HP ScanJet Pro 3500 f1 flatbed scanner - Felsökning vid installation av skanner

Kontrollera kablarna

Kabeltyp
Åtgärd
Strömkabel
Strömkabeln är kopplad mellan skannern och eluttaget.
  • Kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten mellan skannern och ett fungerande eluttag eller överspänningsskydd.
  • Om strömkabeln är kopplad till ett överspänningsskydd ska du se till att överspänningsskyddet är kopplat till ett eluttag och att det är på.
  • Stäng av skannern med strömbrytaren och stäng sedan av datorn. Vänta i 30 sekunder och starta sedan skannern och datorn, i den ordningen.
USB-kabel
USB-kabeln är ansluten mellan skannern och datorn.
  • Använd den kabel som medföljde skannern. Andra USB-kablar är inte nödvändigtvis kompatibla med skannern.
  • Kontrollera att USB-kabeln är ordentligt ansluten mellan skannern och datorn.
  • Om USB-kabeln är ansluten till en USB-port på datorns framsida flyttar du den till en USB-port på datorns baksida.
Ytterligare felsökningsinformation om USB-anslutningen finns på www.hp.com/support. Gå till webbplatsen, välj land/region och använd sedan sökverktyget för att söka efter USB-relaterad felsökningsinformation.

Avinstallera HP Scanjet-drivrutiner och verktyg och installera sedan om dem (Windows)

Om problemet inte försvann efter kontrollen av skannerns anslutningar kan problemet ha uppstått på grund av en ofullständig installation. Försök med att avinstallera HP ScanJets-drivrutiner och verktyg och installera sedan om dem.
  1. Stäng av skannern med strömbrytaren och dra sedan ur USB-kabeln och koppla bort nätaggregatet från skannern.
  2. Öppna Kontrollpanelen på datorn och använd verktyget Lägg till/Ta bort (i Windows 7, 8, 8.1 och 10 använder du verktyget Program och funktioner) och avinstallera följande program:
    • HP ScanJet Pro 3500 f1 flatbäddsskanner
    • HP Scan
  3. Starta om datorn.
  4. Reinstall the HP ScanJet Drivers and Tools.
    • Stäng av skannern, vänta 30 sekunder och starta sedan skannern igen. Den programvara och de drivrutiner som krävs bör installeras automatiskt.
    • Om drivrutinerna och verktygen inte installeras automatiskt ska du installera dem från HP Scanning Software CD.
  5. Återanslut USB-kabeln och strömkabeln till skannern och starta sedan skannern med strömbrytaren.