HP ScanJet Pro 2500 - Grundläggande felsökningstips

Enkla problem såsom smuts på skannerremsorna eller lösa kablar kan få skannern att producera suddiga skanningar, fungera på ett oväntat sätt eller sluta att fungera. Kontrollera alltid följande punkter, när du stöter på problem med skanningen.
  • Om du skannar ett dokument som ska analyseras med optisk teckenläsning (OCR), måste du se till att originaldokumentet är tillräckligt tydligt för analys.
  • Se till att USB- och strömkablarna är ordentligt anslutna i sina respektive kontakter på baksidan av skannern och att strömkabeln är ansluten till ett fungerande eluttag eller överspänningsskydd.
  • Kontrollera att skannern inte har stängts av automatiskt. Om den har stängts av, starta den igen med strömbrytaren.
    obs!
    Du kan ändra inställningen för automatisk avstängning med HP Skannerverktyg (Windows) eller HP-verktyget (Mac OS X).
  • Kontrollera att skannerns strömförsörjning fungerar.
    • Kontrollera att den gröna indikatorlampan på nätaggregatet lyser.
    • Om den gröna indikatorlampan inte lyser kontrollerar du att eluttaget eller överspänningsskyddet fungerar och att nätaggregatet är anslutet till det.
    • Om det finns ström men den gröna indikatorlampan fortfarande inte lyser, kan det vara fel på nätaggregatet. Gå till www.hp.com/support om du behöver hjälp.
  • Om ett felmeddelande Skanner hittades inte visas när du försöker använda skannern ska du stänga av den, vänta i 30 sekunder och sedan starta den igen. Om meddelandet fortfarande visas, kan skannern behöva återställas.
  • Om du har anslutit skannern till datorn via en USB-hubb eller en USB-port på datorns framsida, ska du koppla bort skannern och återansluta den till en USB-port på baksidan av datorn.
  • Windows: Se till att knappen Skanna är aktiverad (se "Produkttillgänglighet" för mer information).
  • Stäng av skannern, vänta 30 sekunder och starta sedan skannern igen.
  • Kontrollera att luckan till dokumentmataren är stängd.
  • Starta om datorn.
Om problemen kvarstår kan det bero på att HP:s skanningsprogram, den fasta programvaran eller tillhörande drivrutiner är inaktuella eller har blivit förstörda. På www.hp.com/support hittar du uppdateringar av programvara, fast programvara och drivrutiner för skannern.

Testa skannern

Testa skannern så här:
  1. Kontrollera att nätaggregatet är ordentligt anslutet mellan skannern och ett fungerande eluttag eller överspänningsskydd. Kontrollera att den gröna indikatorlampan på strömkabelns kontakt lyser, vilket visar att strömkabeln fungerar.
  2. Om nätaggregatet är kopplat till ett överspänningsskydd ska du se till att överspänningsskyddet är kopplat till ett eluttag och att det är på.
  3. Stäng av skannern med strömbrytaren, koppla bort nätaggregatet från skannern och stäng sedan av datorn som skannern är ansluten till. Vänta i 30 sekunder, anslut nätaggregatet till skannern igen, starta skannern med strömbrytaren och starta sedan datorn.
  4. Försök skanna igen.

Återställa skannern

Skannern kan behöva återställas under följande omständigheter:
  • Om ett felmeddelande liknande Det gick inte att initiera skannern visas, när du försöker använda skannern.
  • Om ett felmeddelandet Hittar inte skannern visas när du försöker använda skannern och det inte hjälper med att låta den vara avstängd i 30 sekunder och sedan starta om den igen.
Så här återställer du skannern:
  1. Stäng HP Scan programvara och HP Skannerverktyg, om de är öppna.
  2. Stäng av skannern med strömbrytaren och koppla sedan bort nätaggregatet från skannern.
  3. Vänta 30 sekunder.
  4. Anslut nätaggregatet igen och starta sedan skannern med strömbrytaren.