• Information
    CORONAVIRUS (COVID19) Påverkan:

Vi upplever längre än förväntade väntetider för att nå en agent. Vänligen använd våra digitala tjänster som Virtual Agent (på engelska) och Diagnostik verktyg (på engelska) eller ditt HP Konto för snabbare service. Instant Ink kunder vänligen gå till instantink.com.

Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP OfficeJet 4630, DeskJet 4640-skrivare - Konfiguration av trådlösa skrivare (OS X)

Detta dokument gäller för följande skrivare på en dator med OS X för Mac:
Skrivarmodell
Skrivare HP OfficeJet 4630 e-All-in-One
Skrivare HP OfficeJet 4636 e-All-in-One
Skrivare HP OfficeJet 4631 e-All-in-One
Skrivare HP OfficeJet 4639 e-All-in-One
Skrivare HP OfficeJet 4632 e-All-in-One
HP DeskJet Ink Advantage 4645 e-All-in-One skrivare
Skrivare HP OfficeJet 4634 e-All-in-One
HP DeskJet Ink Advantage 4646 e-All-in-One skrivare
Skrivare HP OfficeJet 4635 e-All-in-One
HP DeskJet Ink Advantage 4648 e-All-in-One skrivare
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket och därefter installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats på en Mac. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.

Steg 1: Förbered installationen

Innan du installerar skrivaren i ditt trådlösa nätverk, hämta nätverksnamn och lösenord och kontrollera därefter att routern, skrivaren och datorn är påslagna.
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverkets namn är detsamma som SSID (Service Set Identifier).
    • Nätverkslösenord: Lösenordet kallas även WEP-nyckel eller WPA-lösenordsfras.
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.

Steg 2: Anslut skrivaren till det trådlösa nätverket

Med guiden för trådlös installation kan du på ett enkelt sätt konfigurera och hantera den trådlösa anslutningen till skrivaren.
  1. På skrivarens kontrollpanel trycker du på knappen Trådlöst .
    Menyn Trådlöst öppnas.
  2. Tryck på valknappen intill Inställningar.
  3. Tryck på nedåtpilen och välj Återställ standardvärden. Tryck sedan på OK.
  4. Bekräfta genom att trycka på OK igen.
  5. Tryck på knappen Trådlöst , och tryck sedan på knappen bredvid Inställningar.
  6. Tryck på nedåtpilen för att välja Guide för trådlös installation och tryck sedan på OK.
    Skrivaren söker efter tillgängliga trådlösa nätverk.
  7. Tryck på nedåtpilen för att välja namnet på det trådlösa nätverket och tryck sedan på OK.
  8. Följ instruktionerna på kontrollpanelen för att ansluta skrivaren till det trådlösa nätverket.

Steg 3: Ladda ned och installera drivrutinen

Hämta och installera den senaste versionen av skrivarens fullständiga programvara från HP:s webbplats.
obs!
Äldre HP-programvara kanske inte är kompatibel med El Capitan, Yosemite eller Mavericks. Installera inte programvara som stöder tidigare versioner av Mac-operativsystem på en Mac med El Capitan, Yosemite eller Mavericks.
  1. Gå till 123.hp.com.
  2. Ange skrivarmodell i rutan Ange din enhets modellnummer för att börja.
  3. Välj skrivaren i listrutan och klicka på Börja.
  4. Klicka på Hämta.
  5. När hämtningen är klar klickar du på filen med namnet xxxx.dmg i webbläsarfältet hämtning eller på mappen för hämtning på en Mac för att öppna installationsprogrammet.
    Exempel på xxxx.dmg-filen i webbläsarfältet hämtningar
    Exempel på xxxx.dmg-filen i mappen nedladdningar på Mac-datorn
  6. I installationsfönstret dubbelklickar du på HP Inkjet SW OSX.
    HP Inkjet SW OSX i installationsfönstret
  7. Slutför installationen genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.
  8. När du ombeds göra det stänger du installationsprogrammet.
    HP-verktygsmjukvaran öppnas.
  9. Välj namnet på din skrivare i HP Utility Setup-fönstret och klicka sedan på Fortsätt.
  10. Klicka på Lägg till skrivare.
    Fönstret Lägg till visas.
  11. Klicka på skrivarnamnet.
    Kontrollera att du väljer den skrivare som har Bonjour listat under Sort.
  12. Klicka på Använd eller Använda utskrift, och välj sedan namnet på din skrivare i popupmenyn.
  13. Bild: Välj skrivarens namn i menyn Använd
  14. Klicka på Lägg till för att lägga till skrivaren i kön.
  15. I fönstret Lägg till skrivare klickar du på Fortsätt.
  16. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra skrivarinstallationen och klicka sedan på Klart.

Vanliga frågor

Gå igenom listan med vanliga frågor om installation och konfiguration av din HP-skrivare.