• Information
    CORONAVIRUS (COVID19) Påverkan:

Vi upplever längre än förväntade väntetider för att nå en agent. Vänligen använd våra digitala tjänster som Virtual Agent (på engelska) och Diagnostik verktyg (på engelska) eller ditt HP Konto för snabbare service. Instant Ink kunder vänligen gå till instantink.com.

Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP DeskJet 4625 och OfficeJet-skrivare 4620 - Trådlösa skrivarinställningar (Mac)

Detta dokument gäller för HP DeskJet Ink Advantage 4625 och HP OfficeJet 4620, 4622 e-All-in-One skrivare på en dator med Mac-operativsystemet.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi) ska du installera skrivardrivrutinen och programvaran från HP:s webbplats på en Mac-dator. När du uppmanas till det under installationen väljer du Trådlöst som anslutningstyp.

Steg 1: Förbered installationen

Innan du konfigurerar skrivaren i det trådlösa nätverket, få fram önskade objekt och kontrollera sedan anslutningarna till skrivaren och datorn.
  1. Du behöver följande:
    • Nätverkets namn: Nätverksnamnet är detsamma som SSID.
    • Nätverkslösenord (WEP-nyckel eller WPA-säkerhetslösenfras)
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsåtkomst till Internet, till exempel kabel eller DSL.
    • Skrivaren med stöd för trådlös anslutning: Placera skrivaren nära datorn under installationen.
  2. Kontrollera att skrivaren, routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till.
  3. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren.

Steg 2: Återställa skrivarens trådlösa inställningar till fabriksinställningarna

Rensa eventuella befintliga trådlösa inställningar genom att återställa skrivaren till fabriksinställningarna.
  1. På skrivarens kontrollpanel trycker du på knappen Trådlöst .
    Menyn Trådlöst öppnas.
  2. Tryck på knappen Inställningar .
    Menyn Inställningar visas.
  3. Använd nedåtpilen för att bläddra längst ned i listan och välj Verktyg.
    Figur : Nedåtpilsruta
    Bild: Nedåtpilsruta
    Tryck på knappen OK.
  4. Bläddra ned och välj Återställ standardinställningar.
    Tryck på OK.
  5. Kontrollera att den blå lampan bredvid trådlöst -knappen blinkar, och tryck sedan på knappen Avbryt för att återgå till huvudskärmen för kontrollpanelen.

Steg 3: Ladda ned och installera drivrutinen

Slutför konfigurationen av den trådlösa nätverksanslutningen med HP:s installationsprogram.
obs!
Äldre HP-programvara kanske inte är kompatibel med El Capitan, Yosemite eller Mavericks. Installera inte programvara som stöder tidigare versioner av Mac-operativsystem på en Mac med El Capitan, Yosemite eller Mavericks.
  1. Gå till 123.hp.com.
  2. Ange skrivarmodell i rutan Ange din enhet modellnummer för att börja.
  3. Välj skrivaren i listrutan och klicka på Börja.
  4. Klicka på Hämta.
  5. När hämtningen är klar klickar du på filen med namnet xxxx.dmg i webbläsarfältet hämtning eller på mappen för hämtning på en Mac för att öppna installationsprogrammet.
    Installationsfönstret visas.
    Exempel på xxxx.dmg-filen i webbläsarfältet hämtningar
    Exempel på xxxx.dmg-filen i mappen nedladdningar på Mac-datorn
    Exempel på xxxx.dmg-filen i webbläsarfältet hämtningar
    Exempel på xxxx.dmg-filen i mappen nedladdningar på Mac-datorn
  6. I installationsfönstret dubbelklickar du på HP Inkjet SW OSX.
    HP Inkjet SW OSX i installationsfönstret
  7. Slutför installationen genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.
  8. När du ombeds göra det stänger du installationsprogrammet.
Fortsätt med nästa steg för att konfigurera den trådlösa anslutningen.

Steg 4: Upprätta en trådlös anslutning

Använd programmet HP Utility för att konfigurera den trådlösa anslutningen.
  1. Välj namnet på din skrivare i HP Utility Setup-fönstret och klicka sedan på Fortsätt.
  2. Kontrollera att ditt nätverk är listat på skärmen, klicka på Ja, spara dessa inställningaroch klicka sedan på Fortsätt.
    obs!
    Om ett annat nätverk än ditt visas, väljer du ditt nätverk och klickar sedan på Fortsätt.
  3. Klicka på Tillåti fönstret HP-verktyg försöker få åtkomst till nyckeln “HP:s Wi-Fi-nätverk”.
  4. När skärmen för konfigurationsresultat visas klickar du på Fortsätt.
  5. Klicka på Lägg till skrivare.
    Fönstret Lägg till visas.
  6. Klicka på skrivarnamnet.
    Kontrollera att du väljer den skrivare som har Bonjour listat under Sort.
  7. Klicka på Använd eller Använda utskrift, och välj sedan namnet på din skrivare i popupmenyn.
    Figur : Välj skrivarens namn i menyn Använd
    Bild: Välj skrivarens namn i menyn Använd
  8. Klicka på Lägg till för att lägga till skrivaren i kön.
  9. I fönstret Lägg till skrivare klickar du på Fortsätt.
  10. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra skrivarinstallationen och klicka sedan på Klart.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Gå igenom listan med vanliga frågor om installation och konfiguration av din HP-skrivare.