller Mavericks. Installera inte programvara som stöder tidigare versioner av Mac-operativsystem på en Mac med El Capitan, Yosemite eller Mavericks.
  1. Gå till 123.hp.com.
  2. Ange skrivarmodell i rutan Ange din enhets modellnummer för att börja.
  3. Välj skrivaren i listrutan och klicka på Börja.
  4. Klicka på Hämta.
  5. När hämtningen är klar klickar du på filen med namnet xxxx.dmg i webbläsarfältet hämtning eller på mappen för hämtning på en Mac för att öppna installationsprogrammet.
    Installer öppnas.
    Figur : Exempel på xxxx.dmg-filen i webbläsarfältet hämtningar
    Exempel på xxxx.dmg-filen i webbläsarfältet hämtningar
    Figur : Exempel på xxxx.dmg-filen i mappen nedladdningar på Mac-datorn
    Exempel på xxxx.dmg-filen i mappen nedladdningar på Mac-datorn
  6. I installationsfönstret dubbelklickar du på HP Inkjet SW OSX.
    Figur : HP Inkjet SW OSX i installationsfönstret
    HP Inkjet SW OSX i installationsfönstret
  7. Slutför installationen genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.
  8. När du ombeds göra det stänger du installationsprogrammet.
    HP-verktygsmjukvaran öppnas.
  9. Välj namnet på din skrivare i HP Utility Setup-fönstret och klicka sedan på Fortsätt.
  10. Klicka på Lägg till skrivare.
    Fönstret Lägg till visas.
  11. Klicka på skrivarnamnet.
    Kontrollera att du väljer den skrivare som har Bonjour listat under Sort.
  12. Klicka på Använd eller Använda utskrift, och välj sedan namnet på din skrivare i popupmenyn.
  13. Figur : Välj skrivarens namn i menyn Använd
    Bild: Välj skrivarens namn i menyn Använd
  14. Klicka på Lägg till för att lägga till skrivaren i kön.
  15. I fönstret Lägg till skrivare klickar du på Fortsätt.
  16. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra skrivarinstallationen och klicka sedan på Klart.
Vanliga frågor
Gå igenom listan med vanliga frågor om installation och konfiguration av din HP-skrivare.